15 / 14

Machu Picchu & kryssning i Galapagos

Pris från 64300?
15
14
REF: #2224
Kommande avgångar:
30 Sep 21 | 18 Nov 21

I tryggt sällskap av en grupp och en svensk färdledare bjuds vi möjlighet att upptäcka några av världens mest berömda destinationer och sevärdheter.

Resan startar i Perus mångfacetterade huvudstad och fortsätter sedan till inkarikets forna nav, Cusco. Därifrån går färden vidare genom den Heliga Dalen till kronjuvelen bland inkafolkets fornlämningar – det mytomspunna Machu Picchu. Andra halvan av resan spenderas i grannlandet Ecuador, där vi upptäcker Quitos charmerande stadsdelar samt gör en kryssning i Galapagos vulkaniska övärld och upplever dess säregna flora och fauna på nära håll.

Kort dag för dag program
 1. Avresa och ankomst till Lima (-)
 2. Lima till Cusco (F)
 3. Cusco (F)
 4. Urubambadalen (F, L)
 5. Urubambadalen till Aguas Calientes (F)
 6. Machu Picchu (F, L)
 7. Cuzco till Quito, Ecuador (F)
 8. Quito (F)
 9. Quito till Galapagosöarna (F, L, M)
 10. Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)
 11. Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)
 12. Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)
 13. Galapagosöarna till Guayaquil (F, M)
 14. Hemresa (F)
 15. Hemkomst (-)

Avresa och ankomst till Lima (-)

Avresa med flyg från Skandinavien. Vid ankomst i Lima möts vi av Inca Tours lokala representant och vi får transfer in till staden. Vårt hotell är beläget i distriktet Miraflores, vilket är ett trevligt och lättnavigerat område med många restauranger, barer och faciliteter. Från Larcomars shoppingcenter har man en fantastisk utsikt över Stilla havet och stadens kustlinje. Efter incheckning är återstoden av dagen fri för egna aktiviteter.

Lima till Cusco (F)

På förmiddagen åker vi tillbaka till flygplatsen, varpå vi flyger vidare till inkarikets forna huvudstad, Cusco, beläget högt uppe i Anderna. Vid ankomst får vi transfer till vårt hotell, som ligger i det bohemiska området San Blas. Efter check-in samlas vi en stund för att gemensamt gå igenom resans program och praktiska detaljer kring de kommande dagarnas äventyr. Resten av dagen står till fritt förfogande, för att på egen hand utforska denna fascinerande stad.

Cusco (F)

Idag möter en lokalguide upp för att ta oss med på en rundtur i staden och dess omgivningar. Under turen får vi en större förståelse för det stora skådespel som utspelade sig här på 1500-talet, då två av världens största kulturer, spanjorerna och inkafolket, kolliderade med varandra. Vi besöker katedralen Santo Domingo och det magnifika soltemplet Koricancha. Därefter tar vi oss utanför staden och bekantar oss närmare med ruinerna efter fortet Sacsayhuaman, beläget på en kulle med utsikt över Cusco. Fästningen är byggd med imponerande precision, av massiva uthuggna stenblock som passar perfekt in i varandra. På vägen tillbaka besöker vi också inkaruinerna Qenco, Puka Pukara liksom templet Tambomachay. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet och därefter rår vi om oss själva.

Urubambadalen (F, L)

Denna dag utforskar vi inkafolkets heliga dalgång – Urubambadalen. Landsbygden här består mestadels av odlingsmark och de lokala bönderna lever i princip på samma sätt som de har gjort i århundraden. En bit efter vägen får vi syn på den snötäckta bergskedjan Vilcanota, vars kantiga glaciärer tornar upp sig väl över 5 000 m ö h och dominerar landskapet. Dagens första stopp görs på Awanacancha, vilket är en farm tillika textilverkstad där man jobbar för bevarandet av områdets traditionella textilhantverk. Därefter åker vi till marknaden i byn Pisac, som är känd för sin färgsprakande och livliga marknad. Efter lite egen tid på marknaden och en gemensam lunch fortsätter vi mot den charmerande staden Ollantaytambo, belägen i hjärtat av dalgången och omgärdad av odlingsterrasser. Här utspelade sig ett historiskt slag, då Manco Inka reste sig mot de spanska erövrarna. Vi låter oss fascineras av stadens mest prominenta fornlämningar, som exempelvis de gigantiska monoliterna i Soltemplet, innan vi tar oss till hotellet och rundar av dagens gemensamma aktiviteter.

Urubambadalen till Aguas Calientes (F)

Efter frukost beger vi oss till tågstationen i Ollantaytambo för att ta tåget vidare till den lilla orten Aguas Calientes, belägen rakt nedanför Machu Picchu. Resan går genom ett spektakulärt landskap, då spåren följer Vilcanota-floden när den gräver sig in i dalgångarna på sin väg mot Amazonas. Längs vägen omges vi av höga, snötäckta bergstoppar och tät växtlighet. Då vi kommer fram blir vi eskorterade till vårt hotell och därefter är resten av dagen fri till att spendera på egen hand. Besök gärna ortens små affärer och marknader, eller koppla av i de tempererade baden.

Machu Picchu (F, L)

Tidig morgon möts vi av en lokalguide och vi gör en 25-minuters bussfärd upp till världsarvet Machu Picchu. Citadellet är beläget på en bergskam 2 380 m ö h och omges av dimmig bergsskog, snötäckta bergstoppar och otroliga vyer åt alla håll. Sedan professor Hiram Bingham återupptäckte Machu Picchu under början av 1900-talet är det många som har försökt tolka syftet med och placeringen av denna stad, men den förblir ett mysterium dolt i historiens dunkel. Vi får en ingående guidad rundvisning, varpå vi får tillfälle att utforska ruinerna på egen hand. För den som känner för en utmaning finns även möjlighet att vandra upp till Solporten, där en bjuds på fina vyer över Machu Picchu. Väl tillbaka nere i Aguas Calientes äter vi gemensam lunch för att sedan kliva ombord på tåget för att återvända till Ollantaytambo. Därifrån åker vi vidare med buss tillbaka till Cusco. Kvällen är fri för egna påhitt.

Cuzco till Quito, Ecuador (F)

Vi får transfer till flygplatsen och flyger till Quito via Lima. Vid ankomst i Ecuadors huvudstad möts vi upp av en lokal representant från Inca Tours och vi får transfer till vårt hotell.

Quito (F)

Quitos koloniala centrum räknas som det bäst bevarade av alla Andernas huvudstäder och den har därför upptagits på UNESCO:s världsarvslista. Beläget på 2 850 meters höjd, i en dalgång nära vulkanen Pichincha, är det också en naturskön plats. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur, då vi får bekanta oss närmare med både det gamla och det nya Quito. Vi besöker katedralen och området runt San Francisco-torget, innan vi beger oss upp till utsiktspunkten Mirador på kullen El Panecillo. Här får vi en underbar utsikt över staden och dess vulkaniska omgivningar. Turen går sedan vidare till Basilica del Voto Nacional, vilket kontinentens största neogotiska kyrka. Därifrån tar vi oss norr om staden, där vi finner monumentet ”Världens Mittpunkt” och museet Intiñan, som bjuder tillfälle att promenera fram och tillbaka över ekvatorn. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet och återstoden av dagen står till fritt förfogande.

Quito till Galapagosöarna (F, L, M)

På morgonen får vi transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Galapagosöarna. När vi har landat går vi igenom tullen och betalar nationalparksavgiften. Därefter möter vår guide upp oss och vi får transfer till hamnen Puerto Ayora, där vi kliver ombord på båten Pinguino Explorer. Efter att vi har installerat oss i våra hytter sätter vi fart mot vårt första utflyktsmål på denna kryssning: den vulkaniska ön ”Kinesiska Hatten”. Här får vi lära oss mer om hur vulkanerna har skapat denna spektakulära övärld och kanske får vi syn på några av öns invånare, så som sjölejon, havsleguaner eller pingviner. Innan middagen hälsar kaptenen oss välkomna med en drink och vi får information om de nästkommande dagarna.

Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)

Denna dag utforskar vi skärgårdens magiska undervattensvärld, då vi stannar till vid de små öarna Cowley och Albany. Utrustade med snorkel och cyklop har vi chans att se hajar, rockor, sköldpaddor och mycket mer.

Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)

På morgonen ankommer vi till bukten Puerto Egas, belägen på västra sidan av ön Santiago. Här kliver vi iland och tar en promenad längs den vackra och dramatiska kuststräckan. Under utflykten är det möjligt att vi stöter på några av lokalborna, som exempelvis sälar och en mängd endemiska fågelarter. På eftermiddagen gör vi ett landfall på motsatt sida av ön, i Sullivan Bay, som bjuder på ett nästintill månliknande sceneri till följd av dess fält av stelnade lavaströmmar. Detta unika landskap har gjort området populärt bland fotografer, men även havssköldpaddor och diverse sjöfåglar trivs här.

Kryssning, Galapagosöarna (F, L, M)

Idag gör vi en landstigning på ön Rabidas anmärkningsvärda, röda strand. En bit upp från vattnet finner vi en prunkande oas, som står i skarp kontrast till det annars torra landskap som dominerar ön förövrigt. Den rika grönskan är samlad kring en grund saltvattenslagun som lockar till sig en mängd vattenfåglar och här finns bland annat en stor koloni av pelikaner. Vi seglar sedan vidare till den lilla ön Bartolomé, som är en av Galapagosöarnas nyaste tillskott. Ur ett geologiskt tidsperspektiv är den bara ett spädbarn, som helt nyligen föddes ur eld. Här tar vi oss upp till öns högsta punkt, varifrån vi bjuds på några av nationalparkens mest dramatiska vyer, över ett vulkaniskt landskap av kratrar och lavaformationer. Vägen upp ger oss också möjlighet att bevittna hur naturen så sakteliga håller på att kolonisera ön, med kaktusar och små buskar som försöker att slå rot i den karga miljön.

Galapagosöarna till Guayaquil (F, M)

Kryssningen lider mot sitt slut och på morgonen gör vi vår sista utfärd, då vi kliver iland på den lilla, platta sandön Moquera – hemvist åt en av Galapagos största kolonier av sjölejon. Det är också ett av få ställen inom nationalparken där besökare tillåts att ströva fritt, vilket innebär att här finns goda möjligheter att på nära håll se hur djuren leker i vattenbrynet och latar sig på stranden. Därefter stävar vi vidare en kort bit, till ön Baltra, där vi tar vårt pick och pack och stiger av båten. Från hamnen får vi transfer till flygplatsen, varpå vi flyger tillbaka till fastlandet och staden Guayaquil. Vid ankomst får vi transfer till vårt hotell och efter incheckning samlas vi för en gemensam avskedsmiddag.

Hemresa (F)

Vid lämplig tidpunkt får vi transfer till flygplatsen för vårt flyg hemåt.

Hemkomst (-)

FAKTA
VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg i ekonomiklass inkl. skatter (Stockholm el Göteborg; tillägg avresa Köpenhamn: 2900 kr).
• Inrikesflyg i ekonomiklass inkl. skatter
• Övernattning på hotell enligt program och ovan specifikation, del i dubbelrum
• Måltider enligt program: F = frukost, L = lunch, M = middag
• Inträden och avgifter till samtliga sevärdheter och aktiviteter enligt program
• Transport med buss i samband med transfers och utfärder enligt program
• Svensktalande färdledare (vid min. 10 deltagare)
• Engelsktalande lokalguider

VAD TILLKOMMER

Personliga utgifter och dricks
Transporter, utfärder, måltider och aktiviteter utöver de som nämns i programmet
Eventuella alkoholhaltiga drycker eller läsk till inkluderade måltider
Eventuellt tillägg för enkelrum enligt ovan prisspecifikation
Reseförsäkring och avbeställningsskydd
Inträdesavgift till Galapagos National Park: 100 dollar (Priset kan komma att förändras)
Galapagos Transit Card 20 dollar (Priset kan komma att förändras)
Måltider som inte nämns i programmet
Alkoholhaltiga drycker

PRELIMINÄRA HOTELL

Lima: Sol de Oro
Cusco: San Agustin Plaza
Ollantaytambo: Casa Andina Premium
Aguas Calientes: El Mapi
Quito: Reina Isabel
Galapagos-kryssning: Archipel - Tourist Superior Class

Obs! Avresorna 21 maj och 31 december är i First Class Kryssning M/C Treausre of Galapagos
Guayaquil: Oro Verde

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG