15 / 14

Gruppresa Machu Picchu till Galapagos

Pris från 56900?
Städer / Platser
Cusco, Galapagos, Lima, Machu Picchu, Quito
15
14
REF: #393
Kommande avgångar:
20 mar 19 | 25 maj 19 | 10 jul 19 | 29 sep 19 | 23 nov 19 | 21 dec 19

Är du intresserad av gamla civilisationer och underskön natur?
Ta då chansen att följa med på vår resa till Machu Picchu och Galapagos. I tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare har du nu möjligheten att uppleva 3 av Sydamerikas största höjdpunkter! Vi besöker de magnifika ruinerna av den gamla inkastaden Machu Picchu, vilken finns med på UNESCOs världsarvslista, inkarikets gamla huvudstad Cuzco samt tar en 5 dagars kryssning runt de undersköna Galapagosöarna.
Så följ med och utforska den nya världen och få minnen och vänner för livet! Allt i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare.

Följ med på en tur till de magnifika ruinerna av den gamla inka staden Machu Picchu. Besök inkarikets gamla huvudstad Cuzco och staden Quito samt ta en 5 dagars kryssning runt de undersköna Galapagos öarna. Allt i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien till Lima
 2. Lima till Cuzco
 3. Cuzco
 4. Cuzco
 5. Inka folkets Heliga dal till Machu Picchu.
 6. Machu Picchu till Cuzco.
 7. Cuzco till Quito, Ecuador.
 8. Quito Stadsrundtur.
 9. Quito till Galapagos öarna.
 10. Galapagosöarna
 11. Galapagosöarna
 12. Galapagosöarna
 13. Galapagosöarna - Quito
 14. Quito - Skandinavien
 15. Hemkomst

Skandinavien till Lima

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Inca Tours/Machete Tours och får transfer till det bekväma hotellet som ligger ca 40 minuter därifrån, i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevligt och lättnavigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shopping center har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och Perus kustlinje. Eftermiddagen/kvällen är fri för egna aktiviteter.

Lima till Cuzco

Vi får transfer till Limas flygplats och tar en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket ligger högt uppe i bergskedjan Anderna på en höjd av 3300 meter över havet. Vid ankomsten får vi transfer till hotell Garcilaso, beläget i Cuzcos historiska hjärta. Efter check in kommer en representant att möta upp och ge dig all information du behöver för denna Machu Picchu till Galapagos resa, ge tips på vad du kan se i Cuzco samt svara på alla eventuella frågor som du har. Resten av dagen är fri för att på egen hand utforska denna vackra stad. Titta gärna på kolonialtidens torg, ruinerna av inka fästningarna, templen samt strosa i de små gränderna. Tänk dock på att ta det lite lugnt då du bifinner dig på hög höjd och även den lättaste uppgift kan bli jobbig innan man har hunnit acklimatisera sig! (F)

Cuzco

Idag möter en lokal guide upp för att ta med oss på en stadsrundtur samt att besöka stadens omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500 talet då två av världens största kulturer kolliderade: spanjorerna och Inkafolket. Vi besöker Katedralen Santo Domingo och ‘Koricancha’ – Inkafolkets magnifika soltempel. Turen fortsätter med ett besök till ceremonicentret Sacsayhuaman beläget högt på en kulle över Cuzco. Sacsayhuamans storlek är imponerande. Stora väggar, byggda av individuellt uthuggna stenar, omringar platsen och den största väger till och med 125 ton! Varje år i Juni avslutas Quechua festivalen ”Inti Raymi” inom dessa väggar. Ett verkligt exempel på den inhemska kulturen och väl värt att beskåda. På väg från Sacsayhuaman besöker vi de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och Templet Tambo Machay. Turen tar ca 4 ½ till 5 timmar och avslutas då vi återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri till egna aktiviteter. För den som orkar kan man passa på att uppleva Cuzcos livliga nattliv med barer, klubbar och restauranger. (F)

Cuzco

Idag besöker vi inka folkets Heliga dal. “The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna in i ett fascinerande center av Quechua kultur. Landsbygden består till största delen av odlingsmark och lokala bönder lever på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den magnifika snötäckta Urubamba bergskedjan som dominerar detta lanskap. Stora kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5000 meter över havet. Dessa berg ansågs förr vara gudar ”Apus” av det lokala folket och vissa tror än idag att de besitter någon helig kraft. Vårt första stopp blir vid marknaden i Pisac, som vaktas av en imponerande Inkafästning. Efter lunch fortsätter vi mot Ollantaytambo. Denna charmerande stad ligger i hjärtat av dalen och omgivs av stora vidder med inkaterrasser. Det var här som ett historiskt slag tog plats under Manco Inkas tid då han reste sig emot de spanska erövrarna. Vi fortsätter till Urubamba där vi spenderar natten på ett bekvämt hotell. (F.L)

Inka folkets Heliga dal till Machu Picchu.

Efter frukost beger vi oss till Ollantaytambo för att ta tåget till Aguas Calientes, eller Machu Picchu staden som den nyligen kommit att kallas. Tågresan går igenom ett spektakulärt landskap då vi följer Vilcanota floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas floden. Under resan omges vi även utav höga snötäckta bergstoppar och tät växtlighet. Då vi kommer fram till Aguas Calientes får vi transfer till vårt hotell. Denna eftermiddag av vår Machu Picchu till Galapagos resa är fri att spendera på egen hand. Besök gärna stadens små affärer och marknader eller koppla av i de tempererade baden. (F)

Machu Picchu till Cuzco.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp 2380 meter över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden tills professor Hiram Bingham vid Yale universitet hittade den under en arkeologisk expedition. Sedan dess har många försökt att tolka syftet och placeringen av denna stad men det förbliver ett mysterium dolt i historiens vingslag. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Känner man för en liten utmaning kan man klättra upp till toppen av Huayna Picchu, en brant närliggande bergssida där man har en fin utsikt över Machu Picchu. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget runt halv 4 för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F.L.)

Cuzco till Quito, Ecuador.

Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomsten i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en representant från Inca Tours/Machete Tours och får transfer till vårt hotell. (F)

Quito Stadsrundtur.

Quitos koloniala centrum räknas som det som är bäst bevarat av alla huvudstäderna i Anderna och staden finns med på UNESCO:s världsarvslista. Quito ligger på 2850 meters höjd i en dalgång nära vulkanen Pichincha, vilket ger den lite extra charm. Denna dag på vår resa tar vi en stadsrundtur i Quito och utforskar både den nya och gamla delen av staden. Vi besöker katedralen och området runt San Francisco torget innan vi beger oss upp till utsiktspunkten ‘Mirador’ vid Cerro Panecillo. Här har vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivning. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter! (F)

Quito till Galapagos öarna.

Vi får transfer till flygplatsen för att flyga ut till Galapagos öarna. Vid ankomsten till Galapagos övärld går vi igenom tullen och betalar nationalparksavgiften. Därefter möter vår guide upp oss och vi får transfer till vår båt Nemo I. Efter att vi installerat oss i våra hytter sätter vi fart mot vårt första utflyktsmål på denna tur. North Seymour. Vi börjar dagen med att ta en promenad på ön och tittar på alla fregattfåglar som bor i detta område. Innan middagen hälsar kaptenen välkommen med en drink och presenterar sin besättning. Vi får information om de nästkommande dagarna. Under natten seglar vi mot Genovesa. (F.L.M) Boende Nemo I

Galapagosöarna

Idag besöker vi ön Genovesa som ligger längst ut i skärgården.Vi börjar dagen med att ta en tur till stranden vid Darwin Bay. Här tar vi en promenad genom öns unika ekosystem. Vi går från den korallbelagda stranden genom busk- och mangrove vegetation via lavaformationer till klipporna. Här kan man få se sjölejon leka i vattnet. Under turen kan vi få se många fregatt- och marina fåglar så som red-footed boobies, Darwins finkar och Galapagos mockingbirds. Här finns också några av Galapagos minsta leguaner.Under eftermiddagen besöker vi Prince Phillips steps. Vi tar en dinghy till stranden för att sedan vandra upp till toppen av denna plats. Här ser vi många boobies-sorter. (F,L,M)

Galapagosöarna

Dagens första besök går till Bartholome - en av de yngsta öarna i skärgården. Vi tar en dinghy-tur (mindre båtar) runt den vulkaniska ön för att sedan gå upp till Summit Trail- härifrån har vi en underbar utsikt över våra omgivningar. För de som önskar kan man sedan snorkla i det varma vattnet. Här finns papegojfiskar, vitnosade hajar samt vattensköldpaddor. Vi fortsätter sedan till den lilla ön Chinese hat som ligger belägen utanför den sydöstra spetsen av ön Santiago. Den vulkaniska ön har fått sitt namn för att den ser ut som en kinesisk hatt när man ser den norrifrån. På öns västra sida kan man se lavaformationer som växt upp ur havet. Speciellt med dessa är att man kan se spår av koraller på dem! I området finns också många sjölejon kolonier, marina leguaner samt den speciella Galapagos pingvinen! (F,L,M)

Galapagosöarna

Vår kryssning slutar i Puerto Ayora och vi åker till Santa Cruz högländer kallade Chato eller The highlands. Här besöker vi en lokal ranch, Las Primicias, där man kan få se de stora landsköldpaddorna i dess naturliga miljö. Dessa stora djur har gjort ön Santa Cruz mycket berömd. Ni fortsätter därifrån tillbaka till Santa Cruz och forskningsstationen Charles Darwin Center. På Charles Darwins forskningsstation får man lära sig om metoder för att bevara dessa underbara öar kallade ‘Las Encantadas’ (de förtrollade öarna) av spanjorerna.Tid finns också för att besöka nationalparkens informations center och se uppfödningsprojekt med landsköldpaddor.Efter besöket här får ni transfer till ert hotell. (F,L,M) Boende: Fiesta hotell eller liknande.

Galapagosöarna - Quito

Denna sista dag på vår Galapagos kryssning anländer vi till ön Santa Cruz. Nu är det dags att utforska en av Galapagos områdets största turist attraktioner. Den stora sköldpaddan – Giant turtle. Vi får transfer i bil till öns högsta punkt för att studera dessa djur i dess naturliga miljö. Här kan vi även se små fåglar som “Cucubes”. Vi besöker även de två stora kraterna som kallas ”The twins” och får en förklaring av detta fantastiska naturfenomen. Turen avslutas då vi anländer till Baltra ön och flyg- platsen för vårt flyg tillbaka till fastlandet. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Vi återsamlas på kvällen för en avskedsmiddag. (F.M)

Quito - Skandinavien

Transfer till flygplatsen för ert internationella flyg hem.

Hemkomst

FAKTA

Gruppresa med svensktalande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Obs! minimum antal deltagare krävs, annars görs resan enbart med engelsktalande lokala guider.

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima. Alla flygskatter.
Lokala flyg: Lima till Cuzco | Cuzco till Lima | Lima till Quito | Quito till Galápagos
Lokala professionella buss och båtförare.
Boende (alla hotell är 4* stjärniga eller motsvarande).
Lokala turer och aktiviteter:
Stadstur i Cuzco.
Tur i Inka folkets heliga dal (Inca’s Sacred Valley).
2 dagars tur till Machu Picchu.
Stadstur i Quito.
4 dagars ”Superior Tourist Class” kryssning runt Galapagos öarna
1 natt Hotell Fiesta på Galapagos
Måltider: 13 Frukost. | 6 Luncher. | 5 Middagar

VAD TILLKOMMER

Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!
Inträdesavgift till Galapagos National Park. 100 dollar (Priset kan komma att förändras)
Galapagos Transit Card 10 dollar (Priset kan komma att förändras)
Måltider som inte nämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker.
Dricks.

PRELIMINÄRA HOTELL

1 natt i Lima på Hotel San Agustin Exclusive ****
3 nätter i Cuzco på Hotel Casa Andina Plaza ****
1 natt i Urubamba på Hotel Casa Andina Private Colletion ****
1 natt i Aguas Calientes på Hotel El Mapi ****
3 nätter i Quito på Reina Isabel Hotel ****
3nätters i ”Superior Tourist Class” Galapagos kryssning (bekväma hytter på en yacht).

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG