December 4, 2016

Karneval i Sydamerika

Bästa platserna att fira karneval i Sydamerika Karnevalen i Sydamerika är feststämningen som löper från slutet av januari till början av mars, dvs under de varma sommarmånaderna på södra halvklotet. Ä …

[social_warfare]

Bästa platserna att fira karneval i Sydamerika
Karnevalen i Sydamerika är feststämningen som löper från slutet av januari till början av mars, dvs under de varma sommarmånaderna på södra halvklotet. Även stavat Carnaval (på portugisiska), firas karnevalen olika i varje land och stad, vilket ger olika upplevelser men alla med samma feststämning och bra energi. Från Rio och Salvador de Bahia till Colombias karibiska kust… oavsett var du väljer att spendera karnevalen i Sydamerika kommer du att uppleva en bullrig, energisk, livlig, färgstark och oförglömlig hyllning till lokal musik, dans, kultur och traditioner.

Rio Sambodromo
Helt klart den ledande världskända Rio-karnevalens arena

Rio karnevalen: Världens största Show
Rio karnevalen är utan tvekan den största Show på jorden med mer än 2 miljoner människor per dag, som firar denna extravaganta och färgglada storfest. Det officiella firandet varar i 5 dagar men att den förbereds och övas i flera månader. Rio-karnevalen är en en gång i livet- upplevelse. Läs mer om karnevalsfirandet i Rio de Janeiro…

Salvador de Bahia karnevalsfirande
Salvador de Bahia i norra Brasilien är hjärtat av landets Afro-brasilianska kultur och det går inte att komma ifrån det afrikanska inflytandet som är så djupt rotat i brasiliansk kultur. Karnevalen har präglas av dessa sambarytmer, extravaganta kostymer och hisnande parader.

Brasiliens populära karnevalen i Ouro Preto
5,5 timmars bilresa norr om Rio de Janeiro ligger UNESCO: s världsarvsstad Ouro Preto i regionen Minas Gerais. Detta är en av de snabbast växande karnevalsfestligheter i Brasilien med fler och fler resenärer för varje år, som vill insupa skönheten i denna stad och njuta av den livliga atmosfären under karnevalen.

Colombias otroliga karneval i Barranquilla
Förutom Brasilien finns det egentligen bara ett ställe som ska vara på din karnevals-radar… Barranquilla karnevalen i Colombia! Barranquilla ligger vid Colombias karibiska kust och erbjuder en paradisisk karnevals-upplevelse och en oöverträffad inblick i Colombias karibiska kultur och traditioner. Barranquilla’s karneval betraktas som en av de största i världen, bara efter den i Rio de Janeiro och Salvador de Bahia.

Tack för att du besökt vår Central- och Sydamerika reseblogg! Välkommen att följa oss på Facebook, Twitter och Instagram eller kontakta någon av våra resespecialister via e-post, telefon eller chatt för att planera din perfekta karnevalsresa till Sydamerika.

[social_warfare]

More Blog News