5 / 4

Vandring i Torres del Paine

Pris från 8695?
Städer / Platser
Puerto Natales, Torres del Paine
5
4
REF: #514

TILLÄGGSRESA – (W-trek)

En femdagars vandring på egen hand i en av världens vackraste nationalparker. Vi besöker bland annat de berömda granittornen, French valley samt Grey glacier.
Den så kallade W-trek är en oslagbar vandring för den som vill uppleva Patagoniens storslagna natur.

Kort dag för dag program
  1. Puerto Natales - Torres del Paine (M)
  2. Torres del Paine – vandring till Torres (F, LL, M)
  3. Torres del Paine – vandring till French Valley (F, LL, M)
  4. Torres del Paine – vandring till Grey Glacier (F, LL, M)
  5. Torres del Paine - Puerto Natales (F, LL)

Puerto Natales - Torres del Paine (M)

Tidig avfärd från Puerto Natales. Ankomst till Laguna Amarga vid porten av Torres del Paine där vi betalar nationalparksavgiften. Med minibuss åker vi sedan vidare till Hostería Las Torres. Här börjar vi vandringen till foten av de kända tornen som gett parken sitt namn. Vi vandrar längs Rio Ascensio mot dalen med samma namn. Vandringen går uppåt en timme innan vi stannar till för att insupa den mäktiga vyn över dalen och den omgivande naturen med glaciärer och vattenfall. Vi fortsätter genom dalen en timme till innan vi når Refugio Chileno där vi spenderar natten. (2,5 timmars vandring)

Torres del Paine – vandring till Torres (F, LL, M)

Efter frukost får vi vår lunchlåda innan vi ger oss av mot de hägrande tornen. Vi vandrar i sakta mak genom dalen och efter ett tag når vi en morän, ett slags ås, bildad av is avlagringar. Här tar vi oss ner mot en utsiktsplats där vi stannar till en stund för att ta in den vidunderliga utsikten. Vi är nu omringade av tre gigantiska granittorn och en lagun skapad av erosionen från de omkringliggande glaciärerna. Vi vandrar sedan vidare längs samma väg som vi kom innan vi viker av i riktning mot Cuernos. Vi färdas sedan längs Lago Nordenskiöld och når till slut Refugio Los Cuernos där vi övernattar. (9 timmars vandring)

Torres del Paine – vandring till French Valley (F, LL, M)

Efter ännu en tidig morgon börjar vi vår vandring mot French Valley, en otroligt vacker dal omgiven av granittornen samt Espadabergen. Vi anländer till Campamento Italiano där vi får en bedårande utsikt över Frances-glaciären. Längre in i dalen når vi Campamento Britanico och efter ytterligare en timmes vandring uppåt når vi den kanske bästa utkiksplatsen i hela nationalparken. Efter att ha insupit atmosfären och vyerna vandrar vi tillbaka samma väg som vi kom innan vi tar av västerut och så småningom når Refugio Paine Grande där vi spenderar natten. (10 timmars vandring)

Torres del Paine – vandring till Grey Glacier (F, LL, M)

Vi börjar dagens vandring i riktning mot Grey glacier. Vi går först längs en smal slingrande stig mot Laguna Negra, en plats där vi kommer att få beskåda de första vyerna av det södra patagoniska isfältet med dess många outforskade berg. Denna vandring går genom skogar och över floder där vi kommer att få njuta av vackra fåglar och andra intressanta djur. Vi når till slut Campamento Grey där vi övernattar. (3,5 timmars vandring)

Torres del Paine - Puerto Natales (F, LL)

Vi vandrar mot Refugio Paine Grande där vi vid lunchtid bordar katamaranen som ska ta oss över Pehoe-sjön till Pudeto. När vi anländer till den andra sidan väntar en minibuss som tar oss till Laguna Amarga där ännu en minibuss väntar för att slutligen ta oss tillbaka till Puerto Natales. (3,5 timmars vandring)
FAKTA

Dagliga avgångar mellan oktober och april
Del i internationell grupp
Minimum 1 person
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Vädret i Patagonien ändrar sig fort, turerna är väderberoende och upplägget kan ändras!
Då denna led är tydligt markerad företas vandringen utan guide. En lokal guide möter dock upp vid inträdet i parken och informerar om de praktiska detaljerna inför vandringen. Guider kan också nås dygnet runt via nödtelefon
Privat guide på förfrågan
Går även att göra från Calafate i Argentina då mot ett tillägg

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Guide
Boende på refugios, läger med delade faciliteter

VAD TILLKOMMER

Dricks
Förvaring av bagage under vandringen. Räkna med ca 35 dollar/person
Inrikesflyg samt flygskatter
Internationellt flyg samt flygskatter
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
Eventuella extranätter
Nationalparksavgift till Torres del Paine på fn. 40usd (2014)

PRELIMINÄRA HOTELL
-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG