March 4, 2017

Colonia del Sacramento, Uruguay

På norra stranden av Rio de La Plata i Uruguay ligger staden Colonia del Sacramento. Det var amiral Manuel Lobo, dåvarande guvernör i Rio de Janeiro, som grundade Colonia del Sacramento 1680, en typis …

[social_warfare]

På norra stranden av Rio de La Plata i Uruguay ligger staden Colonia del Sacramento. Det var amiral Manuel Lobo, dåvarande guvernör i Rio de Janeiro, som grundade Colonia del Sacramento 1680, en typisk portugisisk stad från sextonhundratalet som numera förtrollar tusentals turister världen över för sin välbevarade arkitektoniska rikedom.

Denna vackra stad kan besökas när som helst på året, eftersom det ett tempererat klimat året om. På sommaren varierar den genomsnittliga temperaturen mellan 22 och 30; under vinterten kan temperaturen sjunka till c:a 5 ° C.

Colonias vackra arkitektur står i skarp kontrast med arkitektritningar som de flesta samtida städer med spanskt ursprung. Just på grund av sin speciella arkitektur förklarades den som världsarv av UNESCO. Staden ligger 177 km från Montevideo och har en lång kustlinje på Rio de la Plata.

På grund av sin närhet till Buenos Aires (Argentina), kommer många besökare från hamnstaden vid floden för att promenera i de smala och pittoreska gatorna täckta med blanka kullerstenar.

Man kan vandra genom sina historiska gator, klättra upp för trapporna i fyren, besöka kyrkorna, muséer och gamla hus och äta i någon av stadens typiska restauranger eller kaféer.

Ett stort utbud av vandrarhem och hotell väntar besökarna både i gamla stan och den nya delen av staden.

Plaza de Toros Real de San Carlos, tjurfäktningsarenan, nerlagd sen flera decennier tillbaka när tjukfäktning förbjöds, är en annan attraktion i Colonia som besökaren inte kan låta bli att beundra.

[social_warfare]

More Blog News