16 / 15

Argentina till Brasilien

Pris från 31950?
Städer / Platser
Buenos Aires, Buzios, Iguazú, Rio de Janeiro
16
15
REF: #2164
Kommande avgångar:
10 Nov 19

Tillsammans med en svensktalande färdledare upplever vi några av Sydamerikas mest ikoniska destinationer, då vi utforskar de färgsprakande världsstäderna Buenos Aires och Rio de Janeiro, samt låter oss hänföras av naturens skönhet och kraft vid de mäktiga Iguassufallen. Resan avslutas med några avkopplande dagar i den charmiga badorten Búzios, öster om Rio.

OBS! Max 19 deltagare (+1 färdledare) i gruppen.

Kort dag för dag program
 1. Avresa (-)
 2. Ankomst till Buenos Aires (L)
 3. Pampas och Estancia Santa Susana (F, L)
 4. Buenos Aires (F)
 5. Buenos Aires till Puerto Iguazú (F)
 6. Iguassufallen (F, L)
 7. Iguassufallen och Parque das Aves (F, L)
 8. Puerto Iguazú till Rio de Janeiro (F)
 9. Rio de Janeiro (F)
 10. Rio de Janeiro (F, M)
 11. Rio de Janeiro till Búzios (F)
 12. Búzios (F)
 13. Búzios (F)
 14. Búzios (F)
 15. Hemresa (F)
 16. Hemkomst (-)

Avresa (-)

Avresa med flyg från Köpenhamn, alternativt annan avreseort mot ev. tillägg – hör med oss för mer info. I London byter vi flyg och därefter finns möjlighet till en stunds nattvila.

Ankomst till Buenos Aires (L)

På morgonen landar vi i Buenos Aires och vi får transfer in till staden och vårt hotell. Efter att ha lämnat av vårt bagage avnjuter vi en gemensam lunch, för att sedan ge oss ut på en spännande stadsrundtur i denna vidsträckta och mångfacetterade metropol. Vi inleder med att besöka torget Plaza de Mayo, som bland annat omgärdas av det tårtliknande presidentpalatset och den berömda Teatro Colón. Därefter tar vi oss vidare längs vägen La Costanera, som löper utmed Rio de la Plata, till konstnärskvarteren San Telmo och de färgglada hamnkvarteren La Boca. Turen avslutas i området La Recoleta, som är välkänt för sina magnifika restauranger och caféer. När vi återvänder till hotellet checkar vi in och har sedan återstoden av dagen till fritt förfogande.

Pampas och Estancia Santa Susana (F, L)

Idag får vi uppleva landsbygden på Pampas slätter, då vi reser ut ur staden och beger oss till ranchen Estancia Santa Susana. Här får vi ta vi del av de argentinska kofösarnas – s k gauchos – sedvänjor och en typisk Festival Gaucho, då vi avnjuter en delikat barbecue-lunch som ackompanjeras av traditionell musik och dans, samt lokalt vin. Ranchens gauchos kommer under dagen också att visa upp sina imponerande färdigheter på hästryggen. För den som vill finns tillfälle att själv testa på kofösarnas livsstil, exempelvis genom att prova ridning. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet och därefter är kvällen fri för egna påhitt.

Buenos Aires (F)

Denna dag är helt fri till att utforska staden på egen hand. På kvällen finns det möjlighet att, mot ett tillägg, följa med på en eldig tangoshow, som framförs av passionerade och rutinerade dansare samt en av stadens bästa tangoorkestrar. Showen avnjuts tillsammans med en välsmakande middag som sköljs ned med argentinskt vin. Transfer från och till hotellet ingår. Tillägg: SEK 930,- per person

Buenos Aires till Puerto Iguazú (F)

Under förmiddagen checkar vi ut och tar oss till flygplatsen, varpå vi flyger vidare till Puerto Iguazú – hemvist åt de berömda Iguassufallen. När vi har landat får vi transfer till vårt hotell, beläget i ett lummigt område i närheten av floden Iguazú, som skiljer Argentina och Brasilien åt. Efter incheckning rår vi om oss själva.

Iguassufallen (F, L)

Idag gör vi en heldagsutflykt till den Argentinska sidan av fallen. Här ligger den största delen av parken, och ett otal gångvägar och broar leder oss genom oslagbar natur, över brusande vatten, ut över de mäktigaste fallen och genom grönskande gläntor där sköra blommor frodas i den fuktiga miljön. Under dagen äter vi gemensam lunch. Efter turens avslut återvänder vi till hotellet och resten av dagen står till fritt förfogande.

