Sagolika Amazonas

Tilläggresa
Städer / Platser
Puerto Maldonado
Dagar 3
Nätter 2
REF: #2520

Vi flyger över anderna och över den enorma regnskogen. Genom molnen syns den bruna floden som likt en orm slingrar sig långt där nere. Det är svårt att tänka sig att det bor folk här. Med kanot färdas vi längs floden till vår lodge. Längs flodbanken ser vi kapibaras (stora gnagare), krokodiler samt flera olika sorters fåglar. Efter en kort promenad är vi framme vid vårt hem de nästföljande dagarna, Posada Amazonas.

Cusco - Puerto Maldonado (L, M)

Flyg från Cusco och ankomst till Puerto Maldonado flygplats. Här möts vi upp av vår guide som tar oss till huvudkontoret där vi kan lämna bagage som inte behövs under vistelsen i regnskogen. Vi kör 20 minuter till Tambopata ”hamn” där en flodbåt tar oss med på en spännande färd längs floden i ca 1 timme. Vi lägger till vid flodstranden och promenerar 15 minuter in i djungelns grönska, till vår lodge Posada Amazonas. Här informeras vi om området och checkar in på vårt rum. Vår första utflykt tar oss genom djungel till utsiktstornet som är 30 m högt. Djurlivet uppe i trädkronorna är mycket livligt och färgglada Tucaner och papegojor sveper förbi. Utsikten är magnifik, tät regnskog så långt ögat kan se. Retur till lodgen för middag.

Puerto Maldonado (F, L, M)

Efter en god nattsömn och tidig frukost är det dags att utforska området. Vi färdas återigen på floden i ca 30 min och promenerar sedan 45 min till sjön Tres Chimbadas. Här paddlar vi tyst i en hemmagjord catamaran bestående av två kajaker och ponton av trä. Djurlivet vi räknar med att få se här är bland annat de utrotningshotade jätteuttrarna, kajmaner och ett rikt fågelliv. Retur till lodgen. Endast 20 minuters promenad från lodgen ligger utsiktsplatsen där vi spanar efter papegojor. Lerväggen framför oss lockar dessa färgglada fåglar till en mustig middag, det är den mineralrika leran som mumsas på.. Retur till lodgen för lunch. Dagen fortsätter med ett besök till det lokala samhället Centro Nape. Centro Nape är en organisation som bland annat producerar naturmedicin från regnskogens resurser och erbjuder denna medicin till den lilla sjukstuga som finns här. En av invånarna här lär oss om de olika växterna och dess funktion. Retur till lodgen för middag. Mörkret i regnskogen lockar fram andra djurarter än de som vi ser på dagen. Med en ficklampa i högsta hugg vandrar vi längs en utstakad stig på en intressant upptäcktsfärd. Regnskogen upplevs annorlunda i mörkret och grodornas bisarra läten ökar spänningen.

Puerto Maldonado – Cusco/Lima (F)

Frukost. Tidig på morgonen färdas vi längs floden tillbaka till Puerto Maldonado och huvudkontoret. Här hämtar vi vår packning och tar därefter transfern till flygplatsen. Flyg till Cusco alternativt Lima. F = Frukost L = Lunch M = Middag Boka er resa till Amazonas med Inca Tours!

FAKTA

Dagliga avgångar
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Inrikesflyg samt flygskatter (Cusco – Puerto Maldonado – Cusco/Lima)
Utflykter, nationalparksavgift och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Lokala flygplatskatter, inrikes ca 6 dollar
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Läsk och alkoholhaltiga drycker
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Posada Amazonas www.perunature.com

-
Pris från 7900 ?
Kort dag för dag program
  1. Cusco - Puerto Maldonado (L, M)
  2. Puerto Maldonado (F, L, M)
  3. Puerto Maldonado – Cusco/Lima (F)