15 / 14

Klassiska Peru

Pris från 33900?
15
14
REF: #378
Kommande avgångar:
6 Jan 19 | 12 Mar 19 | 13 Apr 19 | 29 Jun 19 | 28 Sep 19 | 23 Oct 19

Gruppresa till Peru med svensk färdledning

En rundresa där ni tillsammans med svensk färdledare upptäcker höjdpunkterna i Peru. Vi besöker såväl Lima , kolonialstaden Arequipa och Colcadalen, Titicacasjön och självfallet Inkakulturens centrum Cusco och Machu Picchu.

Drömmer du om att se spåren av uråldriga civilisationer och lära dig om olika kulturer? Drömmer du om ett sydamerikanskt äventyr men vill inte riktigt ge dig ut på egen hand? Eller vill du helt enkelt stifta nya bekantskaper? Då är denna resa säkert något för dig.
I tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare (som möter upp i Lima) erbjuder denna resa många av Perus klassiska upplevelser blandat med skön natur under 15 dagar.
Häpnas över den vackra och kraftfulla naturen i Colca Canyon, se den Andiska Kondoren sväva fram. Beundra Vicuñan och de fortfarande aktiva vulkanerna. Besök Titicaca sjön och de flytande öarna, samt förundras utav Quechua och Aymara kulturerna. Färdas genom Inka folkets Heliga dal och förtrollas av den förlorade gamla inka staden Machu Picchu.

Kort dag för dag program
 1. Ankomst till Lima.
 2. Lima
 3. Lima till Arequipa.
 4. Arequipa till Colca Canyon.
 5. Colca till Titicaca Sjön.
 6. Puno till Amantani Island (Lake Titicaca).
 7. Amantani till Puno.
 8. Puno till Cusco.
 9. Cusco.
 10. Cusco, Inka folkets Heliga dal
 11. Cusco till Machu Picchu.
 12. Machu Picchu till Cusco.
 13. Cusco till Lima.
 14. Hemresa.
 15. Ankomst till Skandinavien.

Ankomst till Lima.

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts vi upp av en representant från Machete Tours och vår reseledare och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lätt navigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla Havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Lima

Med start kl 9 beger vi oss ut på en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (som förstördes i en jordbävning 1746 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi återvänder till Miraflores för att inta lunch på Larcomars restaurang där vi har utsikt över Stilla Havet medan vi äter. Efter lunch besöker vi det berömda Guldmuséet, som har en av de mest omfattande samlingarna av förkolombinska smycken i landet. Kvällen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Lima till Arequipa.

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Dessa tronar upp som jättelika väktare över staden och påminner oss om den gigantiska kraft som format Anderna. Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten som kallas ”sillar”. Efter check in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Efter ett besök vid det vackra stora torget och stadens katedral, beger vi oss till Arequipas största turistattraktion, det vackra Santa Catalina klostret. Klostret som var stängt för allmänheten fram till 1970 tjänade som hem åt nära 400 nunnor och var som en egen stad i staden. Vi besöker därefter Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. Vi återvänder sedan till hotellet där vår guide ger oss en kort introduktion angående vår 2 dagars expedition till Colca Canyon. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.)

Arequipa till Colca Canyon.

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår Klassiska Peru resan till Colca Canyon. Vår färd går igenom en vidsträckt och sceniska högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot 4000 meter över havet. Längs vägen passerar vi förbi små byar och samhällen och har vi tur kan vi till och med få se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor över de stora öppna slätterna. Då vi passerar igenom Aguada Blanca Vicuna Reserve kan vi kanske få se lamadjurens vilda släkting, Vicunan! På eftermiddagen anländer vi till Chivay (3633m), som är entréporten in till Colca Canyon. Stadens omgivning domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6,288m). Efter en lång bussresa beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet. (F.L.)

Colca till Titicaca Sjön.

Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor, varifrån man har en utmärkt utsikt över en av de djupaste dalgångarna i Colca Canyon. Härifrån har man chans att få se världen största flygande fågel, den majestätiska Andiska Kondoren som har ett vingspann på upp till 3 meter! I den tidiga morgonen ger sig dessa fåglar ut bärandes av luftströmmarna som stiger upp ifrån dalgångarna för att leta efter föda. Efter detta underbara natursceneri tar vi en kort promenad in i dalen för att besöka ett samhälle och få chans att observera de urgamla jordbruksterrasserna som använts i dalen i århundraden. Vi återvänder till hotellet för att äta lunch innan vi tar bussen till Puno och den högt belägna Titicaca sjön. Vi spenderar natten på vårt bekväma hotell, som ligger alldeles vid sjön. Det mjuka ljudet av vattnet som slår mot strandkanten och den klara natthimlen håller oss sällskap. (F.L)

Puno till Amantani Island (Lake Titicaca).

Vi checkar ut från vårt hotell och får transfer till Puno där vår båt väntar på oss för att påbörja vår båttur på Titicaca sjön. Vårt första stopp blir vid de berömda “flytande öarna” som tillhör Uros folket. Detta folk har helt anpassat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Efter att ha spenderat tid med befolkningen försätter vi till den lugna och sceniska ön Amantani. Då vi har kommit i ordning får vi en guidad tur av ön av en lokal guide. Vi lär oss om öns förkolombinska historia och ser lämningar från gamla civilisationer innan vi njuter av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. (F.L.M)

Amantani till Puno.

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island. Denna ö domineras av antika Inka terrasser och här får vi även se en demonstration av traditionella vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Efter detta går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Passa på att utforska Punos livliga nattliv. (F.L)

Puno till Cusco.

Idag färdas vi från Puno till Cusco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur- och historiska platser så som de unika begravningstornen i Sullustani. Tornen som byggdes på stranden till sjön Umayo är ett minne av Colla klanen som levde innan Inka folket. Vårt nästa stopp blir vid den högsta punkten på vår Klassiska Peru resan Vid det höga La Raya passet, där vi passar på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker ett av Inkarikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cusco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Cusco.

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cusco. Kl 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadsrundtur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade. De spanska erövrarna med det inhemska inka folket! Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till ceremonicentret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cusco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Cusco, Inka folkets Heliga dal

Vår rundresa i Peru går idag till Inkafolkets heliga dal - “the Sacred Valley.” Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota-bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora, kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi övernattar i Ollantaytambo. (F.L)

Cusco till Machu Picchu.

Tidig morgon beger vi oss till tågstationen för att gå ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Den lilla staden ligger nedanför de spektakulära ruinerna Machu Picchu, en av UNESCO utnämnda världsarvsplats. Tåget är speciellt designat med ett klart tak som ger en större uppskattning för det otroliga landskapet vi passerar igenom på vår färd. Vid ankomsten till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Efter check in tar guiden med oss på en kort promenad i den omgivande tropiska bergsskogens ekosystem, där vi lär oss om de sällsynta delarna i detta ekosystem samt om inhemsk flora och fauna. (F.)

Machu Picchu till Cusco.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förblir ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cusco på egen hand! (F)

Cusco till Lima.

Vi får transfer till Cuscos flygplats för att flyga till Lima. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för att spendera på egen hand. Passa på att göra lite sista minuten shopping. Vi återsamlas på kvällen för en avskedsmiddag. (F, M)

Hemresa.

Vi får transfer till Limas flygplats för vårt internationella flyg hem. Här avslutas vår rundresa. (F)

Ankomst till Skandinavien.

FAKTA

Gruppresa med svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Obs! minimum antal deltagare krävs, annars görs resan enbart med engelsktalande lokala guider.

VAD INGÅR I PRISET

Personal:
Svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Engelsktalande lokala guider.
Lokala professionella buss- och båtförare.
Lokala turer och aktiviteter:
Stadsrundtur i Lima.
Stadsrundtur i Arequipa.
2 dagars tur till Colca Canyon.
2 dagars tur på Titicaca sjön.
Stadsrundtur i Cusco.
Tur till Inka folkets Heliga dal (Sacred Valley of the Incas).
2 dagars tur till Machu Picchu och Aguas Calientes.

Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima.
Alla flygskatter.
Inrikesflyg från Lima till Arequipa. Inrikesflyg från Cusco till Lima.
Busstransport under Colca Canyon Turen | Buss till Puno | Båttransport på Titicaca sjön | Busstransport till Cusco.
Tåg till och från Aguas Calientes.
Transfer till och från flygplatsen.

Måltider enligt detaljerat program

VAD TILLKOMMER

Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
Måltider som inte nämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker | Dricks.

PRELIMINÄRA HOTELL

Om något av nedan hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard.
Tourist Class hotell:
3 nätter i Lima på San Agustin Exclusive hotel ****
1 natt i Arequipa på Hotel Tierra Sur ***+
1 natt i Colca på Hotel Casa Andina Colca ***+
2 nätter i Puno på Hotel Hacienda Plaza Puno ***+
1 natt boende med en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
3 nätter i Cusco på Hotel San Agustin Plaza ****
1 natt i Ollantaytambo på Hotel Pakaritampu ***+
1 natt i Aguas Calientes (Machu Picchu) på Hotel Inti Inn Machu Picchu***

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG