Program: Inkans fotspår

Hej,

Vi kan helt klart konstatera att resan gav mycket mer än förväntat och att vi är väldigt nöjda.

Vi hade bra väder, bra guidningar, bra logi och resplanen passade oss väldigt bra. Ingen av oss har rest på liknande sätt tidigare och då syftar jag på att vi nu hade en färdplan “all inclusive” dvs ingen tid gick oss till spillo på att boka taxi, biljetter, guidningar, hotell mm. Vi kunde luta oss tillbaka och ta vara på alla intryck. Lagom tid att vara på egen hand vid poolen, varma källor, besöka marknader mm. Resplanen var bra och erbjöd en långsam acklimatisering till höjden. Jag blev höjdsjuk en dag efter Arequipa men väl i Colca så släppte det.

Resans klimax var Machu Piccho. Tågresan in i och ner i dalen, det subtropiska klimatet och en heldag på berget. Annat som gav intryck var Arequipa, fantastikt vacker och vänlig stad omgiven av snöklädda vulkaner. Bussresa dit från Lima på Pan American Highway var även det en lite oväntad positiv upplevelse. Ökenlandskapet, Stilla Havet, oasen med sanddyner likaså. “Fattigmans Galapagos” var också det en upplevelse liksom flygturen över Nascalinjerna. Vi fick även se många kondorers segelflykt en tidig morgon i condordalen.Titicacasjön var vackert men en känsla av “turistfälla” var svårt att undvika. Cusco och guidningen i heliga dalen var lärorik.

Måste något “negativt” nämnas så är det nog bara hotellet i Ica. Vi var enda gästerna(vem kunde rå för det!), hotellrummet avvek något från standard, personalen kunde ingen engelska men framförallt var läget var väldigt off. Maten och poolen var däremot plus.

Om vi skulle gjort om samma resa skulle vi spenderat något mer tid i Arequipa och planerat gå upp på “sockertoppen” Huayana Picchu på Machu Piccho.

Nästa resa blir till…….

Vänlig hälsningar från oss alla tre och tack så mycket för dina råd och hjälp med planering av vår resa.