Magiska Bolivia

Dagar15
Nätter14
REF: #1936

En komplett rundresa i Magiska Bolivia där vi upplever landets allra bästa sevärdheter och natur.
Vi börjar i det tropiska Santa Cruz och fortsätter till San Javier – Concepción. Sedan tillbaka till Santa Cruz för vackra kyrkbesök och stads turer. Vi flyger vidare till Sucre, där vi kan betrakta den mycket levande indiankulturer och besöka Cretaceous Parken. Resan går vidare mot Potosi som är en av världens högsta städer, även kallad silver gruvstaden. Vi besöker även saltöknen Uyuni, Titicacasjön, Solön, La Paz, Ruinas De Tiwanaku – Copacabana och staden Coroico som ligger i västra Bolivia. 

Dag 1 Skandinavien

Avresa Skandinavien.

Dag 2 Santa Cruz (M)

Välkommen till Bolivia! Ankomst tidig morgon till staden Santa Cruz. Efter transfer till hotellet är resten av dagen ledig. Välkomstmiddag på kvällen.

Dag 3 San Javier - Concepcion (F, L, M)

Frukost på hotellet därefter upphämtning för avresa mot Jesuit Missions. Vi besöker bla städerna Cotoca, Pailas och San Ramon samt korsar The Big River. Längs med resan gör vi dryckespauser med förtäring. Efter ca 5 timmar anländer vi till San Javier. Lunch intas vid ankomst för att sen besöka Jesuit kyrkan och uppleva en barockansk konsert från den lokala befolkningen. Resan går vidare till staden Concepcion ca 6 mil. På vägen dit stannar vi för att uppleva Stones of Paquio med dess boskap av buffalos i den vackra omgivningen med möjlighet att promenera runt en lagun. Incheckning på hotellet med middag.

Dag 4 Concepcion - Santa Cruz (F, L)

Efter frukost vid 9 tiden är det dags att besöka Concepcion Jesuit kyrka med museum och hantverk. Efter lunch åker vi till Concepcions damm där vi har möjlighet att ta ett svalkande bad och upptäcka den vackra naturen i eget tempo. På vägen tillbaka till Santa Cruz besöker vi ett originellt och lokalt samhälle och en kortare citytur i de gamla delarna av staden. Ankomst till Santa Cruz tidig kväll med incheckning på hotellet. Middag på egen hand.

Dag 5 Sucre (F, L)

Efter frukost hämtas vi och transport till flygplatsen för flyg till Sucre, även kallad den “vita staden”. Vid ankomst åker vi med transfer och checkar in på vårt hotell för att därefter äta lunch. På eftermiddagen utforskas denna stad vars äldre stadskärna kännetecknas av sina vita kolonialbyggnader med charmerande små balkonger och röda tegeltak. Staden har samtidigt en stor indianbefolkning hos vilka de gamla traditionerna och klädkoderna fortfarande efterlevs. Sucre har sin plats på UNESCOs lista över världskulturarv för sitt vackra centrum, men det är kontrasten mellan det koloniala och den mycket levande indiankulturer som är dess största attraktion. Vi besöker bl a huvudtorget, St. Francisco universitetet-ett av Sydamerikas äldsta och Katedralen. Retur till hotellet. Kvällen på egen hand.

Dag 6 Sucre (F, L)

Efter frukost blir vi hämtade för att åka till Cretaceous Parken med 68 miljoner år gamla dinosaur spår! Här existerade många olika arter av dinosaurier en gång i tiden. Retur tillbaka till Sucre och på vägen dit passar vi på att besöka ett textilmuseum kallat “Asur of Culture Tamparaez” Lunch äter vi därefter. Väl tillbaka i Sucre besöker vi den coloniala delen av staden bl a La Casas De Las Americas där självständigheten stiftades på 1700-talet, samt universitets museet och Glorieta slottet. Retur till hotellet och kvällen på egen hand. ( möjlighet finns att se en lokal balettföreställning som tillägg )

Dag 7 Potosi (F, L)

Resan går idag vidare mot Potosi. Potosi, som med sina 3 967 meter över havet är en av världens högsta städer, även kallad silver gruvstaden och grundades av spanjorerna. Dess rykte spred sig långt bortom den egna kontinenten. När silvret sinade tog tennet vid och idag är Potosi ett monument över dess forna rikedomar och över den latinamerikanska gruvdrift historien. 1987 förklarades staden som ett kulturellt världsarv skyddat av UNESCO. Ankomst och incheckning på hotellet. Lunch därefter för att sen på eftermiddagen åka på en stadsrundtur av Potosi med besök av bl a Katedralen, Nationalmonumentet samt huvudtorget. Kvällen på egen hand.

Dag 8 Colchani (F, L, M)

Efter frukost åker vi till staden Uyuni. På vägen dit besöker vi byarna Chaquilla, Tica Tica och Pulacayo gruvcenter. Vid ankomst till Uyuni intar vi lunch för att sen åka vidare för incheckning på salt hotellet i Colchani. Middag ingår på kvällen.

Dag 9 Saltöknen Uyuni (F, L)

På morgonen vid 9.00 åker vi ut till Salar de Uyuni, världens största saltfält med en storlek ungefär lika stor som Skåne. Vi bekantar oss med proceduren i den lokala salt framställningen, vilken utvinner cirka 25 000 ton salt varje år, innan turen fortsätter längre ut i saltöknen. Efter en kort promenad på ön Isla Incahuasi belägen mitt i detta hårda, karga landskap och täckt av gigantiska kaktusar intar vi lunch för att vidare titta på de pre-Inka Coquesamumierna vid vulkanens Tunupas fot. Retur till hotellet för vila innan nattbussen tar oss vidare till La Paz.

Dag 10 La Paz (F, L)

Ankomst tidig morgon till staden La Paz som är en av världens högst belägna huvudstäder, 3 650 meter över havet. Staden breder ut sig i en mäktig dalgång som skyddar mot det hårda klimatet och omges av snöklädda bergstoppar där Illimani, urfader berget, tyst tronar över staden. Transfer till hotellet där vi serveras frukost. Förmiddagen ledig för vila. Framåt lunch är det dags för en citytur av La Paz. Vi besöker bl a Måndalen, Murillo torget, Regeringshuset, Katedraler, museum och mycket mer. Innan returen går till hotellet åker vi till Killi Killa utsiktspunkt där vi får en fantastisk vy över staden. Retur till hotellet. Kvällen på egen hand.

Dag 11 Ruinas De Tiwanaku - Copacabana (F, L)

Idag är det dags för att lära känna den arkeologiska platsen Tiwanaku, den mest okända och kanske äldsta kulturen i hela Sydamerika. Tiwanaku är idag ett UNESCO världsarv och efter en inblick i denna kultur som sägs slå till och med Inkakulturen i hantverksskicklighet med ett par stopp åker vi vidare till den gemytliga hamnstaden Copacabana vid stranden av den mytomspunna Titicacasjön. Vi intar lunch och därefter besöker vi ett båtmuseum av den berömde båtbyggaren Paulino Esteban som även deltog i Thor Heyderdahl´s expedition RA I 1969. I Copacabana checkar vi in på vårt hotell och passar på att upptäcka omgivningarna av staden. Kvällen på egen hand.

Dag 12 Titicacasjön - Solön – La Paz (F, L)

Efter frukost åker vi med vår motorbåt ut till den paradisiska Solön (Isla del Sol). Mitt i naturens prakt finner man här betydelsefulla ruiner från tidigare kulturer än Inka. Vi besöker Inkans trädgård (Jardin del Inca) och ungdoms fontänen samt Pilcocaina ruinerna. Lunch avnjuter vi med en fantastisk utsikt för att senare återvända till Copacabana och vidare till La Paz. Ankomst och incheckning på hotellet. Kvällen på egen hand.

Dag 13 Coroico (F, L, M)

I dag åker vi till staden Coroico som ligger i västra Bolivia. Vi färdas på höga höjder med en fantastisk utsikt över det varierande landskapet. Här besöker vi vattenfallen St John och utsiktspunkten Chuspipata. Ankomst och incheckning på hotellet. Lunch intas och på eftermiddagen har vi ledig tid att själva upptäcka. Framåt kvällen har vi möjlighet att ta en kvällspromenad till kaffe och Coca plantage. Retur till hotellet och middag tillsammans på kvällen.

Dag 14 La Paz ( F, L )

Efter frukost åker vi tillbaka till La Paz med eftermiddagen ledig för egna aktiviteter. Kvällen på egen hand.

Dag 15 La Paz ( F )

I god tid efter frukost bär det av till flygplatsen för hemresa med många minnen. (utöka gärna med ett av våra tilläggsprogram)

Dag 16 Ankomst Skandinavien

Hemkomst.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Spansk-och engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
F = Frukost L = Lunch M = Middag
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum.
• Engelsktalande guider
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg samt flygskatter •
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminära hotell 3-4*
Santa Cruz: Cortez hotell www.hotelcortez.com
Concepcion: Hotel Concepcion www.granhotelconcepcion.com.bo
Sucre: Hostel De Su Merced www.desumerced.com
Potosi: Coloso De Potosi Hotel www.potosihotel.com
Colchani: Salt Hotel Luna Salada www.lunasaladahotel.com
La Paz: Hotel Presidente www.hotelpresidente-bo.com
Copacabana: Rosario Del lago Hotel www.hotelrosario.com
Coroico: El Viejo Molino Hotel www.hotelviejomolino.com

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 30900?
Kort dag för dag program
 1. Dag 1 Skandinavien
 2. Dag 2 Santa Cruz (M)
 3. Dag 3 San Javier - Concepcion (F, L, M)
 4. Dag 4 Concepcion - Santa Cruz (F, L)
 5. Dag 5 Sucre (F, L)
 6. Dag 6 Sucre (F, L)
 7. Dag 7 Potosi (F, L)
 8. Dag 8 Colchani (F, L, M)
 9. Dag 9 Saltöknen Uyuni (F, L)
 10. Dag 10 La Paz (F, L)
 11. Dag 11 Ruinas De Tiwanaku - Copacabana (F, L)
 12. Dag 12 Titicacasjön - Solön – La Paz (F, L)
 13. Dag 13 Coroico (F, L, M)
 14. Dag 14 La Paz ( F, L )
 15. Dag 15 La Paz ( F )
 16. Dag 16 Ankomst Skandinavien