Våra resenärers berättelser

Har du rest med oss och vill dela med dig av dina upplevelser? Skicka in din egen berättelse till oss här

Program, Naturliga Kuba

Hej! Har precis kommit hem efter en resa till Kuba med er. Vi är jättenöjda med allt ni planerade och bokade till oss. Allt fungerade problemfritt och allt ni bokade från boende till utflykter var över förväntan.

Marcus Molin
Tour: Naturliga Kuba
Country: Kuba
Program, Stora Sydamerikaresan

Vi har varit på vår livs resa. Vi besökte Peru, Chile, Argentina och Brasilien. Det har verkligen varit en fantastisk resa. Vi var borta en månad och hann se så otroligt mycket fint och träffa många trevliga människor. Hela resan har varit mycket välplanerad och guiderna har varit väldigt kunniga. Vi gillade särskilt Peru och Argentina. Vi besökte två av de nya underverken, de fantastiska vattenfallen vid Iguazu och mycket mycket mer. Jag kommer att beskriva resan på min blogg om man vill läsa mer och titta på bilder.

Med vänlig hälsning,
Eva och Jocke
Eva och Jocke Gyllin
Tour: Program, Stora Sydamerikaresan
Country:
Peru med Inkaleden och Amazonas

Hej Patricia
Tack. Vi har haft en fantastisk resa med så många fina upplevelser. Så underbara människor som vi träffat. Guiderna var så duktiga o bra på alla sätt. Vi är så nöjda. Ett så fint upplägg från dig, berättelserna från guiderna hakade på varandra under resans gång. Precis allt klickade rätt. En oförglömlig resa, tusen tack

Eva och Georg Nordström
Tour: Peru med Inkaleden och Amazonas
Country:
Kombinationsresa Peru, Chile och Brasilien

Vi har kommit tillbaka från vår fantastiska resa. Vi fick otrolig service i alla dessa länder, guider i Peru och Chile var otrolig kunniga och gav oss även extra tid för att kunna visa oss mer av landets historia än vad som ingick i grund visningen. Vi var pålästa, intresserade och nyfikna på att lära sig mer och det uppskattades av dem.
Tusen tack gör all din insats i vår resa! Inca riket och Påskön översteg alla våra förväntningar.
Vi har redan hunnit att rekommendera INCA resor till flera vänner.
Hälsningar

Daniela och Olle
Tour:
Country:
Program, Mäktiga Brasilien

“Vi har nu kommit hem efter 15 fantastiska dagar i Brasilien. Allt har fungerat jättebra och alla resledare har varit kunniga och trevliga. Vi betalade till 100 kr/dag och person i Rio och fick ha en egen guide. Det var det värt. Den enda lilla besvikelsen var Porto de Gahlinas som jag själv valde. Vi trodde att vi skulle snorkla men lagunerna var inte riktigt så djupa eller fiskarna så rikliga och färgrika som vi trott. Vi njöt ändå av solen, havet och karnevalen i Porto de Gahlinas. Vi återkommer gärna nästa gång vi skall till Sydamerika.”


Tour: Mäktiga Brasilien
Country: Brasilien
Program, Argentina runt

“Tack för all hjälp med att planera och boka vår resa till Argentina. Den var hellyckad och lämnar bestående goda intryck som vi bär med oss. ALLT(!) fungerade perfekt, vi trodde knappt att det kunde vara sant. Ännu mindre trodde våra lokala guider oss, när vi berättade att alla flyg hade avgått och landat i tid (!), det händer aldrig i Argentina. Tur eller inte – vi är JÄTTENÖJDA! Vi rekommmenderar Inca Tours till alla vi talar med som går i sydamerika-resa-tankar. Och vi återkommer gärna själva när det är dags igen.”

Anonimo
Tour: Argentina Runt
Country: Argentina
Program, Klassiska Peru & Tilläggsresa Sagolika Amazonas

“Första veckan som jag är tillbaka i verkligheten. Jag har verkligen haft en fantastisk resa. Vilken upplevelse! Allt med Amazonas och sedan såklart Inka leden har varit superbra. Guiderna, maten och allt runt omkring, små grupper och verkligen bra ordnat så jag är hur nöjd som helst. Det kommer vara ett minne för livet helt enkelt. Tusen tack! “

No Name
Tour:
Country:
Kombirundresa: Argentina, Brasilien och Peru

Tusen tack för en fantastiskt bra planerad resa. Vi är så supernöjda med allt. På varje ställe vi kom till blev vi mottagna så himla väl. Vi har upplevt massor har ännu inte kunnat smälta allt vi har varit med om. När allt börjar falla på plats ska jag skicka dig ett mail och berätta vad vi har varit med om. Du är verkligen fantastisk på att planera och boka resor.

Måste bara berätta att när vi var på ranchen i Argentina träffade vi 2 svenska par från Karlskrona som också hade bokat sin resa genom dig och de var också supernöjda.
Ännu en gång Tusen Tack jag hör av mig med mer information om denna fantastiska resa längre fram

Susanne o Mats Hansson
Tour:
Country:
Program: Inkans fotspår med sol och bad tillägg Mancora

Hej, vi har haft en mycket bra och underbar resa i Peru, allt har fungerat bra, guiderna har varit mycket kunniga, trevliga och intresserade av oss och sitt arbete ( upplevde vi ). Vi har sett fantastiska platser, obeskrivbart. Mancora som ort var liten och trevlig, mysig, det var absolut inget fel att tillbringa några timmar där. För övrigt vill vi tacka för hjälpen med resan och vem vet, vi kanske hörs igen någon gång.

Mvh Holger och Bodil Lindvall
Tour: Mancora – Sol och Bad
Country: Peru & Machu Picchu
Program: Bolivia, skräddarsytt program

Hej !
Vår tripp till Bolivia var helt fantastisk och allt funkade perfekt. Våra guider och chaufförer var toppen och gjorde allt för oss kändes det som. Jag mådde lite dåligt av den höga höjden men det fixade sej snart med piller och syrgas på hotellet i La Paz. Höjdpunkten på resan var för mej Che Guevara- leden med besök i Vallegrande och La Hiugera, där vi hade en guide som verkligen var påläst. Ska vi klaga på nåt så får det bli vädret som kanske kunde varit bättre ibland, men det kan ju ingen göra något åt.

Ett stort tack till Maria på Inca Tours som arrangerade denna resa till oss, helt suveränt bra. Så nu funderar vi som bäst på nästa tur till
Sydamerika, men först får det bli Kuba, dit vi reser vartannat år.

Hälsningar Anita / Leif Emmaboda
Tour: Bolivia Rundresa
Country: Bolivia
Skräddarsydd resa Paraguay:

Hej Åsa

Jag vill bara tack för en så fin resa. Allt fungerade.
Alla personer kom i tid, mötte oss, körde oss ditt vi skulle och var så trevliga. Denna resa med bla ett besök som av vårt
fadderbarn Alice i Paraguay blir ett stort minne för Signe och mig.

Vattenfallen i Iguazu är också något vi verkligen kan rekommendera. Jag vill önska dig en trevlig jul och ett stort tack från Signe och mig.

Hälsningar Lizzie Bremell
Tour: Skräddarsydd resa Paraguay:
Country:
Program: Klassiska Peru

Ville bara meddela att vi är mycket nöjda med resan. Allt fungerade bra: fina hotell, smidigt ordnat med hämtning och duktiga och trevliga guider.

Vänliga hälsningar

Katrin Goldstein-Kyaga
Tour:
Country:
Program: Panama Fantasy (Upplev Panama med svensktalande guide)

Hej

Nu har livet återgått till det normala igen.

Vi hade en mycket trevlig tur till Panama. Allt fungerade enligt planerna. Flyget gick i tid och bytet i Amsterdam fungerade perfekt. Framme möter Folke oss. Bodde på ett verkligt flott hotell i Panama. Stan överraskade oss med sina många skyskrapor.Vädret var strålande, klar himmel och över 30 grader varje dag. Kanalturen var mycket intressant att åka.

Folke var en mycket kunnig och omtänksam värd som tog hand om oss på hela resan. Vi var ju bara 4 personer så vi fick en perfekt service på allt vi gjorde. Besöket hos indianerna i regnskogen var en upplevelse. Tur att man har kamera, det finns mycket att fotografera. Turen till Gamboa var en skön upplevelse och mycket varm.

Nästa stora var upplevelse var turen till San Blas. Flyget det var underbart, man märkte verkligen att man flög. Fantastiskt att bo på en liten ö i en indianhydda. Underbar plats med sina många små öar med palmer på. Intressant att se hur indianerna levde i sin by.

Turen till El Valle var uppfriskande med lite regn och lite svalkande väder.
Playa Blanda var ett skönt ställe.Enda reception jag sett som saknar väggar. Härligt att allt ingår. Här mådde vi gott, ätit jättemycket och druckit lagom . Badat i Stilla havet och simmat i poolerna. Underbart men 4 dagar var för mycket. Man kan bara sola och bada här, vilket var för lång tid för oss.

Resan hem fungerade också perfekt. Sammanfattning var det underbar resa. Vi tackar Folke för allt vad han gjorde för oss. Vi hade inga missöde alls (förutan Evas magont.)

Hälsningar Eva & Lasse
Tour: Panamas Höjdpunkter
Country: Panama
Program: Skräddarsytt Peru

Vi har haft en väldigt minnesrik resa! Alla arrangemang fungerade utmärkt och vi upplevde oss väldigt väl omhändertagna av Peru-agentens personal. Vi blev alltid hämtade punktligt och var hela tiden väl informerade om vad, som gällde inför nästa “moment”/arrangemang i resan.

Vi måste säga att verkligheten överträffade resebeskrivningen! Vi var även väldigt nöjda med hotellen; särskilt det i Heliga dalen! Det kändes, som att komma till paradiset efter Cuscos ganska dåliga luft (avgaser och eldningsrök från omgivningarna). Det vi var minst nöjda med var det i Aguas Caliente.

Vi hade enorm tur på tågresan till Machu Picchu; vi hamnade allra längst fram med panoramafönster rakt fram och åt vänster! Inget lok och tågföraren satt i en liten hytt till höger om oss.

Hotellet vi valde i Lima under vår “på-egen-hand-vecka” = Ibis var också väldigt bra! Precis “lagom lyxigt” och ett perfekt läge med promenadavstånd till både Larcomar, Kennedy-parken med omgivande shopping-möligheter och relativt nära stranden och den trevliga stadsdelen Barranco. Jag återkommer med någon bild när vi hunnit sortera lite bland de 1200 kort vi tog…

Med mycket nöjda hälsningar

Stefan Hovborg
Tour: Hola Peru
Country: Peru & Machu Picchu
Program: Skräddarsytt Costa Rica, Peru och Brasilien

Vi har haft en alldeles fantastisk resa med många härliga upplevelser som vi kommer att minnas länge.

All transfer förutom då den enl nedan fungerade helt utmärkt, alla var på plats vid flygen och vid utflykter och hotellhämtning kom de t o m innan utsatt tid.
Hotellens lägen var också helt perfekta Rio, Lima, Cuzco, Manuel Antonio. Standarden var vi också nöjda med. Lite dålig städning på hotellet i Manuel Antonio, det är väl enda minuset. Guider och utflykter – mycket bra.

Vi är totalt sett mycket nöjda och vill tacka för ett jättebra upplägg av vår resa.

Hälsningar Madeleine och Håkan Adolfsson
Tour:
Country:
Program: Galapagos & Anderna med tilläggsresa “Yachana Lodge”

Hejsan

Så är vi då hemma från mitt livs underbaraste resa! Vilket fantastiskt land Ecuador är!! Naturen, människorna, djuren, allt är så fantastiskt! Vi vill tacka dig så jättemycket för att du hjälpt oss att fixa denna otroliga resa! Och jag förstår nu att du kanske skrattade åt en del av våra frågor;-) Men så är det när man inte har någon erfarenhet av ett land eller världsdel och man hör och ser så mycket. Folk trodde vi skulle till jordens glömda del men så är det ju inte i verkligheten. Det mesta av bekvämligheter och hygien m.m. fungerar som här hemma. Vi råkade inte ut för några missöden fast Siv hade några som inte berodde på reseplaneringen. Vi blev hela tiden väl omhändertagna och allt flöt som det skulle. Man kände sig t.o.m. lite VIP för detmesta!

Första delen till Amazonas och Yanchana lodge var en otrolig upplevelse och vi fick den bästa guide man kan tänka sig! En kille som är född och uppvuxen mitt ute i vilda Amazonas. Med blåsrör jagade han djur och fåglar för att numer jaga dem med kikaren! Han kunde precis allt om djur, fåglar, växter allt! Ett fantastikst och underbart möte! Han och en praktikant tog väl hand om oss tre hela tiden och anpassde upptäkterna efter vad vi ville uppleva. Fåglar Kenneth drömt om sedan han läste sin första bok i sex-sjuårsåldern fick han nu se på riktigt! Håren på armarna reste sig och nog kom det en tår alltid! Och grillade så smakar larvar faktiskt riktigt gott, som bacon ungefär!
Vi träffade även grundaren av Yancha och ska nu försöka stötta dem i arbetet med att bevara regnskogen och ge folket där utbildning och sjukvård. Det finns naturligtvis hur mycket som helst att berätta därifrån men nu går jag vidrae till nästa äventyr.

Galapagos, det måste vara jordens paradis! Alla helt orädda djur och fåglar och denna fantastiska natur! Tänk att se Pingviner! Även här fick vi den bästa av guidar. En kvinna som kunde precis allt!! Båten var lyxliv med kanonmat, uppassning och trevligt sällskap. Uppleverlserna om dagarna helt otorliga och blandade med allt. Sjölejon och Leguaner som man fick se upp med så man inte snubblade över dem! Det kom fram en Sjölejonunge och nosade på mitt knä och undrade om jag var hans mamma. Jag kunde adopterat honom direkt!! Sköldpaddor i 250-kilosklassen som sakta makade sig framåt och fåglar som bara finns där!

Och så snorklingen då! Sjölejon som snurrade runt en och undrade vad man var för en. Jättesköldpaddor som betade på botten, Jätterockor på ca 4,5-meter, Hajar och Fiskar i alla upptänkliga färger och former. Ett undervattenslandskap så otroligt vackert! Kenna hade även en Skarv (de som inte kan flyga) som försökte rycka åt sig hans kamera under vattnet! Vilka upplevelser!

Vår sista vecka på egen hand var också kanon och även där med en av de bästa guiderna.

Hotellet i Quito var kalas. vilken utsikt från restaurangen på sjunde våningen. Quito är en jättefin stad, mycket kuperad som San Fransisco ungefär med alla vulkaner runt. Och vilka trevliga, vänliga människor. Inte en ända gång kände jag mig rädd eller hotad. Bara vänliga, hjälpsamma männskor även då vi såg en hel del fattigdom, med våra mått mätt. Indiankulturen tilltalar mig så otroligt mycket. Deras färger och deras sätt att tänka och förhålla sig till vår jord.

Det här var den korta varianten av reserapport, jag kan hålla på hur länge som helst. Och du har verkligen hjälpt oss få en fantastisk resa. De missöden Siv råkade ut för var att hon på vägen dit fick lämna ifrån sig handbagaget då det var så många ombord på planet. Naturligtvis kom det bort och hon fick det först efter att vi varit i Amazonas. Naturligtvis låg alla hennes funktionskläder som hon tänkt att ha där i den väskan! Sedan gick hennes kamera sönder. Förmodligen på grund av all fukt. Det är ju regnperiod och det fick vi uppleva. Och när hon var i Peru hade ett jordskred inträffat vilket innebar ca 7-timmars väntan medan då de var isolerade medan de grävde fram spåret.

Vad gäller malaria så har de inte det på Yanchana så det var onödigt att äta profylax. Jag fick inte ett enda myggbett under hela resan. då är myggen värre här hemma! Vi klarade oss också utan några värre magproblem.

Sammanfattningsvis, Ecuador är det bästa land jag besökt och du har som sagt sytt ihop vår resa excellent från början till slut. Jag kommer verkligen rekommendera alla att resa dit och också att åka med Incatours!

Tack så mycket och ha det så bra! Vem vet, om möjligheten uppstår, så återkommer vi för en ny resa i framtiden!

Mvh Lena Carlsson med ressällskap
Tour: Program: Galapagos & Anderna med tilläggsresa “Yachana Lodge”
Country:
Gruppresa Panama

Hej Åsa

Här kommer en liten resume av vår panamaresa. Panama var en fantastisk upplevelse. Vi har fått ta del av landets alla godbitar. Landets historia med allt från kapten Morgans plundringar till byggandet av kanalen. Nutidshistoria med Noriegas uppgång och fall till den pågående uppbyggnaden av landets infrastruktur. Vi har fått möta både modern kultur och inblick i indianernas liv och deras traditioner. Landets natur och djurliv var helt fantastiskt.

Resans upplägg passade oss bra och innförlivade våra förväntningar.
Folke var en utmärkt guide.Väldigt kunnig och påläst.Positv och påhittig.
Trots oförutsedda händelser, som medförde ändringar i programmet, fixade Folke det till det bästa. Vi kan inte vara mer nöjda med resan.

MVH Eivind och Veronica
Tour: Panamas Höjdpunkter
Country: Panama
Program: Galapagos

Tack för en mycket välarrangerad resa!

Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider. Mycket nöjd med boendet och frukostar.
Alltså ett mycket stort tack!

Bengt Magnusson med familj
Tour: Hola Ecuador & Galapagos
Country: Ecuador & Galapagos
Program: Mexiko

”Utflykterna till Chichen Itza o Tulum var trevliga. Resguiderna tog väl hand om oss och vi fick också titta in hos en Mayafamilj. Chichen Itza var fantastiskt att se – att de var så långt komna när vi i Norden, förmodligen gick i björnpäls. Tulum låg fantastiskt vackert och var väl värt att se! På vägen hem passade vi också på att simma i en grotta, vilket var spännande.”

Vi har haft det fantastiskt!

Återigen – tack för all hjälp!

Hälsningar

Inga med familj
Tour: Hola Mexiko
Country: Mexico
Program: Skräddarsytt efter kundens önskemål

Vi hade en alldeles utmärkt resa till Sydamerika

Hotellet i Santiago var bland de bästa därefter hotellet i Heliga dalen. Övriga var också bra men om jag rankar dem ser det ut så här. (Tappat bort namnen på hotellen) Upplägget generellt var bra, allt fungerade guiderna mötte upp och med en hög servicenivå. Innehållet i utflykterna var bra om än något komprimerat
Det vi i efterhand skulle har gjort annorlunda är att stanna en dag längre i Santiago och Lima. Där blev programmet lite väl pressat.

Det vi skulle vilja rekommendera (förutom Machu Picchu) är Påskön. När det gäller städer så satte Lima sina avtryck.

Hälsningar

Christina
Tour: Program: Skräddarsytt efter kundens önskemål
Country:
Program: Patagonien för naturälskare

Hej Maria,

Nu har vi varit hemma en dryg vecka och hunnit smälta en del av intrycken. Du hade så rätt – det blev en helt fantastisk resa som passade oss perfekt. Vi vill verkligen tacka Inca Tours för en underbar upplevelse!

Det är svårt att beskriva och sammanfatta, men om vi ändå ska försöka så vill vi nämna följande:

Patagonien för naturälskare – det stämde till 100%! Så vackra vyer, skön och tuff vandring, häftigt djurliv och fin natur. Att vi sen hade otroligt bra väder gav ju upplevelsen ytterligare en dimension :)

Hela arrangemanget var väldigt välordnat och bra upplagt. Inga tråkiga stunder, upplevelser hela tiden, allt boende jättefint, bra resekomfort, proffsigt genomfört och inget strul nånstans!

Vi fick möta så många härliga, charmiga, proffsiga och duktiga personer. Både lokala guider, chaufförer, kockar m.fl och framförallt vår reseledare från Camino Abierto, Ivan Machado. Honom vill vi ge minst 11 plus på en tiogradig skala, fantastisk kille som verkligen gav resan pricken över I:et!
Vi vill gärna åka tillbaka till Sydamerika (börjar spara till ny resa direkt :) och kommer att rekommendera Inca Tours till alla vi möter!

Stort tack och på återseende!

Stefan och Mejt
Tour: Program: Patagonien för naturälskare
Country:
Program: Skräddarsytt: Chile, Argentina och Uruguay

Hej Maria, visst gick resan bra och enda besvikelsen var vädret hemma i Skåne, våren var inte plats som förväntat.

Alla flyg var på tid och “pick up personerna” var på plats med skyltarna i handen, fungerade alltså perfekt.
Våra guider var med ett undantag bra, i Santiago Chile drabbades vi av en kvinna som var mer intresserad av sig själv än av omgivningen. Övriga var bra, vissa till och med utomordentligt bra, kunniga och trevliga.
Hotellen var hyfsade och de fyra posadorna riktigt bra, var och en på sitt sätt. Lares de Charca var super och så och Hotel Casa Higueras i Valpariso som hade en sydamerikansk/ svenska anställd i matsalen. Till La barra kom vi någon vecka sent då mycket var stängt men stränderna var fina och vädret fantastiskt. Posada De los Pajaro var bra. Plaza Major i Colonia var precis så charmigt som något kan bli, underbar innergård och med ett utomordentligt läge. Att ta bussen över Anderna kan verkligen rekommenderas, fast jag förstått att många avstår. Vi överraskades kanske av att de besökta länderna är så Europeiska men med den bakgrund vi fick från våra guider och andra vi mötte är det ganska naturligt. Nästa överraskning var att maten i Argentina och Chile är sagolikt bra. Vi är ganska beresta och har nog inte träffat på bättre mat i några andra länder vi besökt. Det här är något som kan framhållas i marknadsföringen. Jag tror inte att argentinarna respektive chilienarna är medvetna om det själva i någon större utsträckning. Fick också en kick framåt vad gäller de sydamerikanska vinerna inte minst de från Chile! Bifogar innergården på Plaza Major, där vi slet en del på vilstolarna.

Pelle / Eva.
Tour: Program: Skräddarsytt: Chile, Argentina och Uruguay
Country:
Program: Inkans fotspår

Hej,

Vi kan helt klart konstatera att resan gav mycket mer än förväntat och att vi är väldigt nöjda.

Vi hade bra väder, bra guidningar, bra logi och resplanen passade oss väldigt bra. Ingen av oss har rest på liknande sätt tidigare och då syftar jag på att vi nu hade en färdplan “all inclusive” dvs ingen tid gick oss till spillo på att boka taxi, biljetter, guidningar, hotell mm. Vi kunde luta oss tillbaka och ta vara på alla intryck. Lagom tid att vara på egen hand vid poolen, varma källor, besöka marknader mm. Resplanen var bra och erbjöd en långsam acklimatisering till höjden. Jag blev höjdsjuk en dag efter Arequipa men väl i Colca så släppte det.

Resans klimax var Machu Piccho. Tågresan in i och ner i dalen, det subtropiska klimatet och en heldag på berget. Annat som gav intryck var Arequipa, fantastikt vacker och vänlig stad omgiven av snöklädda vulkaner. Bussresa dit från Lima på Pan American Highway var även det en lite oväntad positiv upplevelse. Ökenlandskapet, Stilla Havet, oasen med sanddyner likaså. “Fattigmans Galapagos” var också det en upplevelse liksom flygturen över Nascalinjerna. Vi fick även se många kondorers segelflykt en tidig morgon i condordalen.Titicacasjön var vackert men en känsla av “turistfälla” var svårt att undvika. Cusco och guidningen i heliga dalen var lärorik.

Måste något “negativt” nämnas så är det nog bara hotellet i Ica. Vi var enda gästerna(vem kunde rå för det!), hotellrummet avvek något från standard, personalen kunde ingen engelska men framförallt var läget var väldigt off. Maten och poolen var däremot plus.

Om vi skulle gjort om samma resa skulle vi spenderat något mer tid i Arequipa och planerat gå upp på “sockertoppen” Huayana Picchu på Machu Piccho.

Nästa resa blir till…….

Vänlig hälsningar från oss alla tre och tack så mycket för dina råd och hjälp med planering av vår resa.

Lars
Tour: Salkantayvandring till Machu Picchu
Country: Peru & Machu Picchu
Program Galapagos

Tack för en mycket välarrangerad resa!

Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider.Alltså ett mycket stort tack!

Bengt med familj
Tour: Ecuador Runt & Galapagoskryssning
Country: Ecuador & Galapagos
Program Brasilien & Argentina skräddarsytt efter kunds önskemål:

Det var väldigt skönt att bli hämtad av guiden vid flygplatsen i Foz du Iguazu och sedan att ha denna guide både på den brasilianska och den argentinska sidan av fallen vid Iguazu – och sedan nästan hela vägen tillbaka till flygplatsen. Guiden var mycket tydlig och förberedd, allt gick smidigt.

Även om det kostade lite mer än om vi hade fixat allt själv (fast då hade vi verkligen behövt längre tid precis som du själv sa) är vi glada över att vi fick ut väldigt mycket på den relativt korta tid vi hade. Att besöka fallen vid Iguazu enbart en halvdag på vardera sidan tyckte vi faktiskt räckte. Men ett extra wow (!) för den argentiska sidan även om den brasilianska sidan också var helt otrolig. Vi hade dessutom tur med vädret vilket naturligtvis gjorde upplevelsen bättre än om det spöregnat!

När det sedan gäller vistelsen i Yacutinga var detta den absoluta höjdpunkten (även om fallen var fantastiska). Den guide (Cielito) som hämtade oss i Raices de Argentina var med oss hela vägen och hon var inspirerande, kunnig och väldigt behjälplig. Vilken upplevelse! Kan anbefallas – men det vet ni ju redan1

Det enda som vi båda tyckte var mindre bra var hotellet Mabu som vi fick hänvisat, eftersom det ni egentligen hade tänkt var fullbokat. Hade mycket hellre bott på ett mindre hotell. Mabu var en sorts hotelll med visserligen bra standard men trivselfaktorn var låg. Kändes för “stort” och som ett ställe mer för större grupper.

Vill också säga att kontakten med er/dig på kontoret varit väldigt bra.

Åker gärna med er igen!

Ingrid
Tour: Program Brasilien & Argentina skräddarsytt efter kunds önskemål:
Country:
Program: Punta del Este

Nyss hemkommen från Uruguay och jag är jättenöjd med resan. Att jag spenderade 10 timmar extra i Sao Paulo gjorde inte så mycket eftersom Montevideo inte kunde ge mig så mycket just nu eftersom det bara var en paus i resan, övernattning alltså. Istället fick vi en fin nattflygning dit, där jag möttes upp på Carrasco. Era samarbetspartners där nere har varit suveräna, ATG m.m. Vädret har varit toppen, hotellet utmärkt. Ganska lugnt på hotellen i december, förutom två nätter när en grupp på ett 30-tal argentinska tonårstjejer bodde där med sina lärare/tränare. Roligt förstås.

Peter Ullman
Tour: Solsemester i Punta del Este
Country: Uruguay
Program: Skräddarsytt, Peru och Chile

Tack för en mycket välorganiserad resa i Sydamerika. Guiderna var bra och i synnerhet hotellen var mycket väl valda. Tåget från Puno till Cuzco var något alldeles extra. Vi hade inte heller en enda försening på hela resan.

Berit
Tour: Program: Skräddarsytt, Peru och Chile
Country:
Program: Peru och Ecuador

Hej Maria.

Tack för all hjälp och planering med vår resa. Det blev en fantastisk upplevelse, precis som du utlovat!

Anderna och Machu Picchu bjöd på otroliga vyer och Galapagos på ett rikt och annorlunda djurliv. Vi har också träffat massor av trevliga människor, både medresenärer, guider (kanske speciellt Carlos i Quito, som vi lärde känna mest då han körde runt på oss i två dagar) och lokalbefolkning. Jag kommer aldrig att glömma härliga Isolina som vi bodde hos uppe i Ecuadors högländer. Vi hade inget gemensamt språk, men lyckades ändå kommunicera.
Det är också imponerande att all logistik fungerat utan en miss. På alla flygplatser har det stått någon och väntat på oss och de morgnar vi skulle bli upplockade har de funnits där på klockslaget, glada och goa. T o m flyget har funkat utan en försening ( 14 flygresor!) och vädret var perfekt. Inte förrän i Paris mötte vi regnet, men nästa dag var det strålande sol igen. Hur fixade du det där med flyget och vädret??

Bra mat har vi också ätit och kocken på Coral I skulle vi gärna tagit med oss hem. Vill även tipsa om en restaurang som heter Chiccolina i Cusco, mysig och med härlig stämning och mycket god mat.

Ja, vi är jättenöjda helt enkelt.
Varma hälsningar

Thomas o Berit, Visby
Tour:
Country:
Program: Peru, skräddarsytt.

Hej Maria

Tack detta har varit en helt fantastisk resa! Allt har fungerat perfekt och vi har många upplevelser med oss hem.

Er partner i Peru, Setours, har hela tiden varit på plats för oss när vi kom till en ny ort eller skulle färdas vidare. De gav oss bra information och var mycket trevliga, i synnerhet kvinnan i Puno var väldigt sympatisk. Guiderna har också genomgående varit väldigt kunniga och trevliga. Det enda som vi önskat annorlunda i guidning var när vi var ute på Titikakautflykten, det var en duktig guide men guidningen var både på spanska och engelska vilket blev förvirrande för oss som inte kan spanska. Alla utvalda hotell har varit av god till mycket god klass, det har varit rent och fint samt bra frukostar och mat i övrigt. Hotellet i Ollantaytambo låg visserligen lite långt utanför central bebyggelse, men just då efter vandring på Incaleden fanns ingen längtan efter promenader så det var skönt att bara vara inom hotellets område.

Tack också för hjälpen med upplägget av resan, det blev en mycket bra rundtur och resan kom att innehålla mycket olika klimat och innehåll. Höjdpunkterna för oss var vistelsen i regnskogen Maldonado och vandringen på Incaleden med Machu Picchu. Att ha mäktat med att vandra de 43 km på Incaleden på hög höjd i inte helt unga år ger också en tillfredsställelse och att sedan se Machu Picchu i soluppgången är verkligen mäktigt. Vi hade också tur att på hela resan ha bra väder trots regnperiod, okej vi gick två halvdagar med regn på Incaleden men det var nästan bara som en extra upplevelse och sista dagen på vandringen var det kanonfint väder. Detta tillsammans med besök i Cusco, Lima och Titikakasjön samt med tågresan med Andean Explorer gav en mycket upplevelserik resa. Det var ett relativt intensivt resprogram med många utflykter, guidningar och tidiga morgnar, men det var aldrig jobbigt eftersom vi fick god assistans av Setours och bodde på bra hotell. Det vi vill föreslå er är att även tillhandahålla någon form av packningsförslag för de olika områdena och äventyren i Peru. Det är lite speciellt att packa både för djungel, stad och Incaledsvandring. Nu sökte jag mycket på nätet och hittade vad andra resebyråer och privatpersoner föreslagit, men det är en bra hjälp om ni på IncaTours kan tillhandahålla dylikt lite mer utförligt.

Peru är ett spännande land med mycket historia, vackra landskap, olika klimat och vänliga människor. Vi vill verkligen rekommendera detta till andra. Detta vårt första besök i Latinamerika har också givit oss mersmak att upptäcka mer i den delen av världen.
Tack för all din hjälp i planeringen Maria!

Elisabeth och Göran
Tour: Hola Peru
Country: Peru & Machu Picchu
Program: Skräddarsytt Kuba med start Havanna, Vinales och avslut sol och bad i Varadero.

Hej Åsa !

Vi har ju sedan en tid tillbaka landat hemma i Sverige igen. Det var en fantastisk resa till Kuba!!! Tack för all hjälp med bokning och planering.

Vi fick en perfekt mix av stadsliv och strandliv:-) Vädret var fantastisk och vi tyckte det var härligt att få bo hos Ester och sen Maria Luisa.

Absoluta favoriten för oss var nog ändå Vinales. Där var folk trevligast och mest avslappnade, och maten (och drinkarna) hos Maria Luisa var superb!

Anna med familj
Tour: Program: Skräddarsytt Kuba med start Havanna, Vinales och avslut sol och bad i Varadero.
Country:
Program: Argentina och Uruguay

Vill bara säga att vi har haft en underbar resa och allt flöt på bra.
Självklart händer en del saker men vi måste säga att ni gjort ett bra jobb!
Sådant som var mindre bra hade ni ej kunnat påverka.
Bra guider, bra hotell transfer som fungerande hela tiden och framförallt var vistelsen på Estancian helt makalös!
Tack snälla för ert engagemang och mycket väl planerad resa!

Många hälsningar från två nöjda resenärer

Anna-Lena och Erik
Tour: Argentina Runt
Country: Argentina
Program: Skräddarsytt Peru, Argentina och Brasilien

Hej Tobias

Allt har gått bra och fungerat fint. Inga incidenter utan allt har flutit på. Jättebra hotell, speciellt i Peru och personalen var så trevliga och hjälpsamma. För övrigt var guiderna trevliga, kunniga och bra.
Rio var bara så häftigt, speciellt Lapa’s nattliv med all musik o dans på gatan och det varma sköna vädret.

Hörde att grannen också ska åka till Peru i början februari och bokat resa genom er. De var förresten dom som tipsade oss om Incatours.

Kjell Johansson
Tour:
Country:
Program: Skräddarsytt Peru

Det har varit en fantastisk resa med Cusco, Machu Picchu, Heliga Dalen, Pisaq, Titicacasjön med öarna samt Lima. Kombinationen med Flyg, tåg, buss samt bil gör att man får en enastående överblick och verkligen ser och upplever landet med dess fantastiska natur och folk m.m. Guider och hotellpersonal har varit mycket hjälpsamma och befolkningen i övrigt är vänligt inställda och försäljarna inte lika jobbiga och påstridiga som på vissa andra ställen i världen. Den tunna luften har inte ställt till med några direkta problem, det har gått bra om man tar det lite lugnt när man är ute och rör på sig. Det tar några dagar att vänja sig när man befinner sig på mer än 3000 m.ö.h.

Med vänlig hälsning Anders och Eva Nilshagen
Tour: Hola Peru
Country: Peru & Machu Picchu
Program: Inkans fotspår

Det har ju varit en underbar upplevelse i en fantastisk miljö med en rik kultur. Vilka härliga människor!!! Och vilket speciellt och unikt landskap!!! Titicaca sjön blev en glad överraskning och Machu Pichu ett minne för livet. Tack igen för allt och vi önskar dig en trevlig sommar!!!

Med vänliga hälsningar

Nikos och Sapfo
Tour: Program: Inkans fotspår
Country:
Program: Skräddarsydd kombinationsresa av Peru, Panama och Kuba.

Hej Åsa.

Ja det blev en riktigt fin resa. En bra planering hade du gjort.
Allt har fungerat hur bra som helst. Trevliga och kunniga guider, alltid någon som mött upp på flygplatsen och inga förseningar.
Möjligtvis lite mer tid att utforska Lima, det var en fin stad.
Överhuvudtaget tyckte jag mycket om Peru, trevliga människor.

Hälsningar

Mona och Figge
Tour: Program: Skräddarsydd kombinationsresa av Peru, Panama och Kuba.
Country:
Program: Skräddarsytt Bolivia & Chile

Nu är vi hemkomna efter en helt underbar semester i Bolivia och Chile, med en avslutande vecka på Påskön.

Vi ville bara tacka för ett kanonupplägg. Allt har klaffat och fungerat utan minsta problem. Bra guider i La Paz och i Uyuni. Hotellen har också varit kanon. Som sagt, vilken upplevelse vi har varit med om.

Tackar så väldigt mycket för hjälpen

Tommy och Johannes
Tour: Hola Peru
Country: Peru & Machu Picchu