17 / 16

Peru och Bolivia

Pris från 43500?
17
16
REF: #385
Kommande avgångar:
26 Jun 21 | 16 Oct 21

Denna resa tar oss med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta, då vi bland annat besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, soltemplet, den Heliga Dalen samt det vackra landskapet runt Moon Valley. Vi får också uppleva storstäderna Lima, Cuzco och La Paz, liksom de flytande öarna i Titicacasjön och det fascinerande Tiwanaku för att sedan ta oss vidare ut till den berömda saltöknen, Salar de Uyuni.

I denna mångfacetterade del av världen finns alla ingredienser till en oförglömlig upplevelse, som garanterat kommer att berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas spännande förflutna med oss, i tryggt sällskap av en grupp och reseledare.

 

Kort dag för dag program
 1. Lima (-)
 2. Lima (F, L)
 3. Lima till Cuzco (F)
 4. Cuzco (F)
 5. Cusco - Urubambadalen - Machu Picchu (F, M)
 6. Machu Picchu - Cuzco (F)
 7. Cuzco – Puno (F, L)
 8. Titicacasjön: Uros & Amantani (F, L, M)
 9. Titicacasjön: Taquile (F, L)
 10. Puno – Tiwanaku - La Paz (F, L)
 11. La Paz (F, M)
 12. La Paz – Potosí (F, L)
 13. Potosí – Uyuni Saltöken (F)
 14. Uyuni (F, L, M)
 15. Uyuni – La Paz (F, L)
 16. Hemresa (F)
 17. Hemkomst

Lima (-)

Vid ankomst till Lima möts vi på flygplatsen av vår reseledare, varpå vi får transfer in till staden och vårt hotell. Området kring hotellet heter Miraflores och är trevligt samt lättnavigerat, med flera restauranger och barer. Från shoppingcentret Larcomar har man en fantastisk utsikt över Stilla Havet och stadens kustlinje. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Lima (F, L)

Dagen börjar med ett informationsmöte på hotellet där vi går igenom vår resa samt presenterar oss för gruppen. Vi beger oss sedan ut på en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1746 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin, för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens många muséer. Vi återvänder till Miraflores för att äta lunch på en av Larcomars restauranger, där vi har utsikt över Stilla Havet medans vi äter. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Lima till Cuzco (F)

Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygtur till Cusco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande, mångkulturell stad. Vid ankomst möts vi av den lokala personalen och vi får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, drick mycket vatten och undvik alkohol samt kaffe.

Cuzco (F)

Idag möter en lokalguide upp för att ta oss med på en rundtur i staden och dess omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet, då två av världens största kulturer, spanjorerna och inkafolket, kolliderade med varandra. Vi besöker katedralen Santo Domingo och det magnifika soltemplet Koricancha. Därefter tar vi oss utanför staden och bekantar oss närmare med ruinerna efter fortet Sacsayhuaman, beläget på en kulle med utsikt över Cusco. Fästningen är byggd med imponerande precision, av massiva uthuggna stenblock som passar perfekt in i varandra. På vägen tillbaka besöker vi också inkaruinerna Qenco, Puka Pukara liksom templet Tambomachay. Väl tillbaka på hotellet är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter.

Cusco - Urubambadalen - Machu Picchu (F, M)

Idag utforskar vi inkafolkets heliga dal ”The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cuzco från detta fascinerande center av Quechua kulturen. Vi besöker marknaden i Pisac, som vaktas av ett imponerande Inka fort. Vi fortsätter sedan till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen. På eftermiddagen går vi ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i den tropiskt lummiga bergsskogen ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor inkastad som “upptäcktes” av Hiram Bingham för över hundra år sedan.

Machu Picchu - Cuzco (F)

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu, vilket ligger på en höjd av 2380 meter över havet. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand!

Cuzco – Puno (F, L)

I dag fortsätter vår Peru och Bolivia resa till Puno som ligger intill Titicacasjöns stränder. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur- och historiska platser såsom det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkarikets heligast platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos nattliv och utmärkta restauranger.

Titicacasjön: Uros & Amantani (F, L, M)

Idag stiftar ni närmare bekantskap med Titicacasjön, vilket är världens högst belägna, navigerbara sjö samt upprinnelsen till den fängslande inkakulturen. Vi gör en båttur till de berömda, flytande ”vassöarna”, som är skapade av Urosfolket. Detta folk har helt anpassat sig till ett liv på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass, samt jagar och fiskar för att få mat. Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani, där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en demonstration av deras hantverk och odlingar, varpå vi njuter av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer, som ger oss en spännande inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö.

Titicacasjön: Taquile (F, L)

Vi kliver åter ombord på båten och turen fortsätter till grannön Taquile. Vid ankomst vandrar vi från piren upp till det lilla samhället, där vi får en introduktion till öbornas speciella traditioner, sedvänjor och textilhantverk. Efter en lunch, beståendes av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker, återvänder vi till fastlandet och vårt hotell i Puno. På kvällen rår vi om oss själva.

Puno – Tiwanaku - La Paz (F, L)

Efter tre timmars bussresa korsar vi gränsen till Bolivia och anländer därmed till Andernas minst befolkade område. Vi fortsätter sedan till ruinerna efter den antika staden Tiwanaku, där vi lär oss mer om den magnifika Solporten och de otaliga gudavbildningar som återfinns här. Till sist anländer vi till La Paz, som är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs med bergväggarna och den snötäckta toppen av berget Huayna Potosi tronar över staden.

La Paz (F, M)

Dagen startar med en tur till det fantastiska Moon Valley, som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet och dess imponerande klippformationer. Därefter går vi på en stadsrundtur i de centrala delarna, då vi besöker Plaza Murillo med presidentpalatset och Plaza San Fransisco med den stora katedralen samt basaren framför. Vi gör även en visit till den spännande häxmarknaden. Kvällen är fri för egna påhitt.

La Paz – Potosí (F, L)

Idag färdas vi söderut i buss. Vi åker igenom ett omväxlande landskap och har vi tur kan vi få se både flamingos och lamadjur utefter vägen. Efter en picknick-lunch fortsätter vår färd till Potosi. I Potosi ligger en gammal gruva där man har utvunnit stora mängder silver och andra mineraler genom åren. Gruvan är i drift än idag. Vi checkar in på vårt hotell. Kvällen är fri att spenderas på egen hand.

Potosí – Uyuni Saltöken (F)

Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi. Vi besöker myntmuséet och lär oss om stadens historia. Lunchen införskaffas på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni. Vid ankomsten checker vi in på salthotellet.

Uyuni (F, L, M)

Idag börjar vår 2 dagars tur i detta fantastiska landskap. Vårt första stopp blir till den berömda Tågkyrkogården. Tid ges för fotografering av gamla övergivna lok och tågvagnar mitt i öknen. Vi beger oss sedan till en by där man kan köpa souvenirer och hantverk gjorda av salt. Vi fortsätter sedan in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi njuter av en fantastisk solnedgång. Vi beger oss sedan till vårt salthotell för att tillsammans äta middag.

Uyuni – La Paz (F, L)

På vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. Här i området finns mumier begravda och vi tittar på några av dem. Har man tur kan man även få se flamingos. Efter lunch beger vi oss till det berömda Saltmuséet. Det är gratis att gå in men man förväntas köpa någon lite souvenir istället för entrén. Vi återvänder sedan till Uyuni flygplats för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Passa på att köpa några sista souvenirer på häxmarknaden samt njut av det Bolivianska köket en sista gång.

Hemresa (F)

Idag får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår resa hemåt.

Hemkomst

FAKTA

• Minimum 15 deltagare krävs för att den svensktalande färdledaren ska följa med på resan, i annat fall genomförs resan med endast engelsktalande lokalguider
• Maximalt 24 deltagare
• Svensktalande färdledare möter upp vid ankomst till Lima, dag 1 (vid min. 15 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Övernattning på hotell enligt program och nedan specifikation, del i dubbelrum
• Måltider enligt program: F = frukost, L = lunch, M = middag
• Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
• Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program
• Svensktalande färdledare (vid min. 12 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD TILLKOMMER

• Personliga utgifter och dricks
• Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
• Eventuella alkoholhaltiga drycker eller läsk till inkluderade måltider
• Eventuellt tillägg för enkelrum enligt ovan prisspecifikation
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd

PRELIMINÄRA HOTELL

Peru
Lima: Sol de Oro Miraflores 2 nätter
Cusco: San Agustin Plaza 3 nätter
Aguas Calientes: Jaya Suite 1 natt
Amantani på Titicacasjön: boende hos lokal familj – 1 natt
Bolivia
La Paz: Stannum 3 nätter
Potosi: Coloso 1 natt
Uyuni saltöken: Luna Salada 2 nätter

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG