Vandring i Torres del Paine

Städer / Platser
Puerto Natales, Torres del Paine
Dagar5
Nätter4
REF: #514

TILLÄGGSRESA – (W-trek)

En femdagars vandring på egen hand i en av världens vackraste nationalparker. Vi besöker bland annat de berömda granittornen, French valley samt Grey glacier.
Den så kallade W-trek är en oslagbar vandring för den som vill uppleva Patagoniens storslagna natur.

Puerto Natales - Torres del Paine (M)

Samling kl 14.00 på busstationen i Puerto Natales. Bussen avgår kl 14.30. Ankomst till Laguna Amarga vid porten av Torres del Paine där vi betalar nationalparksavgiften. Med minibuss åker vi sedan vidare till Las Torres där vår refugio ligger. Kl 18.00 har vi informationsmöte med guiden på Welcome Center. Övernattning på Refugio Torre Central

Torres del Paine – vandring till Torres (F, LL, M)

Efter frukost får vi vår lunchlåda innan vi ger oss av mot de hägrande tornen. Vi vandrar i sakta mak genom dalen och efter ett tag når vi en morän, ett slags ås, bildad av isavlagringar. Här tar vi oss ner mot en utsiktsplats där vi stannar till en stund för att ta in den vidunderliga utsikten. Vi är nu omringade av tre gigantiska granittorn och en lagun skapad av erosionen från de omkringliggande glaciärerna. Väl framme i Refugio El Chileno lämnar vi av vårt bagage i refugion där vi ska övernatta och fortsätter vandringen genom tusenåriga skogar fram till utsiktsplatsen Base Torres, en av de vackraste punkterna i parken med utsikt över Torre Sur (2.850m), Torre Central (2.800m), Torre Norte (2.600m), Nido de Condor och Torre-glaciären. Övernattning på El Chileno eller Torre Central (19,5 km, c:a 9 timmars vandring).

Torres del Paine – vandring till Los Cuernos (F, LL, M)

I dag gör vi en lättare vandring längs med Nordenskjöld-sjön och Almirante Nieto-toppen. Vandringsleden kantas av färgrik flora speciellt efter december när notro-trädet blommar med sina sprakande röda blommor. Efter 4 - 5 timmar kommer vi fram till Los Cuernos (hornen). Övernattning på Refugio Los Cuernos eller Domo Frances. (13,5 km 4,5 - 6,5 timmars vandring).

Los Cuernos - Franska Dalen (F, LL, M)

Efter ännu en tidig morgon börjar vi vår vandring mot French Valley, en otroligt vacker dal omgiven av granittornen samt Espadabergen. Vi anländer till Campamento Italiano där vi får en bedårande utsikt över Frances-glaciären. Längre in i dalen når vi Campamento Britanico och efter ytterligare en timmes vandring uppåt når vi den kanske bästa utkiksplatsen i hela nationalparken. Efter att ha insupit atmosfären och vyerna vandrar vi tillbaka samma väg som vi kom innan vi tar av västerut och så småningom når Refugio Paine Grande där vi spenderar natten. (20,5 km 8-10 timmars vandring).

Torres del Paine – vandring till Grey Glaciären - Puerto Natales (F, LL)

Vi börjar dagens vandring i riktning mot Grey glaciären. Vi går först längs en smal slingrande stig mot Laguna Negra, en plats där vi kommer att få beskåda de första vyerna av det södra patagoniska isfältet med dess många outforskade berg. Denna vandring går genom skogar och över floder där vi kommer att få njuta av vackra fåglar och andra intressanta djur. Vid 18-tiden bordar vi katamaranen som ska ta oss över Pehoe-sjön till Pudeto. När vi anländer till andra sidan väntar en minibuss som tar oss till Laguna Amarga där ännu en minibuss väntar för att slutligen ta oss tillbaka till Puerto Natales. (8-10 timmars vandring – 22 km)
FAKTA

Dagliga avgångar mellan oktober och april
Del i internationell grupp
Minimum 2 personer
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
Vädret i Patagonien ändrar sig fort, turerna är väderberoende och upplägget kan ändras!
Då denna led är tydligt markerad företas vandringen utan guide. En lokal guide möter dock upp vid inträdet i parken och informerar om de praktiska detaljerna inför vandringen. Guider kan också nås dygnet runt via nödtelefon
Privat guide på förfrågan
Går även att göra från Calafate i Argentina då mot ett tillägg

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende på refugios, läger med delade faciliteter
Nationalparksavgift

VAD TILLKOMMER

Dricks
Förvaring av bagage under vandringen. Räkna med ca 35 dollar/person
Inrikesflyg samt flygskatter
Internationellt flyg samt flygskatter
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
Eventuella extranätter
Privat guide mot tillägg c:a 3000 kr

PRELIMINÄRA HOTELL

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 12600?
Kort dag för dag program
  1. Puerto Natales - Torres del Paine (M)
  2. Torres del Paine – vandring till Torres (F, LL, M)
  3. Torres del Paine – vandring till Los Cuernos (F, LL, M)
  4. Los Cuernos - Franska Dalen (F, LL, M)
  5. Torres del Paine – vandring till Grey Glaciären - Puerto Natales (F, LL)