18 / 17

Peru med Amazonas

Pris från 43200?
REF: #818
Kommande avgångar:
18 Sep 21 | 23 Oct 21

Vi utökar vår Klassiska Peru-resa med en magisk djungelupplevelse i  Amazonas. Efter att ha besökt den vita staden Arequipa, Colca Canyon, vassöarna på Titicacasjön och självklart Cuzco och Machu Picchu, avrundar vi resan med en 3 dagars vistelse i Amazonas där vi deltar i spännande aktiviteter och utflykter i regnskogen.
En komplett, spännande och lärorik rundresa för alla intressen och åldrar.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien till Lima
 2. Lima
 3. Lima till Arequipa
 4. Arequipa (F)
 5. Arequipa till Colca Canyon
 6. Colca Canyon till Puno
 7. Puno till Amantani
 8. Amantani till Puno
 9. Puno till Cuzco
 10. Cuzco
 11. Cuzco, Inkafolkets Heliga dal
 12. Cuzco till Aguas Calientes (Machu Picchu)
 13. Aguas Calientes till Cuzco
 14. AMAZONAS: Puerto Maldonado och Nape Lodge
 15. Nape Lodge
 16. Lodge till Puerto Maldonado och Lima
 17. Lima - Hemresa
 18. Ankomst

Skandinavien till Lima

Vid ankomsten till Limas flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån i Limas historiska center. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Lima

På förmiddagen får vi en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1446 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens museum innan vi äter lunch på Larcomars shoppingcenter med utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F.L.)

Lima till Arequipa

Morgonen börjar med en kort flygresa till den eleganta staden Arequipa byggd i kolonialstil. Staden ligger vackert inbäddad bland 3 vulkaner, Misti (5,822m), Chachani (6,057m) och Pichu-Pichu (5,669m). Arequipa som ligger på en höjd av nära 2400 meter över havet är byggt nästan uteslutande av en vit vulkanisk sten och det är därför som den också är känd som "den vita staden". Efter check-in väntar en guidad tur av stadens historiska guldkorn. Vi beger oss sedan till Yanahuara torget för att få en bra överblick över stadens vulkaniska omgivningar. (F.)

Arequipa (F)

Dagen är fri på egen hand. En bra tid för att acklimatisera sig innan resan till Anderna. (F)

Arequipa till Colca Canyon

Dagen börjar tidigt då vi blir hämtade med buss för att fortsätta vår rundresa till Colca Canyon. Vår färd går igenom en vidsträckt och scenisk högplatå kallad ”altiplano”, ett område som sträcker sig upp emot höjder på 4000 meter över havet. Längs vägen passerar vi förbi små byar och samhällen och har vi tur kan vi till och med få se lokalbefolkningen fösa lamadjur och alpackor över de stora öppna slätterna. Då vi passerar igenom Aguada Blanca Vicuna Reserve kan vi kanske få se lamadjurens vilda släkting, vicunan! På eftermiddagen anländer vi till Chivay (3633m), entréporten in till Colca Canyon. Stadens silhuett domineras av de två spektakulära och högst aktiva vulkanerna Sabancaya och Ampato (6,288m). Efter en lång dag i buss beger vi oss till Chivays tempererade bad för att koppla av och bli av med resdammet. (F.L.)

Colca Canyon till Puno

Efter en tidig start beger vi oss till Cruz del Condor, varifrån man har en utmärkt utsikt över en av de djupaste dalgångarna i Colca Canyon och man har en god chans att få se världens största flygande fågel, den majestätiska Andiska Kondoren som har ett vingspann på upp till 3 meter! I den tidiga morgonen ger sig dessa fåglar ut bärandes av luftströmmarna som stiger upp ifrån dalgångarna för att leta efter föda. Vi återvänder till hotellet för att äta lunch innan vi tar bussen till Puno och den högt belägna Titicaca sjön. Vid ankomsten checkar vi in på vårt hotell. Resten av kvällen är fri att spendera på egen hand. (F)

Puno till Amantani

Idag påbörjar vi vår båttur på Titicaca-sjön. Vi besöker de berömda “flytande öarna” gjorda av Uros folket och fortsätter sedan till den lugna och sceniska ön Amantani. Här fortsätter vår Peru rundresa med en guidad tur av ön i sällskap av en lokal guide som berättar om öns för-kolumbianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. (F, L, M)

Amantani till Puno

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika Inkaterrasser där vi får se en demonstration av traditionella vävtekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. (F, L)

Puno till Cuzco

Idag färdas vi från Puno till Cuzco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande mångkulturell stad. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur- och historiska platser så som de unika begravningstornen i Sullustani. Tornen som byggdes på stranden till sjön Umayo är ett minne av Colla klanen som levde innan Inkafolket. Vårt nästa stop blir vid det höga passet La Raya. Passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkrikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. När vi kommer fram till Cuzco checkar vi in och får en kort introduktion av staden och morgondagens färdplan. Kvällen är fri att på egen hand utforska Cuzcos livliga nattliv och utmärkta restauranger. (F.L.)

Cuzco

Förmiddagen är fri att på egen hand utforska Cuzco. Kl. 14.00 möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadsrundtur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade, de spanska erövrarna med det inhemska inka folket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till ceremoni-centret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuaman storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i juni avslutas Quechua festivalen Inti Raymi inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Kvällen är fri till egna aktiviteter. (F.)

Cuzco, Inkafolkets Heliga dal

Vår rundresa i Peru går idag till Inkafolkets heliga dal - “the Sacred Valley.” Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Vilcanota-bergskedjan som dominerar detta landskap. Stora, kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket, och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inka terrasser. Det var här som det historiska slaget tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi övernattar i Ollantaytambo. (F.L)

Cuzco till Aguas Calientes (Machu Picchu)

Tidig morgon beger vi oss till tågstationen för att gå ombord på vårt tåg som skall ta oss med till Aguas Calientes. Den lilla staden som ligger nedanför de spektakulära ruinerna av Machu Picchu, en av UNESCOs utnämnda världsarvsplats. Vi passerar igenom ett otroligt landskap då vi färdas genom de mystiska dimhöljda Anderna mot början av den massiva Amazonas regnskogen. Vid ankomsten till Aguas Calientes checkar vi in på vårt hotell. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F.)

Aguas Calientes till Cuzco

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Passa på att ta en promenad upp till sol-porten varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F)

AMAZONAS: Puerto Maldonado och Nape Lodge

Vi får transfer till Cuzcos flygplats för att flyga till Puerto Maldonado i Amazonas regnskogen. Vid ankomsten till Puerto Maldonado möts vi upp av den lokala personalen. Vi får transfer till kontoret beläget ca 5 minuter från flygplatsen där vi packar om vårt bagage till en mindre väska/ryggsäck med det vi behöver för de närmaste dagarna. Det stora bagaget låser vi in på kontoret. Vi färdas sedan med buss eller bil ca 45 minuter till det inhemska samhället Infierno. Härifrån skall vi ta en motorbåt på Tambopata floden till vår lodge. Båtturen på floden tar ca 30 minuter och vi får en typisk djungellunch under färden. Alternativt vid ankomsten till lodgen beroende på när flyget landar. När vi kommer fram till Nape Lodge välkomnas vi av lodgens manager, blir tilldelade våra rum och träffar vår guide som går igenom de aktiviteter vi skall få vara med om under vår djungeltur. Den första aktiviteten består av bågskytte. En medlem av samhället förklarar för oss hur ESE Eja folket gjorde och använde pilbågar förr i tiden då de jagade för att skaffa mat till sina familjer. Efter genomgången får vi själva prova på att skjuta med pilbågen mot en tavla. Övningen kräver mycket koncentration då man skall träffa tavlan från ganska långt avstånd. Obs! Tänk på att dra pilen bakåt och inte bågsträngen!

Nape Lodge

Efter en härlig frukost tar vi båten ca 30 minuter nedför floden för att sedan gå ca 25 minuter till den oxbågeformade Tres Chimbadas-sjön som ligger vid utkanten av Tambopatas naturreservat. Sjön ligger vackert omgiven av aguajepalmer och regnskogsvegetation. Här har man möjlighet att se många fåglar så som Hoatzins (en sorts klumpig fågel med förhistorisk utseende), hägrar samt många olika sorters Kungsfiskare. Har man tur kan man också få se apor, macaws (en papegojart), kajmaner samt den utrotningshotade jätteuttern (pteronoura brasilienses). På vägen tillbaka till lodgen passerar vi en plats dit papegojor kommer för att äta, kallat en Parrot Clay Lick. Papegojor och macaws besöker denna clay click för att äta salterna och mineralerna som finns i den rödaktiga leran. Det är en färgsprakande show som är som bäst tidig morgon då mest fåglar besöker området. Vid återkomsten till Nape Lodge bjuds vi på en uppfriskande dryck innan tid ges för vila och avkoppling. Passa på att prova hängmattan och lyssna på regnskogens ljud. Efter lunchen beger vi oss till den närliggande botaniska trädgården Ñape Botanical Garden och dess medicinska trädgård. Där möter vi upp med samhällets ålderman som kallas shaman och tar del av hans kunskaper om naturmedicin. Han lär oss om medicinska växter så som ayahuasca, chacruna, Para Para, chuchuhuasi, uña de gato (cat ‘claw), ajosacha, etc. Dessa växter används av lokalbefolkningen för att behandla sjukdomar så som: reumatism, förkylning, diabetes, feber, mag- och tarmproblem, hosta etc. I slutet av rundturen erbjuds vi att besöka platsen där de förbereder medicinerna. Vi äter middag på lodgen och när mörkret sänkt sig tar vi en nattlig promenad i skogen. Vi följer en av lodgens stigar för att leta efter insekter, amfibier, jättespindlar, fladdermöss och nattliga fåglar. Ljuden i regnskogen nattetid är helt andra än på dagen och är man riktigt tyst kan man till och med höra när löven faller. Med lite tur kanske vi får se andra nattdjur. (F, L, M)

Lodge till Puerto Maldonado och Lima

Efter frukost säger vi hej då till vår lodge och tar båten tillbaka till Infierno för att sedan få transfer till Puerto Maldonado och kontoret där vi återfår vårt stora bagage. Vi får därefter transfer till flygplatsen. Detta avslutar vårt besökt till naturreservatet och regnskogen. Vänligen observera att programmet kan komma att förändras beroende på väder och djurens förflyttningar. Då detta är en nationalpark tas hänsyn till djurlivet och flodens nivå så tider för utflykter kan läggas om. Vid ankomsten till Lima får vi transfer till vårt hotell. Passa på att göra några sista minuten inköp, besöka något av stadens museum eller koppla av vid hotellets swimmingpool. (F)

Lima - Hemresa

Vi besöker den lokala marknaden för att se vad fiskarna har fått för fångst idag. Efter marknaden gör vi ett stopp hos den berömde kocken Luis Cordero som lagar den bästa Cevichen i Lima. Vi tittar in i hans kök och får lära oss mer om denna traditionella rätt. Givetvis får vi även avnjuta en ceviche innan vi återvänder till hotellet. Vi får sedan transfer till den internationella flygplatsen för vårt flyg hem. (F, L)

Ankomst

FAKTA

Gruppresa med svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Obs! minimum antal deltagare krävs, annars görs resan enbart med engelsktalande lokala guider.

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Övernattning på hotell enligt program och nedan specifikation, del i dubbelrum
• Måltider enligt program: F = frukost, L = lunch, M = middag
• Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
• Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program
• Svensktalande färdledare (vid min. 12 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD TILLKOMMER

• Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
• Måltider som inte nämns i programmet.
• Alkoholhaltiga drycker.
• Inträdesavgift till Tambopatas naturreservat (ca 13 dollar)
• Dricks.

PRELIMINÄRA HOTELL

Lima: Sol de Oro 2 nätter
Arequipa: Katari 2 nätter
Chivay: Colca Lodge and Spa 1 natt
Puno: Sonesta Posada del Inca 2 nätter
Amantani Island: Boende hos lokal familj 1 natt
Cusco: San Agustin Plaza 3 nätter
Ollantaytambo: Casa Andina Premium 1 natt
Aguas Calientes: Taypikala 1 natt
Amazonas: Nape lodge 2 nätter
Lima: Casa Andina Premium 1 natt

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG