Program: Peru, skräddarsytt.

Hej Maria

Tack detta har varit en helt fantastisk resa! Allt har fungerat perfekt och vi har många upplevelser med oss hem.

Er partner i Peru, Setours, har hela tiden varit på plats för oss när vi kom till en ny ort eller skulle färdas vidare. De gav oss bra information och var mycket trevliga, i synnerhet kvinnan i Puno var väldigt sympatisk. Guiderna har också genomgående varit väldigt kunniga och trevliga. Det enda som vi önskat annorlunda i guidning var när vi var ute på Titikakautflykten, det var en duktig guide men guidningen var både på spanska och engelska vilket blev förvirrande för oss som inte kan spanska. Alla utvalda hotell har varit av god till mycket god klass, det har varit rent och fint samt bra frukostar och mat i övrigt. Hotellet i Ollantaytambo låg visserligen lite långt utanför central bebyggelse, men just då efter vandring på Incaleden fanns ingen längtan efter promenader så det var skönt att bara vara inom hotellets område.

Tack också för hjälpen med upplägget av resan, det blev en mycket bra rundtur och resan kom att innehålla mycket olika klimat och innehåll. Höjdpunkterna för oss var vistelsen i regnskogen Maldonado och vandringen på Incaleden med Machu Picchu. Att ha mäktat med att vandra de 43 km på Incaleden på hög höjd i inte helt unga år ger också en tillfredsställelse och att sedan se Machu Picchu i soluppgången är verkligen mäktigt. Vi hade också tur att på hela resan ha bra väder trots regnperiod, okej vi gick två halvdagar med regn på Incaleden men det var nästan bara som en extra upplevelse och sista dagen på vandringen var det kanonfint väder. Detta tillsammans med besök i Cusco, Lima och Titikakasjön samt med tågresan med Andean Explorer gav en mycket upplevelserik resa. Det var ett relativt intensivt resprogram med många utflykter, guidningar och tidiga morgnar, men det var aldrig jobbigt eftersom vi fick god assistans av Setours och bodde på bra hotell. Det vi vill föreslå er är att även tillhandahålla någon form av packningsförslag för de olika områdena och äventyren i Peru. Det är lite speciellt att packa både för djungel, stad och Incaledsvandring. Nu sökte jag mycket på nätet och hittade vad andra resebyråer och privatpersoner föreslagit, men det är en bra hjälp om ni på IncaTours kan tillhandahålla dylikt lite mer utförligt.

Peru är ett spännande land med mycket historia, vackra landskap, olika klimat och vänliga människor. Vi vill verkligen rekommendera detta till andra. Detta vårt första besök i Latinamerika har också givit oss mersmak att upptäcka mer i den delen av världen.
Tack för all din hjälp i planeringen Maria!