Att resa med Inca Tours

Här under följer allmän information om hur vi arbetar och hur det är att resa med oss.

Resevillkor: Innan ni beställer en paket/rundresa och betalar in handpenning, läs igenom våra villkor som finns under fliken resevillkor.

Avgångar: De flesta av våra resor har dagliga avgångar, om inte annat anges, och resorna avgår vid minimum 2 bokade deltagare.

Resa i Internationell grupp: De flesta av våra resor sker i internationellgrupp. Detta innebär dock inte att det är samma gruppsammanställning hela resan utan antalet deltagare och personer kommer att variera. Till exempel kan stadsrundturen bestå av 8 personer medan bussturen till en annan stad sker i turistbuss med andra personer. Som resenär hos Inca Tours är ni dock alltid omhändertagna av våra duktiga samarbetspartners. Ni hämtas och lämnas vid flygplatsen, hotellet, busstationen eller hamnen. Ett sätt att resa på egen hand – fast i grupp.

Specialresor: Under årets lopp erbjuder vi ett par specialresor som inte finns med i vårt ordinarie utbud. De är ofta med svenskfärdleding och inriktade efter ett tema, till exempel djurliv i Amazonas eller fotbollsresa till Brasilien. Obs att där kan vara några få specialresor som är utan svenskfärdledning men man ingår i en svensk grupp.

Flyg: Vi använder oss alltid av reguljärflyg till våra destinationer. Detta innebär stor flexibilitet och tillgång till flygvariationer med stopp och olika in-utreseorter, en så kallad Open Jaw. Men det innebär också striktare regler vad gäller bagage (se nedan), priser, utskriftsdatum och eventuella ändringar. Det är därför viktigt att ni uppger ert namn på det sätt det stavas i ert pass så att bokningen reserveras korrekt. Vissa flygbolag tillåter inga ändringar och de som gör det, tar ut en administrativ kostnad.
Flygbolagen äger också rätt att ändra flygpriser tillsdess att en flygbiljett är utskriven. Därför kan vi inte garantera att flygpriset är detsamma som vid bokningstillfället. Om ni önskar boka till angivet pris utan eventuella förändringar måste biljetten fullbetalas och vi kan skriva ut den, d.v.s. säkra er plats och pris. Eventuella flygändringar står utanför Inca Tours kontroll.

Skatter/bränsletillägg: Till flygpriset tillkommer en flygskatt/bränsletillägg. Denna kan vara olika beroende på flygbolag samt variera dag från dag, ofta på grund av valuta och oljeprisändringar.

E-ticket: Enligt nya bestämmelser ska alla flygbolag på sikt överge de så kallade pappersbiljetterna mot elektroniska biljetter. Det innebär att man inte behöver någon fysisk biljett för att checka in utan det räcker med giltigt pass och ett reservationsnummer. Inca Tours har valt att alltid skicka ut en resplan, en e-ticket, till våra kunder där avgångstider och annan information alltid finns att tillstå.

Bagage: Alla flygbolag har idag olika regler vad gäller tillåten vikt. Ibland händer det också att inrikesflyg tillåter mindre vikt än det Internationella flyget vilket kan vara problematiskt. Hör efter med oss vad som gäller så att inga oväntade kostnader uppstår vid incheckning.

Handbagage: I handbagaget tillåts följande:
• Vätska med max 1 dl (100 ml) per behållare. Med vätska menas geléer, krämer, tandkräm, vatten, hårspray, drycker, parfym, raklödder och annat med liknande konsistenser. Dessa ska packas i en genomskinlig en-liters plastpåse som ska vara återförslutningsbar. Har du inte möjlighet att få tag i en sådan påse, kommer de att finnas på flygplatserna.

• Mediciner (medtag läkarintyg för starkare preparat) och barnmat tillåts också. De behöver inte ligga i en platspåse men bör vara packade så att man lätt kan visa upp dem vid säkerhetskontrollen.

Flygplatsskatt: Flygplatsskatt är en skatt som inte ska förväxlas med flygskatten. Flygplatsskatten går direkt till flygplatsen och används bland annat till nya parkeringar, investeringar av maskiner, allmänna förbättringar eller säkerhet kring flygplatsen. I Latinamerika ingår som oftast inte denna skatt i flygpriset utan man betalar kontant efter incheckningen, oftast för både in– och utrikesflyg. Priser varierar beroende på land.

Specialmat ombord
De flesta flygbolag erbjuder ett stort utbud av specialmat ombord. Meddela oss minst 4 arbetsdagar innan avresa så undersöker vi denna möjlighet åt er.

Återbekräftelse av resa
Våra samarbetspartners på plats kommer att återbekräfta er hemresa. Ni kan även själva ta del av eventuella tidsändringar på webbsidan för er e-ticket som fås tillsammans med avresehandlingarna.

Incheckning
2 timmar innan avsatt avresetid rekommenderas att ni befinner er på flygplatsen. Observera att markpersonalen har rätt att neka incheckning om man är där alldeles för sent.

Taxfree
Om ni reser direkt från Sverige till slutdestinationen eller via en ort i Europa (ex Stockholm – Amsterdam – Lima) går det bra att handla taxfree. OBS! Man får inte ta med sig vätskor köpta i taxfree om resan går via USA. Vid hemresan går det bra att köpa taxfree vätskor på flygplatsen om flyget går direkt till Sverige utan stopp. Om ett stopp görs i annat EU land, eller om ni ska vidare med inrikesflyg i Sverige måste man gå igenom ny säkerhetskontroll och då får man inte ta med sig vätskor, ex Lima – Amsterdam – Stockholm/vidare till Luleå.

Pass: Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter hemresedag.

Visum: Resenären är själv skyldig att se över sina resehandlingar och utfärdat nödvändiga visum.

Försäkringar: Absolut nödvändigt! Ta reda på vad som ingår i din hemförsäkring eller betalkort. Kanske behövs ett komplement för att vara helt försäkrade om olyckan som inte får ske, sker? Vi rekommenderar Europeiskas reseförsäkring, www.europeiska.se

Vaccination: Vi rekommenderar att resenären själv kontaktar sin
lokala vaccinationscentral för uppdaterad och korrekt information.

Kreditkort: Kreditkort är i huvudsak accepterade överallt i
Latinamerika och i städer finns oftast bankomater.
Det är ute på landsbygden, inne i regnskogen och andra
ödsliga ställen som betalkort inte fungerar.