15 / 14

Peru och Bolivia

Pris från 29400?
Städer / Platser
Cusco, La Paz, Lake Titicaca, Lima, Machu Picchu, Puno
15
14
REF: #385
Kommande avgångar:
21 mar 19 | 26 jun 19 | 16 okt 19

Denna resa tar oss med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta, då vi bland annat besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, soltemplet, den Heliga Dalen samt det vackra landskapet runt Moon Valley. Vi får också uppleva storstäderna Lima, Cuzco och La Paz, liksom de flytande öarna i Titicacasjön och det fascinerande Tiwanaku.

I denna mångfacetterade del av världen finns alla ingredienser till en oförglömlig upplevelse, som garanterat kommer att berika dina sinnen. Välkommen att utforska Sydamerikas spännande förflutna med oss, i tryggt sällskap av en grupp och reseledare.

 

Kort dag för dag program
 1. Lima (-)
 2. Lima (F, L)
 3. Lima till Cuzco (F)
 4. Cuzco (F)
 5. Urubambadalen (F, L)
 6. Urubambadalen till Aguas Calientes (F, M)
 7. Machu Picchu (F)
 8. Cusco (F)
 9. Cusco till Puno (F, L)
 10. Titicacasjön; Uros & Amantani (F, L, M)
 11. Titicacasjön; Taquile (F, L)
 12. Puno till La Paz (F, L)
 13. La Paz (F, L)
 14. Hemresa (F)
 15. Hemkomst (-)

Lima (-)

Vid ankomst till Lima möts vi på flygplatsen av vår reseledare, varpå vi får transfer in till staden och vårt hotell. Området kring hotellet heter Miraflores och är trevligt samt lättnavigerat, med flera restauranger och barer. Från shoppingcentret Larcomar har man en fantastisk utsikt över Stilla Havet och stadens kustlinje. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Lima (F, L)

Idag bekantar vi oss närmare med Lima, genom en guidad rundtur i stadens historiska center. Vi besöker ortens födelseplats; Plaza Mayor och den imponerande katedralen samt Plaza San Martin, för att nämna några höjdpunkter. Turen bjuder även på ett besök till ett av stadens museer. Efter en gemensam lunch återvänder vi till hotellet och återstoden av dagen rår vi om oss själva.

Lima till Cuzco (F)

Vi får transfer till Limas flygplats för en kort flygtur till Cusco, inkarikets gamla huvudstad som idag är en vacker och pulserande, mångkulturell stad. Vid ankomst möts vi av den lokala personalen och vi får transfer till vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera sig till höjden. Tänk på att gå i lugn takt, drick mycket vatten och undvik alkohol samt kaffe.

Cuzco (F)

Idag möter en lokalguide upp för att ta oss med på en rundtur i staden och dess omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet, då två av världens största kulturer, spanjorerna och inkafolket, kolliderade med varandra. Vi besöker katedralen Santo Domingo och det magnifika soltemplet Koricancha. Därefter tar vi oss utanför staden och bekantar oss närmare med ruinerna efter fortet Sacsayhuaman, beläget på en kulle med utsikt över Cusco. Fästningen är byggd med imponerande precision, av massiva uthuggna stenblock som passar perfekt in i varandra. På vägen tillbaka besöker vi också inkaruinerna Qenco, Puka Pukara liksom templet Tambomachay. Väl tillbaka på hotellet är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter.

Urubambadalen (F, L)

Denna dag utforskar vi inkafolkets heliga dalgång, Urubambadalen. Landsbygden här består mestadels av odlingsmark och de lokala bönderna lever i princip på samma sätt som de har gjort i århundraden. Vi åker norrut, till det lilla samhället Chinchero, där vi välkomnas av fina vyer mot Andernas toppar. Här besöker vi kyrkan, de gamla jordbruksterrasserna samt den lokala marknaden. Turen fortsätter sedan till de fascinerande, runda odlingsterrasserna i Moray. Denna konstruktion, som liknar en amfiteater, användes av inkafolket för att bedriva snillrika agrikulturella studier. Härifrån tar vi oss vidare till saltterrasserna i Maras, vars snövita bassänger klänger sig fast utmed bergssidan och har använts till att framställa salt sedan urminnes tider. Till sist anländer vi till orten Urubamba, belägen i hjärtat av den Heliga Dalen, där vi checkar in på vårt hotell och avslutar dagens gemensamma aktiviteter.

Urubambadalen till Aguas Calientes (F, M)

Idag stiftar vi närmare bekantskap med den charmerande staden Ollantaytambo och dess spännande historia och antika lämningar. Här stod ett historiskt slag, då härskaren Manco Inka reste sig mot de ockuperande spanjorerna, och inkafolkets avtryck är väl synliga överallt. Vi besöker stadens mest prominenta arkeologiska sevärdheter, så som fästningen och soltemplet, samt den lokala marknaden. Därefter tar vi oss till tågstationen, där vi kliver ombord på tåget som tar oss vidare till den lilla byn Aguas Calientes, beläget rakt nedanför det berömda inkacitadellet Machu Picchu. Vid ankomst blir vi eskorterade till vårt hotell och efter incheckning avrundar vi dagen med en gemensam middag.

Machu Picchu (F)

Tidig morgon gör vi en 25-minuters bussfärd upp till världsarvet Machu Picchu. Citadellet är beläget på en bergskam 2 380 m ö h och omges av dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Sedan professor Hiram Bingham återupptäckte Machu Picchu under början av 1900-talet är det många som har försökt tolka syftet med och placeringen av denna stad, men den förblir alltjämt en gåta dold i historiens dunkel. Vi får en ingående rundvisning, då guiden delar med sig av ruinernas många mysterier. Därefter återvänder vi till Aguas Calientes, där vi kliver ombord på tåget för att åka tillbaka till Cusco. Väl framme får vi transfer till hotellet och kvällen är sedan fri för egna påhitt.

Cusco (F)

Denna dag är helt fri för egna påhitt. Varför inte göra ett besök till den spännande indianmarknaden?

Cusco till Puno (F, L)

Vi reser vidare till Puno, som ligger på Titicacasjöns strand. Resan tar ca 9 timmar och längs vägen passerar vi genom ett spektakulärt landskap. Vi stannar till på åtskilliga intressanta platser, så som orten Raqchi och inkatemplet Viracocha samt det höga passet La Raya, där vi får beundra den storslagna utsikten. Vid ankomst till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri till att utforska Punos nattliv och utmärkta restauranger på egen hand.

Titicacasjön; Uros & Amantani (F, L, M)

Idag stiftar ni närmare bekantskap med Titicacasjön, vilket är världens högst belägna, navigerbara sjö samt upprinnelsen till den fängslande inkakulturen. Vi gör en båttur till de berömda, flytande ”vassöarna”, som är skapade av Urosfolket. Detta folk har helt anpassat sig till ett liv på vattnet. De bygger sina hus och båtar av vass, samt jagar och fiskar för att få mat. Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani, där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en demonstration av deras hantverk och odlingar, varpå vi njuter av den vackra solnedgången över sjön. Vi bor hos lokala familjer, som ger oss en spännande inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö.

Titicacasjön; Taquile (F, L)

Vi kliver åter ombord på båten och turen fortsätter till grannön Taquile. Vid ankomst vandrar vi från piren upp till det lilla samhället, där vi får en introduktion till öbornas speciella traditioner, sedvänjor och textilhantverk. Efter en lunch, beståendes av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker, återvänder vi till fastlandet och vårt hotell i Puno. På kvällen rår vi om oss själva.

Puno till La Paz (F, L)

Efter tre timmars bussresa korsar vi gränsen till Bolivia och anländer därmed till Andernas minst befolkade område. Vi fortsätter sedan till ruinerna efter den antika staden Tiwanaku, där vi lär oss mer om den magnifika Solporten och de otaliga gudavbildningar som återfinns här. Till sist anländer vi till La Paz, som är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs med bergväggarna och den snötäckta toppen av berget Huayna Potosi tronar över staden.

La Paz (F, L)

Dagen startar med en tur till det fantastiska Moon Valley, som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet och dess imponerande klippformationer. Därefter går vi på en stadsrundtur i de centrala delarna, då vi besöker Plaza Murillo med presidentpalatset och Plaza San Fransisco med den stora katedralen samt basaren framför. Vi gör även en visit till den spännande häxmarknaden. Kvällen är fri för egna påhitt.

Hemresa (F)

Idag får vi transfer till flygplatsen för att påbörja vår resa hemåt.

Hemkomst (-)

Åter till hemorten.
FAKTA

• Minimum 15 deltagare krävs för att den svensktalande färdledaren ska följa med på resan, i annat fall genomförs resan med endast engelsktalande lokalguider
• Maximalt 24 deltagare
• Svensktalande färdledare möter upp vid ankomst till Lima, dag 1 (vid min. 15 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Övernattning på hotell enligt program och nedan specifikation, del i dubbelrum
• Måltider enligt program: F = frukost, L = lunch, M = middag
• Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
• Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program
• Svensktalande färdledare (vid min. 15 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD TILLKOMMER

• Personliga utgifter och dricks
• Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
• Eventuella alkoholhaltiga drycker eller läsk till inkluderade måltider
• Eventuellt tillägg för enkelrum enligt ovan prisspecifikation
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd

PRELIMINÄRA HOTELL

• Lima: Hotel Britania Miraflores
• Cusco: Qosqo Wasi Hotel
• Ollantaytambo: Sol Natura Hotel
• Aguas Calientes: Inka Tower Machupicchu Hotel
• Puno: Qelqatani Hotel
• Amantani: Boende hos lokal familj
• La Paz: Incas Room

Om något av ovanstående hotell ej är tillgängligt vid resetillfället bokar vi ett annat, likvärdigt alternativ.

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG