Amazonas

Tilläggresa
Städer / Platser
Puerto Maldonado
Dagar4
Nätter3
REF: #636

Vi flyger över anderna och över den enorma regnskogen. Genom molnen syns den bruna floden som likt en orm slingrar sig långt där nere. Det är svårt att tänka sig att det bor folk här. Med kanot färdas vi längs floden till vår lodge. Längs flodbanken ser vi kapibaras (stora gnagare), krokodiler samt flera olika sorters fåglar. Efter en kort promenad är vi framme vid vårt hem de nästföljande dagarna, Posada Amazonas.

Cusco - Puerto Maldonado (L, M)

Flyg från Cusco och ankomst till Puerto Maldonado flygplats. Här möts vi upp av vår guide som tar oss till huvudkontoret där vi kan lämna bagage som inte behövs under vistelsen i regnskogen Amazonas. Vi kör sedan 20 minuter till Tambopata ”hamn” där en flodbåt tar oss med på en spännande färd längs floden i ca 1 timme. Vi lägger till vid flodstranden och promenerar 15 minuter in i djungelns grönska till vår lodge Posada Amazonas. Här informeras vi om området och checkar in på vårt rum. Vår första utflykt är en promenad på 20 minuter som tar oss genom djungeln till ett 35 meter högt utsiktstorn. Djurlivet uppe i trädkronorna är mycket livligt och färgglada tukaner och papegojor kan ses svischa förbi. Utsikten är magnifik, tät regnskog så långt ögat kan nå och den ringlande Tambopatafloden långt där nere. Retur till lodgen för middag.

Puerto Maldonado (F, L, M)

Efter en god nattsömn och tidig frukost är det dags att utforska området. Vi färdas återigen på floden i ca 30 min och promenerar sedan 45 minuter till sjön Tres Chimbadas. Här paddlar vi runt i en hemmagjord katamaran bestående av två kajaker och pontoner av trä. Djurlivet vi räknar med att få se här är bland annat de utrotningshotade jätteuttrarna, kajmaner och ett rikt fågelliv. Du kan också pröva lyckan i pirayafiske. Efter ytterligare 20 minuters färd längs floden kommer vi till det lokala samhället Centro Nape. Centro Nape är en organisation som bland annat producerar naturmedicin från regnskogens växter som de sedan erbjuder till den lilla sjukstuga som också finns i området. Vi får en guidad tur längs en stig i djungeln medan vi informeras om de olika växterna och dess funktion. Retur till lodgen för middag. Mörkret i regnskogen lockar fram andra djurarter än de som vi ser på dagen. Utrustade med ficklampor vandrar vi längs en utstakad stig på en intressant upptäcktsfärd. Regnskogen upplevs annorlunda i mörkret och grodornas bisarra läten ökar stämningen ytterligare.

Puerto Maldonado (F, L, M)

Endast 20 minuters promenad från lodgen ligger en utsiktsplats där vi idag ska spana efter papegojor. Lerväggen framför oss innehåller flertalet nyttiga mineraler som papegojorna vill åt vilket innebär en veritabel festmåltid och en i många fall enorm mängd fåglar att beskåda. Retur till lodgen för lunch. Efter lunchen ger vi oss ut på en två timmars vandring där vi bland annat kommer att få se det största trädet i hela regionen – ett gigantiskt uråldrigt Ceiba-träd. Under vandringen kommer vi att fokusera på regnskogens unika flora där flertalet växtarter kommer att observeras närmare. En trettio minuters båtfärd nedströms floden tar oss sedan till en av de mest utvecklade farmerna i området, vars ägare odlar många olika grödor, både typiska och otypiska för Amazonas. Retur till lodgen för middag. Efter middagen gör vi en kvällstur längs floden för att spana på kajmaner. Med våra ficklampor lyser vi in i vegetationen längs strandkanten och fascineras av de röda glimmande ögonen i natten.

Puerto Maldonado – Cusco/Lima (F)

Frukost. Tidig på morgonen färdas vi längs floden tillbaka till Puerto Maldonado och huvudkontoret. Här hämtar vi vår packning och tar därefter transfern till flygplatsen. Flyg till Cusco alternativt Lima. F = Frukost L = Lunch M = Middag Boka er resa till Amazonas med Inca Tours!
FAKTA

Dagliga avgångar
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Inrikesflyg samt flygskatter (Cusco – Puerto Maldonado – Cusco/Lima)
Utflykter, nationalparksavgift och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Lokala flygplatskatter, inrikes ca 6 dollar
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Läsk och alkoholhaltiga drycker
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 10800?
Kort dag för dag program
  1. Cusco - Puerto Maldonado (L, M)
  2. Puerto Maldonado (F, L, M)
  3. Puerto Maldonado (F, L, M)
  4. Puerto Maldonado – Cusco/Lima (F)