December 4, 2016

Inti Raymi 2017

Inti Raymi festivalen i Peru är en fest tillägnad solguden Inti och Pachamama (moder jord), de viktigaste gudarna i Inkacivilisationen. Dessa gudar ansågs vara skaparna till allt som existerar och här …

[social_warfare]

Inti Raymi festivalen i Peru är en fest tillägnad solguden Inti och Pachamama (moder jord), de viktigaste gudarna i Inkacivilisationen. Dessa gudar ansågs vara skaparna till allt som existerar och härskar över mänsklighetens och universums öde.
Inca festivalen Inti Raymis stora och färgglada firande är i Cusco och var ursprungligen tillägnad en Inca ledare som ansågs vara en halvgud. Solen dyrkades och man gjorde uppoffringar för att undvika att solen skulle lämna jorden och dess barn under sin långa färd och för att säkra solens värme och glädje.
När firas Inti Raymi? Det beror på, den hålls den 24 juni för närvarande, men tidigare ägde firandet rum den 21 juni,  dagen för vintersolståndet. Det flyttades till den 24: e förmodligen för att förhindra den skulle slås samman med andra kristna högtider.
Cuscos solfestival 2017 tar dig inte bara till kända Inti Raymi firandet, utan inbjuder dig upptäcka inka folkets Heliga Dal och juvelen – Machu Picchu.

[social_warfare]

More Blog News