Iguassufallen och Parque das Aves (F, L)

Idag upplever vi Iguassufallen från den Brasilianska sidan. Här möts vatten från de 275 vattenfallen i området, som vräker sig ut över kanten mot ett fall på 74 meter. Runt om fallen ligger regnskogen tät och fuktig, och stora, färggranna fjärilar fyller luften i den ångande grönskan. Efter lunch besöker vi också Parque das Aves, vilket är en stor fågelpark belägen mitt bland tät och lummig grönska. Parken inhyser fågelarter från hela Sydamerika, som exempelvis färggranna tukaner, och här bjuds tillfälle att komma dem riktigt nära. Väl tillbaka på hotellet är återstoden av dagen fri för egna påhitt.

Puerto Iguazú till Rio de Janeiro (F)

På morgonen åker vi till flygplatsen, i Foz do Iguaçu på den brasilianska sidan av gränsen, för att flyga vidare till Rio de Janeiro. Vid ankomst får vi transfer till vårt hotell, beläget ca 10 minuters promenad från den populära stranden Copacabana. Efter incheckning har vi möjlighet att utforska omgivningarna på egen hand.

Rio de Janeiro (F)

Dagen startar med en guidad rundtur, då vi bl. a. får se den berömda fotbollsstadion Maracanã samt Rios äldsta delar. Turen inkluderar även en visit till stadens näst mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som vi når via en hisnande linbanetur i två etapper. Därefter återvänder vi till hotellet och eftermiddagen och kvällen ägnas åt egna aktiviteter.

Rio de Janeiro (F, M)

På eftermiddagen samlas vi för att besöka Corcovado, nationalparken mitt i Rio, på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen; utsikten över jättestaden, med alla dess grönskande kalkstenstoppar och undersköna stränder, är oslagbar. Efter turen avnjuter vi en typisk brasiliansk barbecue-middag, för att sedan avrunda dagen med en färgsprakande sambashow.

Rio de Janeiro till Búzios (F)

Idag lämnar vi Rio och beger oss ca 3 timmar österut, till det lilla kustsamhället Búzios – en av Brasiliens mest uppskattade badorter, belägen på en halvö som sticker ut i Atlanten. Efter att ha checkat in på vårt hotell har vi tid till att utforska samhället och dess härliga stränder på egen hand.

Búzios (F)

Denna dag rår vi om oss själva och njuter av stranden samt ortens utbud av mat, dryck och nöjen.

Búzios (F)

Denna dag rår vi om oss själva och njuter av stranden samt ortens utbud av mat, dryck och nöjen.

Búzios (F)

Denna dag rår vi om oss själva och njuter av stranden samt ortens utbud av mat, dryck och nöjen.

Hemresa (F)

Under förmiddagen checkar vi ut, men lämnar bagaget i receptionen. Därefter har vi ytterligare några timmar till fritt förfogande, innan vi återsamlas på hotellet på sena eftermiddagen för transfer tillbaka till Rio och flygplatsen. Sent på kvällen tar vi farväl av Brasilien och med många fina minnen i bagaget påbörjar vi vår flygresa hemåt.

Hemkomst (-)

Åter till hemorten.
FAKTA

• Resan genomförs vid minimum 9 deltagare (+1 färdledare)
• Maximalt 19 deltagare (+1 färdledare)
• Svensktalande färdledare som medföljer under hela resan
• Engelsktalande lokala guider

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg enligt program, i ekonomiklass inkl. skatter
• Inrikesflyg enligt program, i ekonomiklass inkl. skatter
• Övernattning på hotell enligt program och nedan specifikation, del i dubbelrum
• Måltider enligt program: F = Frukost, L = Lunch, M = Middag
• Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
• Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program
• Svensktalande färdledare som medföljer under hela resan
• Engelsktalande lokala guider

VAD TILLKOMMER

• Personliga utgifter och dricks
• Dryck till inkluderade måltider
• Eventuellt tillägg för boende i enkelrum
• Eventuellt tillägg för avresa från annan ort
• Eventuellt tillägg för tillvalsutflykt
• Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd

PRELIMINÄRA HOTELL

• Buenos Aires: Grand Brizo ****
• Puerto Iguazú: Iguazu Jungle Lodge ****
• Rio de Janeiro: Américas Copacabana ****
• Búzios: Pousada dos Buzios *** eller Pousada Byblos *** (belägna intill varandra)

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG