18 / 16

Patagonien med kryssning och Iguassu

Pris från 83700?
REF: #377
Kommande avgångar:
14 Oct 21

Argentina med kryssning i Patagonien, avslut vid vattenfallen i Iguassu – en gruppresa i naturens tecken.

Under denna 18 dagars Argentina och Patagonien upptäcktsresa besöker man några av Sydamerikas mest berömda landmärken och vackraste naturscenerier.

Resan börjar i den pulserande storstaden Buenos Aires, vilken också kallas Sydamerikas Paris. Vi fortsätter sedan söderut till världens sydligaste belägna stad “Ushuaia” som ligger i Tierra del Fuego nationalparken. Härifrån tar vi en minnesvärd 4-dagars kryssning genom Magellan sundet till Punta Arenas i Chile. Där besöker vi den mest spek­takulära nationalparken i världen, Torres del Paine. Över detta landskap vilar en sorts mystik då man beskådar de väldiga bergstopparna. Vi återvänder till Argentina för att besöka de imponerande glaciärerna så som Perito Moreno, vilken ligger i Los Glaciares National Park. Härifrån går vår resa norrut upp till några av världens största vattenfall- de mäktiga Iguazufallen.

När man reser i Argentina befinner man sig i ett kontrasternas land på grund av dess växlande och imponerade natur. Från de kyliga Anderna i väster sträcker sig landet till de milda slätterna kallade “pampas” vid atlantkusten. Landet går från den varma och subtropiska skogen i norr till de kalla och vidsträckta vidderna i söder och västra Patagonien!

Argentinas landskap och natur kommer definitivt att utmana och förtrolla dig under din resa!

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien till Buenos Aires
 2. Buenos Aires (F, L)
 3. Buenos Aires till Ushuaia (F)
 4. Ushuaia (F)
 5. Ushuaia - Australis kryssning (F, M)
 6. Australis kryssning (F, L, M)
 7. Australis-kryssning (F, L, M)
 8. Australis kryssning till Punta Arenas (CHILE)(F)
 9. Torres del Paine (F, L, M)
 10. Torres del Paine till El Calafate (F, M)
 11. El Calafate till Balkon (F)
 12. El Calafate (F)
 13. El Calafate till Buenos Aires (F)
 14. Buenos Aires till Iguazu (F)
 15. Iguazu (F, L)
 16. Iguazu till Buenos Aires (F)
 17. Buenos Aires och Hemresa (F)
 18. Ankomst till Skandinavien.

Skandinavien till Buenos Aires

Vid ankomsten till Buenos Aires flygplats möts vi upp och får transfer till vårt hotell.

Buenos Aires (F, L)

Stadsrundtur i staden. Vi startar med ett besök till det legendariska Pla­za de Mayo där parlamentshuset Casa Rosa­da (det rosa huset) ligger. Vi vandrar längs de trädkantade avenyerna som ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstadsmetropol. Vid 9 de Julio Avenyn hittar vi Obelisken som är en symbol för staden. Vårt nästa besök blir till det färggranna La Boca distriktet. Vi hinner även med ett besök till sta­dens äldsta område, San Telmo samt Puerto Madero, intill Rio de la Plata. Vår tur tar oss förbi Palermo, Botaniska trädgår­den, stadens zoo och travbanan innan avslutar i Recoleta. Detta är ett av stadens mest förnäma bostadsområden och på den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. På kväl­len får vi vara med om middag med argentinsk tangoshow och god mat!

Buenos Aires till Ushuaia (F)

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Ushuaia. Vid ankomsten möts vi upp och får transfer till vårt hotell.

Ushuaia (F)

Vi åker söderut till den berömda Tierra del Fuego Nationalpark. Naturen i detta område är väldigt om­växlande med vyer av Anderna, havet och den Patagoniska skogen. Vi färdas längs bäverdammarna mot Lapataia floden och den gröna lagunen innan vi kommer fram till Lapa­taia Bay. Här kan man se spår av de första nybyggar­na i området. På vägen tillbaka till Ushuaia stannar vi vid Roca sjön för att beundra hur vattnet skiftar färg beroende på vädret.

Ushuaia - Australis kryssning (F, M)

Idag påbörjar vi vår kryssning med fartyget Australis. Vi får transfer till rederiets kontor i centrala Ushuaia där vi checkar in. Då vi går ombord på M/V Via Aus­tralis bjuds vi på en välkomstdrink i receptionen av kaptenen och hans besättning. Vår färd tar oss sedan med till en av de mest avlägsna platserna på vår jord: det vidsträckta Patagonien. Vi seglar genom Magel­lans sund och Beagle-kanalen till Tierra del Fuego- skärgården.

Australis kryssning (F, L, M)

Idag seglar vi genom Murray kanalen och Nassau Bay för att komma till Kap Horns nationalpark. Denna plats var un­der många år en viktig navigations-plats mellan Stilla Havet och Atlanten och brukade anses som “jordens ände” (‘End of the Earth’), utnämnd av UNESCO till en “World Biosphere Reserve” år 2005. Under eftermiddagen går vi iland för att utforska den historiska Wulaia Bay. Här låg en gång en av region­ens största Yamana aboriginal bosättningar. Charles Darwin besökte platsen 1833 under sin resa med HMS Beagle. Området är mycket berömt för dess vackra växtlighet och geografi. Vi får en förtrollande promenad genom Magellanskogen med sina lengas, coigües och andra patagonska trädarter. Vi återvänder sedan till vårt kryssningsfartyg.

Australis-kryssning (F, L, M)

Vi seglar genom Brecknock, Ocasión, Cockburn och Magdalena kanalerna för att komma till de fantastiska “De Agostini Sundet” i hjärtat av Darwin bergskedjan. Här kan man se glaciärer som sveper nerför bergssidorna ända ner i vattnet. Under eftermiddagen färdas vi i Zodiakbåtar till Águi­la Glaciären där vi tar en enkel promenad. Här kan man se den kalla patagoniska regnskogen och hur naturen har format detta fantastiska och spektakulära landskap.

Australis kryssning till Punta Arenas (CHILE)(F)

Om vädret tillåter gör vi ett tidigt besök på Magdalena Island* som ligger mitt i Magellans-sundet. Ön som brukade vara en viktig punkt i navigationssystemen samt för att fylla på sina förråd är idag befolkad av en stor koloni av Magellan Pingviner! Runt kl. 11.30 kommer fartyget till hamn och vi går iland efter en spännande och naturskön kryssning i detta omväxlande landskap. Vi får transfer från hamnen till Torres del Paine Nationalpark där vi skall spendera de kommande två nätterna.

Torres del Paine (F, L, M)

Idag spenderar vi hela dagen i Torres del Paine Nationalpark som skapades 1959 och förklarades av UNESCO som ett biosfäriskt reservat 1978. Här har man många fina vyer samt gå många spännande treeking-leder genom slätter och täta skogar. . Under dagen besöker vi även Grey Lake området, det stora vattenfallet Salto Grande, sjöarna Pehoe och Nordenskjold samt lagunerna runt Amarga. Här kan man få se rävar och kondorer som en vacker vy mot de panoramaliknande bergssluttningarna.

Torres del Paine till El Calafate (F, M)

Idag åker vi till El Calafate. Under eftermiddagen beger vi oss till Los Glacia­res National Park och den berömda Perito Moreno gla­ciären. Under färden dit kommer vi att kunna se Argen­tino Lake och Bahía Redonda (den runda bukten) med dess många intressanta fågelarter. Landskapet som vi färdas igenom är typiskt för Patagonien och vi kommer se många arter av den specifika “broom sedges”- vil­ket är ett hårt hornliknande gräs, samt calafates’- en buskväxt med gula blommor och Violeta frukter. Perito Moreno Glaciären sträcker sig över en yta av 195 kvadratmeter och är hela 30 km lång. I mitten av glaciären når isen ett djup på hela 250 till 350 meter. Denna frusna flod rinner ned från de söd­ra patagoniska isfälten och då den konstant är i sakta rörelse ändras de underbara och fantastiska isforma­tioner ständigt. Vi tar en promenad framför de västra väggarna och beundrar detta naturfenomen.

El Calafate till Balkon (F)

Dagen börjar kl. 9.00 med en tur till en av El Calafates mest unika sevärdheter - Balkon. Balkon är ett transportmedel i form av en stollift som har 55 säten varifrån man kan få en otrolig 360 graders panoramaut­sikt över El Calafate och kan beundra de höga Anderna och de mäktiga glaciärerna i området. Med bra väderlek kan man se så långt som till Mt. Fitz Roy eller Mt Torre i El Chalten. Efter turen får vi transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

El Calafate (F)

Dagen är fri att spendera på egen hand. Som förslag kan man ta en utflykt till Upsala eller Onelli glaciärerna.

El Calafate till Buenos Aires (F)

Idag får vi transfer till flygplatsen i El Calafate för att fly­ga till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. (F)Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell.

Buenos Aires till Iguazu (F)

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga till Iguazu. Un­der eftermiddagen beger vi oss ut för att utforska dessa undersköna och mäktiga vattenfall. Vi fortsätter på den brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta oss till nationalparken Foz do Iguaçu, en av de största nationalparkerna i Brasilien. Under vandringsturen ser man panoramavyer över San Martin-ön och några av de största fallen så som the Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. Vi når sedan fram till utsiktspunk­ten där vi har en fantastisk vy över det stora fallet Devil’s Throat som ligger endast 150 meter bort. Utsikten här blir ändå mer magnifik av de permanenta regnbågarna som syns över fallen. Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där man kan hitta en liten souvenirshop samt en pano­rama hiss. Vi går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

Iguazu (F, L)

Idag skall vi utforska den argentinska sidan av Iguazu fallen. Iguazus nationalpark är den äldsta i Sydamerika och har utsetts till ett Mankind He­ritage av UNESCO. Vår tur utgår ifrån besökscen­tret varifrån vi tar en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas Station. Härifrån beger vi oss till fots ut på en vandringstur som tar oss riktigt nära de 275 vattenfallen, där vattnet dånar ned hela 70 meter! Längs leden kan man även se många or­kidéer, begonior, fåglar och fjärilar. Vi tar sedan tåget till Garganta Station och går ca 1200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska Devil’s throat fallet och får vara med om ett av de största skådespelen i världen! Vi återvänder med tåget till besökscen­tret och får transfer tillbaka till vårt hotell.

Iguazu till Buenos Aires (F)

Vi får transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Buenos Aires och Hemresa (F)

I tid till vårt internationella flyg får vi transfer till flyg­platsen för att påbörja vår hemresa.

Ankomst till Skandinavien.

FAKTA

• Svensktalande reseledare som möter upp i Buenos Aires och följer med under hela rundresan.
Obs! Det krävs minimum 12 deltagare för att den svensktalande reseledaren skall följa med på resan.
• Engelsktalande guider.

VAD INGÅR I PRISET

Stadsrundtur i Buenos Aires.
Middag med Tango show i Buenos Aires.
Tur till Tierra del Fuego Nationalpark.
4 dagars kryssning med “Australis Cruise” från Ushuaia till Puerto Arenas i Chile. “B” hytt.
Heldagstur i Torres del Paine National Park.
Privat tur till Perito Moreno Glaciären.
Halvdagstur av den Brasilianska sidan av Iguazu fallen.
Heldagstur av den Argentinska sidan av Iguazu fallen.

Internationell och lokal transport.
Internationellt flyg tur och retur från Köpenhamn, Oslo, Stockholm eller Göteborg.
nrikesflyg enligt nedan:
• Buenos Aires - Ushuaia.
• El Calafate - Buenos Aires.
• Buenos Aires - Iguazu.
• Iguazu - Buenos Aires.

Måltider :
Se dagspresentationen för närmare detaljer; F= frukost, L= lunch, M= middag.
• Frukost ingår på alla boenden.
• 5 luncher (dag 2,6,7,9 & 15)
• 5 middagar (dag 5,6,7,9 & 10) - Under Australis-kryssningen ingår helpension samt gratis bar.

VAD TILLKOMMER

• Personliga utgifter och dricks
• Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
• Eventuella alkoholhaltiga drycker eller läsk till inkluderade måltider
• Eventuellt tillägg för enkelrum enligt ovan prisspecifikation
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd

PRELIMINÄRA HOTELL

4 nätter i Buenos Aires på Hotel Broadway Suites **** www.broadway-suites.com.ar
2 nätter i Ushuaia på Hotel Cilene del Faro **** www.cilenedelfaro.com
3 nätter i hytt på Australis kryssningsskepp www.australis.com
2 nätter i Torres del Paine på Hotel Rio Serrano **** www.hotelrioserrano.cl
2 nätter i El Calafate på Hotel Kosten Aike **** www.kostenaike.com.ar
2 nätter i Iguazu på Hotel La Aldea de la Selva **** www.laaldeadelaselva.com

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG