Hola Panama!

Städer / Platser
Bocas del Toro, Boquete, Panama, Panama City
Dagar8
Nätter7
REF: #1937

Hola Panama är en perfekt rundresa om man vill uppleva storstadspulsen i Panama City och de mäktiga bergen i Boquete, men även känna tropisk och karibisk miljö i Bocas del Toro.

Detta program kan göras som ett stopover-paket på väg till eller från Mellan- eller Sydamerika.

Skandinavien-Panama

Välkommen till Panama! Vid ankomst hämtar en transferrepresentant upp dig på flygplatsen, sedan incheckning på hotell i Panama City. Panama City är landets huvudstad och största stad. Det är hem för en varierad blandning av kulturer och en enorm historisk sektor i Gamla stan. Det livliga och livliga bankområdet är å andra sidan väldigt modernt och jämförs ofta med Miami. Panama City är en spännande plats som du säkert kommer att njuta av under ditt besök i detta underbara land.

Panamakanalen (F)

Transfer från ditt hotell till Flamenco Marina, vi börjar med en biltur i 45 minuter till staden Gamboa. När du är i Gamboa kommer du ombord på kryssningsfartyget för att starta turen. Du kommer in i kanalen vid norra änden av Gaillard Cut, där floden Chagres rinner in i kanalen. Gaillard Cut (även känd som Culebra Cut eftersom dess kurvor liknar en orm) är en av de viktigaste punkterna av intresse eftersom den snidades genom kontinentala klyftan och denna del av kanalen är full av historia och geologiskt värde. Din båt kommer att resa 13,7 kilometer på väg till Pedro Miguel Locks. Inom detta område kommer du också att kunna följa arbetet i processen för utvidgningsprojektet Panama Canal. Innan du når Pedro Miguel Locks i den södra änden, kommer du att kunna se den nya Centennial Bridge som korsar över kanalen. Därefter kommer ditt skepp in i Pedro Miguel Locks, som är en av de två uppsättningarna lås på Stillahavssidan, och här sänks fartyget 9 meter i ett steg. Du kommer sedan in i Miraflores sjön, som är en liten konstgjord kropp med färskt vatten som skiljer Pedro Miguel från Miraflores Locks, den senare är den slutliga uppsättningen lås innan du når Stilla havet. Vid Miraflores Locks sänks fartyget 16 meter i två distinkta steg. Framme i Stilla havet kommer fartyget att segla till den vackra Flamenco Marina där du går ombord. På vägen till Flamenco passerar du under Bridge of the Americas, och senare kommer du att kunna beundra Panamabukten och Panamas stads fantastiska horisont. Vid ankomst till Flamenco åker du tillbaka till ditt hotell. Viktig anmärkning: Den här turnén fungerar inte dagligen. Det kan ändras i slutet av resplanen så att det passar dina resdatum.

Panama City - David - Boquete (F)

Efter frukost, transfer till inrikesflygplatsen i Panama City för att flyga till David. Vid ankomsten till David kommer vår representant att hämta dig och ta dig till Boquete. Njut av vårliknande väder året runt! Den lilla och charmiga bergsbyen Boquete ligger undangömd på de östra sluttningarna av vulkanen Barú på 1200 meter. Boquete, som är känd för att producera några av de sötaste apelsinerna och godaste kaffet i hela Panama, blir snabbt en destination för de besökare som söker soligt men svalt bergsväder. Kolla in den vackra Finca Lerida, en stuga mitt i kaffeplantaget. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter.

Vandring Millenary Quercus (F)

Denna fantastiska vandring börjar i ett naturreservat som tillhör Baru Volcano National Park. Under vandringen får du upplevelsen av att besöka de enorma Quercus Trees som överlevde ett vulkanutbrott för 800 år sedan. Dessa magnifika träd växer naturligt i skogar i Panama och Costa Rica. Leden går parallellt med Quebrada La Mina, en underbar bäck som slingrar sig genom åsarna och dalarna ovanför Boquete. Med mer än 220 fågelarter som är infödda i området, inklusive den svårfångade Resplendent Quetzal, finns det många fågelskådningsmöjligheter. Under vandringen kommer du också att ha stora möjligheter att upptäcka däggdjur som vrålapor, capuchiner och sengångare. Detta äventyr erbjuder chansen att se molnskogen som ingen annan vandring kommer att göra och det passar alla med tanke på de lättillgängliga spåren.

Boquete - Bocas del Toro (F)

Idag åker vi från Boquete till Isla Colon i den paradisiska Bocas del Toro-skärgården. Det börjar med en härlig 3 ½ timmars bilresa genom höglandet och ner till Karibiska kusten där du går ombord på en båt till Bocas del Toro. Isla Colon är skärgårdens största och mest utvecklade ö. Det är hem till provinshuvudstaden Bocas del Toro, en färgglad stad gjord av trähus byggda i början av 1900-talet. Isla Colon fungerar som ett bekvämt nav för att utforska skärgården eftersom vattentaxis kan ta dig bort till avlägsna stränder och magnifika snorkelplatser.

Bocas del Toro (F)

Ledig dag att tillbringa i Bocas del Toro. Utnyttja denna dag och delta i en av de valfria turer som snorkling, titta på delfiner, vandring eller bara koppla av på stranden.

Bocas del Toro - Panama City (F)

Lokalflyg från Bocas del Toro tillbaka till Panama City. Vid ankomst kommer du åka transfer till ditt hotell. Njut av en kväll ute i den livliga och livliga huvudstaden Panama City.

Hemresa (F)

Efter frukost åker vi transfer till flygplatsen då det är dags för hemresa eller vidare resa till t ex Costa Rica eller Sydamerika.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Internationellt flyg samt flygskatter
Måltider enligt detaljerat program
F = Frukost L = Lunch M = Middag
Boende med del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Panama City: Tryp Wyndham Panama
Boquete: Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel
Bocas del Toro: Hotel Bocas del Toro

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 26500?
Kort dag för dag program
  1. Skandinavien-Panama
  2. Panamakanalen (F)
  3. Panama City - David - Boquete (F)
  4. Vandring Millenary Quercus (F)
  5. Boquete - Bocas del Toro (F)
  6. Bocas del Toro (F)
  7. Bocas del Toro - Panama City (F)
  8. Hemresa (F)