16 / 15

Peru och Bolivia

Pris från 36500?
16
15
REF: #385
Kommande avgångar:
21 Mar 19 | 26 Jun 19 | 16 Oct 19

Denna gruppresa tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker Inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO världsarvslista, soltemplet, den heliga dalen samt det vackra landskapet runt Moon Valley.

Vi färdas från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande öarna på Titicaca sjön och det fascinerande Tiahuanaco för att sedan ta oss vidare ut i den berömda saltöknen Salar de Uyuni.
Denna resa har allt för att ge dig en oförglömlig upplevelse och berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas antika förflutna med oss!

 

Kort dag för dag program
 1. Lima
 2. Lima
 3. Lima till Cuzco.
 4. Cuzco
 5. Cuzco till Machu Picchu
 6. Machu Picchu till Cuzco.
 7. Cuzco till Puno
 8. Puno till Amantani Island (Lake Titicaca)
 9. Amantani till Puno.
 10. Puno, Tiahuanaco till La Paz
 11. La Paz.
 12. La Paz till Potosi.
 13. Potosi - Uyuni
 14. Uyuni
 15. Uyuni till La Paz.
 16. Hemresa
 17. Ankomst till Skandinavien

Lima

Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av er reseledare och får sedan transfer till ert hotell som ligger vackert beläget i Miraflores distriktet. Miraflores är ett trevlig, lättnavigerat område med många bra restauranger, barer och faciliteter. Resten av kvällen är fri att spendera på egen hand.

Lima

Dagen börjar med ett informationsmöte på hotellet där vi går igenom vår resa samt presenterar oss för gruppen. Vi beger oss sedan ut på en guidad tur genom Limas historiska center. Vi besöker stora torget, den imponerande katedralen (vilken förstördes i en jordbävning 1746 och återuppbyggdes) samt Plaza San Martin för att nämna några höjdpunkter. Vi besöker även ett av stadens många museum. Vi återvänder till Miraflores för att äta lunch på en av Larcomars restauranger, där vi har utsikt över stilla havet medan vi äter. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F,L)

Lima till Cuzco.

Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygtur till Cuzco. Cuzco som var huvudstad i det forna Inka riket är inte minst lika imponerande för dess stora koloniaska arv. I dag är staden en multikulturell storstad. Vid ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, drick mycket vatten och undvik alkohol samt kaffe! (F)

Cuzco

Idag möts vi upp av en lokal guide som skall ta oss med på en stadsrundtur i Cuzco och dess omgivning. Vi besöker bland annat Katedralen Santo Domingo, ‘Koricancha’(Inkas magnifika soltempel) och det ceremoniska templet Sacsayhuaman. Templet var byggt av perfekt formade stenblock där vissa väger upp emot 125 ton! Under dagen besöker vi även de välbevarade inka städerna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. (F)

Cuzco till Machu Picchu

Idag utforskar vi inka folkets heliga dal ”The sacred valley”. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cuzco från detta fascinerande center av Quechua kultur. Vi besöker marknaden i Pisac, som vaktas av ett imponerande Inka fort. Vi fortsätter sedan till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen. På eftermiddagen går vi ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i den tropiskt lummiga bergsskogen ligger ruinerna av Machu Picchu. En stor inka stad som “upptäcktes” av Hiram Bingham för över hundra år sedan. (F)

Machu Picchu till Cuzco.

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu, vilket ligger på en höjd av 2380 meter över havet. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vid återkomsten till Aguas Calientes går vi ombord på tåget för att återvända till Cuzco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att uppleva Cuzco på egen hand! (F)

Cuzco till Puno

Idag fortsätter vår 17 dagars Peru och Bolivia resa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Resan tar ca 9 timmar men vi passerar igenom ett spektakulärt landskap. Vi stannar på åtskilliga intressanta natur och historiska platser så som– det höga passet vid La Raya. Här kan du passa på att beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inka rikets heligaste platser - ruinerna av templet Viracocha. Enligt inka folkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos nattliv och utmärkta restauranger. (F,L)

Puno till Amantani Island (Lake Titicaca)

Idag påbörjar vi vår båt tur på Lake Titicaca. Vårt första besök blir till de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket. Detta folk har helt adapterat sig till att bo på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat. Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokal befolkningen. Vi får en guidad tur av ön i sällskap av en lokal guide som berättar om ön pre-colombianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. (F,L,M)

Amantani till Puno.

På väg från Amantani besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika Inka terrasser där vi får se en demonstration av traditionella väv tekniker. På ön äter vi en lunch bestående av nyfångad forell från sjön samt lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi åter ombord på vår båt och återvänder till vårt hotell i Puno. Där vi upplever ännu en natt på Titicaca sjöns stränder. (F,L)

Puno, Tiahuanaco till La Paz

Efter en tre timmars bussresa korsar vi gränsen till Bolivia. Vi fortsätter sedan till Tiahuanacos arkeologiska plats belägen ca 72 km sydväst om Bolivias huvudstad La Paz. Vi äter lunch och gör ett kort besök till museet ”Lithic and Ceramic” innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen. Här kan vi se spår av “The Pyramid of Akapana”, “Semi-underground Temple”, “Temple of Kalasasaya,” “The Sun Gate” osv. Sen kväll kommer vi fram till La Paz som är världens högst belägna huvudstad. Stadens hus klänger på väggen av en brant trång klyfta och den mäktiga snöbetäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig hela 6 kilometer över staden! (F,L)

La Paz.

Idag går vi en stadsrundtur i denna metropol med besök på basaren, indianska häx marknaden samt den fantastiska Moon Valley som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet! Resten av dagen är fri att spendera på egen hand. (F)

La Paz till Potosi.

Idag färdas vi söderut i buss. Vi åker igenom ett omväxlande landskap och har vi tur kan vi få se både flamingos och lamadjur utefter vägen. Efter en picknick lunch fortsätter vår färd till Potosi. I Potosi ligger en gammal gruva där man har utvunnit stora mängder silver och andra mineraler genom åren. Gruvan är i drift än idag. Vi checkar in på vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand. (F,L)

Potosi - Uyuni

Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi. Vi besöker mynt museet och lär oss om stadens historia. Lunchen införskaffas på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni. Vid ankomsten checker vi in på vårt hotell. (F)

Uyuni

Idag börjar vår 2 dagars tur i detta fantastiska landskap. Vårt första stopp blir till den berömda Train Cemetary där tid ges för fotografering av denna underbara natur. Vi beger oss sedan till en by där man kan köpa souvenirer gjorda av salt. Vi fortsätter sedan in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi njuter av en fantastisk solnedgång. Vi beger oss sedan till vår lodge för middag. Obs. Denna natt delas boende med gruppen. (F, L, M)

Uyuni till La Paz.

På vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. Här i området finns mumier begravda och vi tittar på några av dem. Har man tur kan man även få se flamingos. Efter lunch beger vi oss till det berömda Salthotellet. Det är gratis att gå in men man förväntas köpa någon lite souvenir istället för entrén. Vi återvänder sedan till Uyuni för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Passa på att köpa några sista souvenirer på häxmarknaden samt njut av det Bolivianska köket en sista gång. (F,L)

Hemresa

Idag får ni transfer till La Paz flygplats för ert flyg hem till Skandinavien. Detta avslutar vår 17 dagars Peru och Bolivia resa och ni säger adjö till er reseledare.

Ankomst till Skandinavien

Obs! Denna 17 dagars Peru och Bolivia resa kan enkelt kombineras med allt från kryssningar runt Ecuadors underbara Galapagos öar, flygturer över de berömda Nazca Linjerna till trekking turer på Perus höga berg– Kontakta oss så diskuterar vi vidare om era möjligheter!
FAKTA

Pris per person baserat på del i dubbelrum. Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och hem från La Paz. Alla flygskatter.
Detta ingår:
Personal:
Engelsktalande guider.
Lokala professionella buss- och båtförare.

Boende:

Alla hotell är 4*, 3+ och 3* med undantag för boendet på Amantani Island vilket är med en lokal familj samt boendet i Salar de Uyuni vilket är på delad lodge. Om något av nedan nämnda hotell ej är tillgängliga vid restillfället bokar vi ett annat hotell i likvärdig standard.

2 nätter på Hotel San agustin Exclusive, Lima ****
3 nätter på Hotel Casa Andina, Cusco ***+
1 natt på Hotel Inka Town, Machu Picchu ***
2 nätter på Hotel Casona Plaza, Puno ****
1 natt inneboende hos en lokal familj på Amantani Island, Lake Titicaca
3 nätter på Hotel Gloria, La Paz ***
1 natt på hotel Tonito i Uyuni***
1 natt på Eco Lodge Bellavista i Salar de Uyuni.

Lokala turer och aktiviteter:
Stadsrundtur i Lima
Stadsrundtur i Cusco
Tur till den heliga dalen (Sacred Valley of the Incas)
Tur till Machu Picchu och Aguas Calientes
2 dagars tur till Lake Titicaca med övernattning på Amantani ön.
Stadsrundtur i La Paz
Tur till Tiahuanacu
2 dagars tur till Saltöknen - Salar de Uyuni
Internationell och Lokal Transport
Internationellt flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo till Lima och hem från La Paz. Alla flygskatter.
Inrikesflyg från Lima till Cusco
Turistbuss från Cusco till Puno
Båttransporter på Lake Titicaca
Tåg från/till Aguas Calientes
Busstransport till La Paz
Flyg La Paz Uyuni t/r
Alla flygplats/hotell transfers

Måltider (se dagspresentationen för detaljer)

Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
14 Frukost | 6 Lunch | 2 Middag.

Resegaranti

Resegaranti utställd hos Svenska kammarkollegiet.

VAD INGÅR I PRISET

Reseförsäkring - en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
Ev lokala flygplatsskatter
Visa kostnader vid gränsen till Bolivia.
Måltider som inte nämns i programmet.
Alkoholhaltiga drycker.
Dricks.

VAD TILLKOMMER

Bra vandringsskor.
Sandaler för att koppla av nattetid vid lodgen.
Bekväma kläder lämpade för både kallt och varmt klimat.
Vind- och vattentät jacka (Gore-Tex är bra)
Vattenflaskor
Vattenreningstabletter
Kamera (vattensäkert fodral är användbart)
Extra kamerabatterier
Pengar till egna utgifter – Dollars är lättväxlade, det finns bankomater i större städer, resecheckar är ett säkert sätt att ha med sig pengar.
En fotokopia av ditt pass och resehandlingar
En kopia av din reseförsäkring.
Myggmedel (DEET är bra)
Solkräm. Solglassögon
Solhatt
Ficklampa med extra batterier.
Badkläder
Kikare (bra för att titta på djurliv)
En liten förstahjälpen låda.

PRELIMINÄRA HOTELL
-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG