21 / 20

Stora Sydamerika-Expeditionen

Pris från 77400?
REF: #239
Kommande avgångar:
28 Dec 19

Från Perus inka riken & den förlorade staden Machu Picchu, tar vi oss via Titicacasjön till Bolivia och den massiva saltöknen: Salar de Uyuni!

Från Chiles stora Atacamaöknen med otroliga gejsrar tar vi oss till Argentinas sydligaste delari Patagonien. Från de bullrande och fascinerande Iguazú vattenfallen med en fallhöjd på 74 m tar vi oss till den pulserande storstaden Rio de Janeiro.
Denna Sydamerika-rundresa ger dig det bästa av en annorlunda del av världen. Under 21 dagar skådar vi djur, historiska monument, kopplar av på stranden, vandrar i regnskogen, förundras över naturen och bara njuter!

Kort dag för dag program
 1. Ankomst till Lima
 2. Lima till Cuzco
 3. Cuzco stadsrundtur
 4. Cuzco till Machu Picchu.
 5. Machu Picchu till Cuzco
 6. Cuzco till Titicaca sjön.
 7. PERU - BOLIVIA Puno och La Paz
 8. La Paz till Uyuni och Jirita.
 9. Jirita till Laguna Colorada
 10. BOLIVIA - CHILE - San Pedro de Atacama.
 11. Tatio Geysers och Puritama
 12. Santiago de Chile
 13. CHILE - ARGENTINA - Buenos Aires
 14. Buenos Aires till Calafate
 15. Perito Moreno
 16. El Calafate till Iguazú
 17. Iguazú Fallen
 18. ARGENTINA - BRASILIEN Iguazú Fallen till Rio de Janeiro
 19. Rio de Janeiro
 20. Rio de Janeiro- Hemresa (F)
 21. Ankomst till Sverige.

Ankomst till Lima

Vi startar resan i Perus huvudstad, Lima.

Lima till Cuzco

Resan går vidare till Cuzco, inkafolkets huvudstad på 3000 m höjd. Resten av dagen ledig för acklimatisering. (F)

Cuzco stadsrundtur

Turen börjar vid stora torget “ Plaza de Armas” där den vackra “Santo Domingo katedralen” ligger. Därnäst utforskar vi soltemplet vid Koricancha” och sedan vidare till Sacsayhuaman-fästningen, byggd av perfekt formade stenblock som väger upp emot 125 ton! Från “Sacsayhuaman” har man en fin utsikt över Cusco. (F)

Cuzco till Machu Picchu.

Vi följer Urubamba floden genom inka folkets Heliga Dal vars klimat och bördiga jord gynnat jordbruket i flera århundraden. Vi besöker Pisac-marknaden. Vi äter lunchbuffet innan vi fortsätter till Aguas Calientes, byn som ligger nedanför Machu Picchu citadellet. (F, L)

Machu Picchu till Cuzco

Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inka citadellet Machu Picchu. Denna plats ligger på sidan av en bergstopp på 2380 meters höjd över havet och omges av en tropisk dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer. Machu Picchu låg undangömd för omvärlden och än i dag är det ett mysterium varför den byggdes och varför staden övergavs. (F, L)

Cuzco till Titicaca sjön.

Idag fortsätter vår Syd Amerika rundresa till Puno som ligger på sjön Titicacas stränder. Titicaca sjön ligger på en höjd av 3820 meter ö.h och täcker en yta större än 8000 km². Sjön är världens höst belägna sjö som har ett navigationssystem. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårat hotell. På eftermiddagen går vi ombord på båtar för att bege oss till de berömda “flytande öarna” som är skapade av Uros folket. Övernattning i Puno. (F).

PERU - BOLIVIA Puno och La Paz

Dagen börjar tidigt då vi färdas längst sjöns södra strand på väg mot Bolivia. Bolivia är ett ganska glesbefolkat land och mer än 60 % av dess invånare har ursprung från olika inhemska stammar. Vi passerar förbi de stora istäckta bergen vid Cordillera Real och kommer fram till La Paz, världens högst belägna huvudstad. På eftermiddagen går vi en stadsrundtur i denna metropol och besöker indianska häxmarknaden, Murillo torget, katedralen, San Fransiscos kolonialkyrka, presidentpalatset samt parlamentet. Vi äter lunch på en lokal restaurant innan vi beger oss till den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet innan vi återvänder till vårt hotell i La Paz. (F, L)

La Paz till Uyuni och Jirita.

Idag tar vi flyget från La Paz till Uyuni och den spektakulära saltöknen. Salar de Uyuni högsta belägna och största saltvattensjö i världen på ca 12 000 km² och 3653 m.ö.h. På väg mot staden Jirita besöker vi saltgruvan vid Colchani samt Tunupavulkanen och dess Flamingo koloni. Sen kväll kommer vi fram till vår Lodge i Jirita (F, L, M)

Jirita till Laguna Colorada

Efter frukost åker vi till ‘Laguna Colorado’ – den röda sjön. Sjöns röda färg kommer från alger som bor i detta frätande vatten, fyllt av kemikalier från de närliggande vulkanerna. Sjön är hemvist för 3 olika Flamingo sorter.(F, L, M)

BOLIVIA - CHILE - San Pedro de Atacama.

Vi vaknar tidigt och beger oss till “Sol de Mañana” gejsern. Denna gejser sprutar kokande vatten 50 meter upp i luften. Vi kopplar av med ett bad i de varma källorna innan vi fortsätter genom ‘Salvador Dali’ öknen, som fått namn efter sina klipp formationer innan vi kommer fram till Verde Lagunen – den gröna sjön. Nu lämnar vi Bolivia bakom oss och tar oss över gränsen till Chile. (F)

Tatio Geysers och Puritama

Idag beger vi oss till de spektakulära gejsrarna vid Tatio. Dessa gejsrar sprutar varmt vatten hela 10 meter upp i luften. Efter en god frukost finns det tillfälle att njuta av de varma källorna vid Puritama. Vi återvänder till San Pedro och vårt hotell. (F, L)

Santiago de Chile

Dagens resa tar oss längst kusten till staden Calama. Härifrån flyger ni över Atacamaöken till Chiles moderna och livliga huvudstad Santiago de Chile. Där möts ni upp av en representant från Machete Tours som tar med er till vårt hotell. Efter check-in beger vi oss ut på en guidad stadsrundtur i denna vackert belägna metropol. Dagar med klart väder kan man se de snötäckta bergstopparna i Anderna på avstånd (F)

CHILE - ARGENTINA - Buenos Aires

Denna dagen fortsätter vår Syd Amerika rundresa till Argentina och Buenos Aires. Efter frukost får vi transfer till Santiago’s Internationella flygplats och flyger till Buenos Aires. Under turen kan man se landskapet förändras från höga istäckta bergstoppar i Anderna till stora öppna slätter i Argentina. Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell. Därefter följer en stadsrundtur i de central delarna av Buenos Aires och vi får se National Congress, Katedralen och parlaments huset runt Plaza de Mayo. Vi beger oss sedan ut till La Boca distriktet innan vi återvänder till vårt hotell. På kvällen äter vi middag kombinerad med en riktig argentinsk speciallitet- en Tango show! (F, M)

Buenos Aires till Calafate

Vi avnjuter en frukost på hotellet innan vi får transfer till inrikesflygplatsen för att flyga söderut till Patagonien, ett avlägset och extremt lanskap med stora öppna slätter på kanten till Syd Atlanten. (F)

Perito Moreno

Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder (F)

El Calafate till Iguazú

Denna dagen tar vår Syd Amerika rundresa med oss från de kalla stora slätterna i Patagonien norrut till den varma subtropiska regnskogen i Argentina. Vi flyger via Buenos Aires upp till Puerto Iguazú där vi checkar in på vårt vackert belägna hotell i hjärtat av regnskogen som omger fallen. (F)

Iguazú Fallen

En heldags guidetur av den Argentinska sidan av fallen står på programmet idag! Att se vattenmassorna från en av syd Amerikas största floder Paraguay River störta nedåt i en närmare 74 m hög klyfta är en oförglömlig syn. Att fallen dessutom sträcker sig över 2 ½ km i bredd gör dem ännu mer imponerande. (F)

ARGENTINA - BRASILIEN Iguazú Fallen till Rio de Janeiro

I dag tar vår Syd Amerika rundresa med oss till ytterligare ett land. Vi beger oss in i Brasilien för att besök den Brasilianska sidan av fallen. Under en halvdags tur kan vi njuta av underbara panorama vyer över detta underverk. Man får dock räkna med att man kan bli lite fuktig då det stänker en hel del från the Garganta de Diablo. Vi fortsätter en bit uppför floden till Puerto Canoas där vi i lugnare omgivningar kan äta vår matsäck och koppla av lite innan vi beger oss till Foz de Iguaçu Airport. Härifrån flyger vi till Rio de Janeiro. (F, L)

Rio de Janeiro

Idag beger vi oss ut på en stadsrundtur till några av Rios mest berömda sevärdheter så som Maracaná Stadium, the Sambodromo, the Municipal Theatre and Fine Arts Museum och katedralen. Vi åker även upp på det berömda “Sugarloaf mountain”. Efter en “barbecue lunch” fortsätter vi med tåg till det 710 meter höga Corcovado berget och Rios mest berömda monument. Den 38 meter höga Kristus statyn! (F, L)

Rio de Janeiro- Hemresa (F)

Ankomst till Sverige.

FAKTA

Detta ingår
Personal:
Svensk talande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Engelsktalande guider.
Lokala professionella båt och bussförare.
Boende:
Vänligen observera att om något av nedan boende inte är tillgängliga vid restillfället förser vi er med ett boende i likvärdig eller bättre standard.
1 natt i Lima på hotell: Jose Antonio Executive ****
3 nätter i Cusco på hotell: San Agustin El Dorado ****
1 natt i Aguas Calientes på hotell: Casa Andina Machu Picchu ***+
1 natt i Puno på hotell: Sonesta Puno ****
1 natt i La Paz på hotell: Stannun ****
2 nätter i Salar de Uyuni på Basil Eco-Lodge.
3 nätter i San Pedro de Atacama på: Hostería Inn San Pedro***
1 natt i Santiago de Chile på: Eurotel Hotel ****
1 natt i Buenos Aires på: Hotel Amrican Towers ****
2 nätter i Calafate på: Hotel Design Suites ****
2 nätter i Puerto Iguazú på: Hotel Cantera ***+
2 nätter i Rio de Janeiro på: Atlantis Copacabana Hotel ****

VAD INGÅR I PRISET

Lokala turer och aktiviteter:
Cusco stadsrundtur
Inkas Helliga dalen tur
Machu Picchu tur
Titicacasjön tur
La Paz stadsrundtur
Salar Uyuni 3 dagars tur
Tatio Geysers – Puritama tur
Santiago stadsruntur
Buenos Aires stadsrundtur
Tango show i Buenos Aires
El Calafate Perito Moreno Glaciäre tur
Utflykt till Iguazú Fallen FD (Argentinean side)
Utflykt till Iguazú Fallen HD (Brazilian side)
Rio de Janeiro stadsrundtur
Transport:
Flyg
Internationellt flyg tur till Lima - Peru och retur från Rio do Janeiro - Brazil.
Inrikesflyg Lima – Cusco.
Inrikesflyg La Paz- Uyuni
Inrikesflyg Calama – Santiago de Chile.
Inrikesflyg Santiago de Chile – Buenos Aires.
Inrikesflyg Buenos Aires – El Calafate – Iguazú.
Inrikesflyg Iguazu – Rio do Janeriro.
Marktransport
All marktransport som nämns i programmet ingår.
Måltider (se dagspresentationen för detaljer)
Obs: Om du är vegetarian, har någon allergi eller andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.
Frukost inkluderas på alla boenden.
Lunch: 6.
Middag: 4
Resegaranti genom Svenska Kammarkollegiet.

VAD TILLKOMMER

Reseförsäkring- en bra policy som täcker alla aktiviteter samt vid eventuella medicinska nödfall rekommenderas starkt och borde anses som en prioritet!.
Måltider som inte nämns i programmet.
Ev Visa kostnader samt lokala flygplatsskatter.
Alkoholhaltiga drycker.
Dricks.

PRELIMINÄRA HOTELL
-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG