Kuba Natur & kultur

Städer / Platser
Cienfuegos, Havanna, Trinidad, Viñales
Dagar13
Nätter12
REF: #565

Denna resa har sitt fokus på just natur och kultur som
namnet avslöjar. Från staden Havannas kultur ut till landsbygden med naturupptäckter som vandring, hästridning och bad vid vattenfall till kust vid soldränkta stränder. För dig som söker en lite mer annorlunda upplevelse av Kuba helt enkelt.

Skandinavien/Havanna

Ankomsttransfer till hotellet i gamla Havanna. Kväll på egen hand.

Havanna (F)

Vid ca 9.30 tiden möts ni upp på Plaza hotel av vår representant Mundi Tours. Dagen möjlig för egna upptäckter av staden.

Havana (F, L)

Efter frukost ca 09.00 startar dagen med en stadsrundtur i Havanna. Vi besöker Capitoleum, och de viktigaste torgen: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco och Plaza Vieja. Vidare gör vi ett besök i Havana Club-muséet. Vi äter lunch på en lokal restaurang. Resten av dagen fri för egna upptäckter. Transport tillbaka till hotellet sker på egen hand. Gamla Havanna blev till under 1600-talet, under en tid när spanjorernas storhet och hybris var som störst. Gamla Havanna påminner mycket om Sevilla, med sina kullerstensgator, skuggade torg, gallerförsedda fönster, och grandiosa om än förfallna byggnader. Runt varje hörn får man skymtar av svala inn­ergårdar och järnbalkonger på vilka familjerna samlas för att observera sin omvärld under rofyllt samkväm. I Kuba är det förbjudet för privatpersoner att äga nya bilar, varför Havanna flödar över av gamla dito, och det sätts stolthet i att ha det mest välbevarade exemplaret femtio eller sextiotals vrålåk. Det putsas och poleras, lappas och improviseras för att få alla delar att hänga ihop, och resultatet blir en något förbryllande kubansk “raggarkultur” där stolta förare visar upp sina dyrgripar när de kör omkring med armbågarna utanför rutorna.

Havanna (F)

Dag på egen hand. Vi rekommenderar ett salsa besök med lektion samt ett kvällsbesök till den berömda Cabaret Parisien med middag. Detta bokas i förväg hemifrån (1,5 timme 320 kr p/p respektive 590 kr p/p ) Transporter fram och tillbaka tillkommer.

Havanna-Viñales (F, M)

Upphämtning tidigt på morgonen ca 08.00 för färd västerut på motorväg bland cyklister och häst och vagn genom ett grönskande landskap till Vinales dalen. Här checkar vi in på ett Casa Particular - s.k hemma hos boende. Efter lite snacks, åker vi vidare för att starta vår vandring i ca 3 timmar med guide genom ett böljande och kuperat grönt landskap, till byn Los Acuaticos, vars invånare tror på vattnets helande kraft. Tillbaka till vårt boende där en middag väntar som avslutning på dagen.

Viñales (F, L)

Idag är det dags för en cykeltur med guide där vi besöker ett par av dom viktigaste och intressantaste platserna i Vinales. "Prehistoric Mural” som Fidel Castro lät uppföras mellan1952-1962 och som illustrerar människans process från levande organism till just människa. 120 m i höjd och 180 m i bredd. Muséet Maroons Palenque som informerar om den afro-kubanska religionen och dess historia kring slaveriets tid på 1800-talet. Vidare till indian grottan där vi åker båt och skådar grottans olika formationer. Läcker upplevelse och mystiken hägrar! Lunch serveras. Utflykten kan också göras med bil för den som önskar – meddela oss. Eftermiddagen ledig för egna upptåg eller bara vara vid boendet i lugn miljö.

Ridtur i Viñales (F, M)

En dag i naturens tecken. Vi packar det nödvändiga för dagen (badkläder: ett måste) och beger oss med häst och guide ut på en ridtur till en sjö där vi badar och spenderar lite tid och njuter av den vackra naturen och dess omgivning. Vi kommer även att passera tobaksfält och få möjlighet att besöka ett s.k farmers house där man rullar cigarrer. En svalkande dryck och picknick intas innan vi rider tillbaka igen till vårt boende som även denna dag avslutas med middag på kvällen.

Viñales-Cienfuegos (F)

Avresa ca 06.45 mot staden Cienfuegos. Resten av dagen ledig för egna upptäckter. (möjlighet till en stadstur av Cienfuegos mot tillägg)

Cienfuegos - Trinidad (F, AI)

Förmiddag ledig för att på eftermiddagen runt 13.00 åka vidare till Trinidad. Kvällen ledig. Trinidad: Här låg en gång i tiden centrum för den Kubanska slavhandeln och ett riktigt smugglarnäste, men även ett centrum för socker­rörsodling. Ingenstans på Kuba är det mera uppenbart hur lukra­tiv sockerbranschen faktiskt var. Trinidad av idag är en av Kubas vackraste städer. Dess många palats, breda boulevarder och stora marknadstorg vittnar om dess storhetstid.

Trinidad (AI)

Idag åker vi på en heldagsutflykt till staden Guanayara och nationalparken Topes De Collantes. Vi passerar kaffefält och stannar för ett utsiktsstopp och skådar det Karibiska havet med Guanayara i horisonten. Väl i nationalparken gör vi en 6-kilometers vandring genom tropisk grönska och klippformationer som naturguiden berättar om under vandringsleden. Det finns möjlighet för ett dopp bland vattenfall och grönskande tropisk regnskog - ta med badkläder. Växligheten är frodig och flertalet olika vattenfall finns här. En enklare lunch ingår. Obs! Svårighetsgrad: hög, kräver bra kondition. Retur sen eftermiddag tillbaka till Trinidad i lagom tid för middag på hotellet.

Trinidad (AI)

Ledig dag för att njuta av sol och bad vid hotellets anläggning.

Trinidad-Havanna (F)

Tillbaka till Havanna för övernattning innan hemfärd.

Havanna – Skandinavien (F)

I lagom tid utcheckning och transfer till flygplatsen för hemresa. (utöka gärna med fler dagar sol och bad eller annan destination hör med oss om pris och alternativ)
FAKTA

Del i internationell grupp med engelsk färdledning, minimum 2 deltagare

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende i vald hotellkategori, del i standard dubbelrum
Visum

VAD TILLKOMMER

Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Eventuell uppgradering
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Havanna: Hotel Inglaterra
Vinales: Los Jazmines
Cienfuegos: La Union
Trinidad: Hotel Costa Sur

Boendet kan bytas ut mot Casas Particulares (hemma hos värdfamilj) i några eller alla destinationer om ni önskar en ännu mer genuin upplevelse av er Kuba-resa.

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 26600?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien/Havanna
 2. Havanna (F)
 3. Havana (F, L)
 4. Havanna (F)
 5. Havanna-Viñales (F, M)
 6. Viñales (F, L)
 7. Ridtur i Viñales (F, M)
 8. Viñales-Cienfuegos (F)
 9. Cienfuegos - Trinidad (F, AI)
 10. Trinidad (AI)
 11. Trinidad (AI)
 12. Trinidad-Havanna (F)
 13. