Program: Galapagos & Anderna med tilläggsresa “Yachana Lodge”

Hejsan

Så är vi då hemma från mitt livs underbaraste resa! Vilket fantastiskt land Ecuador är!! Naturen, människorna, djuren, allt är så fantastiskt! Vi vill tacka dig så jättemycket för att du hjälpt oss att fixa denna otroliga resa! Och jag förstår nu att du kanske skrattade åt en del av våra frågor;-) Men så är det när man inte har någon erfarenhet av ett land eller världsdel och man hör och ser så mycket. Folk trodde vi skulle till jordens glömda del men så är det ju inte i verkligheten. Det mesta av bekvämligheter och hygien m.m. fungerar som här hemma. Vi råkade inte ut för några missöden fast Siv hade några som inte berodde på reseplaneringen. Vi blev hela tiden väl omhändertagna och allt flöt som det skulle. Man kände sig t.o.m. lite VIP för detmesta!

Första delen till Amazonas och Yanchana lodge var en otrolig upplevelse och vi fick den bästa guide man kan tänka sig! En kille som är född och uppvuxen mitt ute i vilda Amazonas. Med blåsrör jagade han djur och fåglar för att numer jaga dem med kikaren! Han kunde precis allt om djur, fåglar, växter allt! Ett fantastikst och underbart möte! Han och en praktikant tog väl hand om oss tre hela tiden och anpassde upptäkterna efter vad vi ville uppleva. Fåglar Kenneth drömt om sedan han läste sin första bok i sex-sjuårsåldern fick han nu se på riktigt! Håren på armarna reste sig och nog kom det en tår alltid! Och grillade så smakar larvar faktiskt riktigt gott, som bacon ungefär!
Vi träffade även grundaren av Yancha och ska nu försöka stötta dem i arbetet med att bevara regnskogen och ge folket där utbildning och sjukvård. Det finns naturligtvis hur mycket som helst att berätta därifrån men nu går jag vidrae till nästa äventyr.

Galapagos, det måste vara jordens paradis! Alla helt orädda djur och fåglar och denna fantastiska natur! Tänk att se Pingviner! Även här fick vi den bästa av guidar. En kvinna som kunde precis allt!! Båten var lyxliv med kanonmat, uppassning och trevligt sällskap. Uppleverlserna om dagarna helt otorliga och blandade med allt. Sjölejon och Leguaner som man fick se upp med så man inte snubblade över dem! Det kom fram en Sjölejonunge och nosade på mitt knä och undrade om jag var hans mamma. Jag kunde adopterat honom direkt!! Sköldpaddor i 250-kilosklassen som sakta makade sig framåt och fåglar som bara finns där!

Och så snorklingen då! Sjölejon som snurrade runt en och undrade vad man var för en. Jättesköldpaddor som betade på botten, Jätterockor på ca 4,5-meter, Hajar och Fiskar i alla upptänkliga färger och former. Ett undervattenslandskap så otroligt vackert! Kenna hade även en Skarv (de som inte kan flyga) som försökte rycka åt sig hans kamera under vattnet! Vilka upplevelser!

Vår sista vecka på egen hand var också kanon och även där med en av de bästa guiderna.

Hotellet i Quito var kalas. vilken utsikt från restaurangen på sjunde våningen. Quito är en jättefin stad, mycket kuperad som San Fransisco ungefär med alla vulkaner runt. Och vilka trevliga, vänliga människor. Inte en ända gång kände jag mig rädd eller hotad. Bara vänliga, hjälpsamma männskor även då vi såg en hel del fattigdom, med våra mått mätt. Indiankulturen tilltalar mig så otroligt mycket. Deras färger och deras sätt att tänka och förhålla sig till vår jord.

Det här var den korta varianten av reserapport, jag kan hålla på hur länge som helst. Och du har verkligen hjälpt oss få en fantastisk resa. De missöden Siv råkade ut för var att hon på vägen dit fick lämna ifrån sig handbagaget då det var så många ombord på planet. Naturligtvis kom det bort och hon fick det först efter att vi varit i Amazonas. Naturligtvis låg alla hennes funktionskläder som hon tänkt att ha där i den väskan! Sedan gick hennes kamera sönder. Förmodligen på grund av all fukt. Det är ju regnperiod och det fick vi uppleva. Och när hon var i Peru hade ett jordskred inträffat vilket innebar ca 7-timmars väntan medan då de var isolerade medan de grävde fram spåret.

Vad gäller malaria så har de inte det på Yanchana så det var onödigt att äta profylax. Jag fick inte ett enda myggbett under hela resan. då är myggen värre här hemma! Vi klarade oss också utan några värre magproblem.

Sammanfattningsvis, Ecuador är det bästa land jag besökt och du har som sagt sytt ihop vår resa excellent från början till slut. Jag kommer verkligen rekommendera alla att resa dit och också att åka med Incatours!

Tack så mycket och ha det så bra! Vem vet, om möjligheten uppstår, så återkommer vi för en ny resa i framtiden!