October 9, 2019

Vi har listat Latinamerikas bästa dykning!

I Latinamerika finns fantastisk och varierad dykning som passar alla! Här kan du som är nybörjare gå dykkurser och lära dig dykning från grunden. Är du en mer erfaren dykare finns även avancerad och u …

[social_warfare]

I Latinamerika finns fantastisk och varierad dykning som passar alla! Här kan du som är nybörjare gå dykkurser och lära dig dykning från grunden. Är du en mer erfaren dykare finns även avancerad och unik dykning som du inte hittar någon annanstans! Här har vi listat några av våra favoritdestinationer för dykning i Latinamerika:

Galapagosöarna, Ecuador

Galapagosöarna har allt för att klassas om en fantastisk dykdestination, det finns ett otroligt varierat djurliv och vattnet är känt för den goda sikten, vilket ger alla förutsättningar för häftig dykning. Det finns dykning på de flesta av öarna, men det finns några som sticker ut från mängden. Darwin Island är den klart mest populära ön för dykning, här finns förutsättningar för att se både unika djur men även läckra geologiska formationer. El Arco vid Darwin Island är känt som ett av de bästa dyken i världen!

Vid Isabela Island kan du simma med sjölejon och pingviner i en läcker miljö. Ett tips är att dyka vid Roca Redonda för att se hajar simma runt en undervattensvulkan!

På Santa Cruz Island finns en otroligt häftig flamingolagun och mangroveskog. Dyket vid Academy Bay rekommenderas, här är vattnet lugnt vilket gör detta till ett idealt ställe för djurlivet att vara.

Isla del Caño, Parque Nacional Corcovado, Costa Rica

Dykningen vid Isla del Caño är ansedd av många som den bästa du kan uppleva i Costa Rica. Isla del Caño ligger i Drake Bay, ungefär 2 timmar söder om Quepos med båt. Området är en skyddad marinpark, vilket innebär att fiske är förbjudet i en radie på 3 mil runt ön, att samla på skal och snäckor är också förbjudet. Sikten vid Isla del Caño är ofta utmärkt vilket borgar för riktigt bra dykning.

Precis som i resten av Costa Rica finns en otrolig mångfald bland djur- och marinlivet. Här kan du se tropiska delfiner, havssköldpaddor, hajar, rockor, barracuda, ålar och mycket mer. Här kan du dyka året runt, men bäst förutsättningar får du under torrsäsongen december – april.

Fernando de Noronha, Brasilien

Ön Fernando de Noronha i Brasilien har dykning som anses vara en av de bästa i världen. Här är sikten otrolig och marinlivet är stort och varierat. Här finns även några kända vrak för att vrakdyka. Den bästa perioden för att besöka Fernando de Noronha för att dyka är september och oktober, då är havet lugnare och sikten som allra bäst. På Fernando de Noronha pratar man om två regioner för dykning, området mot kontinenten och mot öppet hav. Båda regioner erbjuder varierad dykning, med korallrev, fiskar, sköldpaddor, hajar, bläckfiskar och mycket mer. På området mot kontinenten finns Morro de Fora, som är ett lugnt dykställe perfekt för nybörjare. Är du en mer avancerad dykare finns t.ex. Buraco do Inferno (helveteshålet) som är en undervattensgrotta med imporande korallstenar. På området mot öppet hav rekommenderar vi framförallt dykning vid Buraco das Cabras som är det kanske mest färgglada dykstället i regionen.

Rapa Nui – Påskön, Chile

När man tänker på Rapa Nui Påskön är dykning inte direkt det första man kommer att tänka på. Faktum är dock att här finns riktigt läcker och unik dykning, eller vad sägs som att dyka runt en moaistaty som ligger under vatten?

Dykningen här är diametralt annorlunda mot resten av destinationerna på den här listan. Det finns inga korallrev, inte så många färgglada fiskar och vattnet är hyfsat kallt (runt 18 grader året runt), men en tunnare våtdräkt gör susen!

Här som gör dykningen vid Påskön speciell är att den inte liknar något annat dykställe. Undervattenlandskapet består mest av bar kalksten och sikten kan nå upp till 60 meter på en bra dag. Det vanligaste större djuret här är den gröna havssköldpaddan som ibland till och med simmar in till Hanga Roa Harbor vilket gör de lätta att se för turister. I övrigt finns ett uppsjö infödda fiskar här som inte finns någon annanstans.

Höjdpunkten för dykningen här är såklart “The Moai Site” där du kan dyka med en 7-8 meter hög moaistaty som ligger i vattnet, en oförglömlig upplevelse!

[social_warfare]

More Blog News