November 4, 2019

6 oumbärliga tips för din vandring på Inkaleden!

Att vandra Inkaleden till Machu Picchu är en dröm för många och med all rätta. Det finns inget bättre och mer äventyrligt sätt att uppleva Perus Inkakultur än att gå den officiella Inkaleden. Att gå I …

[social_warfare]
Att vandra Inkaleden till Machu Picchu är en dröm för många och med all rätta. Det finns inget bättre och mer äventyrligt sätt att uppleva Perus Inkakultur än att gå den officiella Inkaleden. Att gå Inkaleden är det enda sätt för dig att vandra på helig Inkamark, besöka platser som annars inte är tillgängliga för andra resenärer och att se soluppgången över Machu Picchu från Inti Punku. Om du ska vandra Inkaleden finns det en hel att tänka på och ta i beaktning. Här nedan listar vi några av våra bästa tips för din vandring på Inkaleden!

1. Boka långt i förväg

Du kan inte bara dyka upp i Cusco och be om att få gå Inkaleden. Officiella licenser för leden utfärdas bara av den peruanska regeringen i januari varje år, och de säljs ut snabbt. Det finns plats för runt 200 vandrare per dag. Så se till att du bokar i god tid för att vara säker på att du får en plats.

2. Boka med ett seriöst företag

När du bokar Inkaleden bör du se till att du bokar med ett erfaret och seriöst företag. Vi på Inca Tours arbetar bara med lokala, erfarna och seriösa aktörer, allt för att din resa till Machu Picchu via Inkaleden ska bli precis så som du drömt om!

3. Ha rätt utrustning (men packa lätt!)

Inkaleden är utmanande i sig och kräver åtminstone hyfsade fysiska färdigheter. Hur som helst kan du göra din vandring mycket bekvämare om du ser till att ha med dig rätt utrustning. Du bör ha med dig bekväma vandringsskor (löparskor må vara bekväma, men skyddar och stödjer inte dina fötter på samma sätt som riktiga vandringsskor), vandringsbyxor, kläder i lager och regnjacka. Något som är väldigt viktigt men som många glömmer är att använda vandringsstavar, detta kommer att underlätta något enormt på din vandring! Glöm heller inte att packa lätt, ta bara med det som du verkligen kommer använda, bara något kilo extra i packning kan göra vandringen jobbigare.

4. Ta med snacks och pengar

Du kommer alltid att få tre mål mat om dagen på leden, men ett bra tips är att trots det ta med lite kaloririka snacks så som nötter och chokladbars för att fylla på energidepåerna mellan måltider. Du bör också ta med lite pengar, dag 1 och 2 på leden finns möjligheter att köpa dricka. I slutet på leden är det också traditionsenligt att dricksa guiderna och porters (bärhjälpen).

5. Bästa tiden på året att gå Inkaleden

Vilken som är den bästa tiden på året att gå Inkaleden beror helt på vad du föredrar. April till maj är de bästa månaderna om du gillar natur och blommor, september – november är det lite mindre folktillströmning och i december – mars är det regnperiod (men det regnar trots allt i varje årstid på Inkaleden!). Tänk på att leden är stängd i februari varje år för underhåll.

6. Hur man undviker höjdsjuka på Inkaleden

Det är faktiskt inte alla som blir höjdsjuka, eller som ens känner av skillnaden på den höga höjden. Men de allra flesta blir påverkade av den höga höjden på Inkaleden. Det kan vara svårt att andas, hjärtat slår snabbare, man kan få huvudvärk och illamående. Vi rekommenderar alltid att bo i Cusco minst 1-2 dagar innan ni börjar gå Inkaleden för att få möjlighet att acklimatisera er till den höga höjden. Detta kommer att underlätta och minska risken för att bli höjdsjuka.

Vill du gå Inkaleden? Boka din resa med Inca Tours, vi har lång erfarenhet och stor kunskap om resor till Peru och Inkaleden, vi hjälper dig varje steg på din resa!

Kontakta oss för ett prisförslag

[social_warfare]

More Blog News