12 / 11

Magiska Costa Rica

Pris från 26900?
REF: #1891
Kommande avgångar:
16 Nov 19

Costa Rica är det lilla landet med de storslagna upplevelserna. Här samsas en mångfald av olika ekosystem och en häpnadsväckande artrikedom på en yta motsvarande endast en tiondel av Sveriges. Men avkoppling och tillvarons simpla nöjen står också högt upp på dagordningen i denna nation, där befolkningens valspråk är pura vida – det enkla livet. Följ med oss på en oförglömlig resa, där vi upptäcker det bästa av Costa Ricas spännande natur och djurliv, i kombination med en livsbejakande och välkomnande kultur.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – San José (M)
 2. Irazù-vulkanen, Cartago & Orosidalen (F, L, M)
 3. Till Tortuguero (F, L, M)
 4. Tortuguero till Sarapiqui (F, L)
 5. Tirimbina Rainforest Reserve & La Fortuna (F, L, M)
 6. Arenals Nationalpark (F, L)
 7. Arenal Lake, Cañas & Rincón de la Vieja (F, L, M)
 8. Rincón de la Vieja & Tamarindo Beach (F, L)
 9. Tamarindo Beach (F)
 10. Tamarindo Beach till San José (F, M)
 11. Hemresa (F)
 12. Hemkomst

Skandinavien – San José (M)

Välkommen till Costa Rica och San José. Vår svensktalande färdledare möter upp på flygplatsen och vi får transfer till vårt hotell. Efter incheckning äter vi gemensam middag.

Irazù-vulkanen, Cartago & Orosidalen (F, L, M)

Efter frukost ger vi oss ut på en heldagsutflykt, som först går till Costa Ricas högsta aktiva vulkan, Irazú, på 3432 m ö h. Senaste utbrottet var 1963, faktiskt på samma dag som John F Kennedy var på statsbesök, och kratern bjuder på ett näst intill utomvärldsligt intryck. Turen fortsätter till staden Cartago, där vi äter lunch och besöker kyrkan ”Virgin of the Angels Basilica”. Den byggdes år 1639 och förstördes delvis av en jordbävning men är nu omsorgsfullt restaurerad. Vi åker vidare till Orosidalen, som räknas som en av de vackraste dalarna i Costa Rica. Här finns det möjlighet att besöka en av de koloniala kyrkor som finns kvar än idag. Vi åker vidare till Lankester-trädgården, som är vida känd för sin fantastiska orkidésamling, med fler än 800 olika arter. Sen eftermiddag återvänder vi till San José, där vi äter middag.

Till Tortuguero (F, L, M)

Vi checkar ut och reser mot Limón, den afro-karibiska delen av Costa Rica. Vägen går genom den centrala, vulkaniska bergskedjan, med allt vad det innebär i variationer, både vad gäller temperatur och landskap. Vid Matina/Freeman äter vi lunch och kliver sedan på båten som ska ta oss till den lilla byn Tortugero, belägen vid foten av den slocknade vulkanen tillika nationalparken med samma namn. Längs de grönskande vattenvägarna är det inte ovanligt att man får syn på några av de varelser som har sina bon längs med strandkanterna. Sengångare, apor, krokodiler och sköldpaddor är bara några exempel på de vanligaste synerna. Under eftermiddagen görs besök i den lilla staden och dess Green Turtle Information Center, där man jobbar för bevarandet av det flertal sköldpaddsarter som lägger sina ägg i området. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Tortuguero till Sarapiqui (F, L)

Tidig morgon guidas vi genom parkens kanaler och sumpmarker. Här samsas 309 olika fågelarter om ytan, tillsammans med bl a apor, krokodiler och sköldpaddor. Minst lika spännande kan det dock vara att då och då titta ner en liten stund, på den värld av flytande blommor och växter som vattenytan huserar. Efter frukost vänder båten för att styra tillbaka till utgångspunkten, och därefter till Siquirres för lunch. Resan går vidare till Sarapiquí, vilket är den största bananproducerade regionen i Costa Rica. Här odlas även kardemumma, kaffe, kakao och majs. Vi checkar in på vårt hotell varpå vi har eftermiddagen och kvällen till eget förfogande. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Tirimbina Rainforest Reserve & La Fortuna (F, L, M)

Vi startar dagen med ett besök till Tirimbina Rainforest Reserve, vars orörda vildmark är hemvist åt en mängd olika fågelarter, så som papegojor, tukaner, hägrar och många fler. Området är även känt för kultivering av kakao liksom framställning av choklad, och vi bjuds på en spännande inblick i processen, från frukt till färdig produkt. Avslutningsvis får vi förstås även smaka på läckerheterna. Efter lunch åker vi vidare till byn La Fortuna, som ligger vid foten av den konformade vulkanen Arenal. Här kopplar vi av i en av de varma källor som finns i trakten, samtidigt som vi njuter av de vackra vyerna. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Arenals Nationalpark (F, L)

Efter frukost gör vi en lättare vandring i Arenals nationalpark. Vulkanen hade sitt senaste utbrott i juli 1968 och den fortsätter att vara aktiv än idag, fast på en mycket mindre skala, och ibland kan man se lava rinna utmed sidan av kratern. Efter turen äter vi lunch och därefter är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter. Alternativt finns det möjlighet att boka till extra utflykter (bör göras hemifrån, innan avresa).

Arenal Lake, Cañas & Rincón de la Vieja (F, L, M)

Idag reser vi vidare längs Arenal Lake, vilket är landets största insjö, vidare till den lilla staden Cañas. Här besöker vi Las Pumas Rescue Shelter, där man tar hand om ca 100 individer av utrotningshotade kattdjur. Här får vi möjlighet att fotografera jaguarer, pumor och ett antal andra vanligtvis mycket skygga varelser. Vi äter lunch och fortsätter norrut, längs den Pan-amerikanska motorvägen. Vårt mål för dagen är orten Liberia och vår lodge belägen i den närliggande Rincón de la Vieja National Park. Vi checkar in och avrundar dagen med middag.

Rincón de la Vieja & Tamarindo Beach (F, L)

Vi kliver upp tidigt för att utforska nationalparken Rincón de la Vieja, som omgärdar vulkanen med samma namn. Reservatet bjuder på en variationsrik natur samt ett stort utbud av både flora och fauna. Här får vi också möjlighet att njuta av de varma källorna, La Pailas. Efter lunch beger vi oss mot kusten och badorten Timarindo Beach.

Tamarindo Beach (F)

Hela dagen är fri till att koppla av på stranden eller utforska omgivningarna på egen hand.

Tamarindo Beach till San José (F, M)

Under morgonen och förmiddagen rår vi om oss själva, och tidig eftermiddag möts vi upp för transfer tillbaka till San José. Vid ankomst checkar vi in på hotellet och går sedan ut för en gemensam avskedsmiddag.

Hemresa (F)

Vi får transfer till flygplatsen, då det har blivit dags att resa hem.

Hemkomst

Åter till hemorten.
FAKTA

Minimum 8 personer för att resan skall genomföras med svensk färdledare
Engelsktalande lokala guider

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program; F = Frukost, L = Lunch, M = Middag
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
Inträdesavgifter och nationalparksavgifter enligt program

VAD TILLKOMMER

Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
Eventuella extra utflykter som rekommenderas i programmet

PRELIMINÄRA HOTELL

San José: Don Carlos Hotel
Tortuguero: Mawamba Lodge
Sarapiquí: Sarapiquís Rainforest Lodge
La Fortuna: Catarata Eco Lodge
Liberia: Cañón de la Vieja Lodge
Tamarindo: Pasatiempo Hotel

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG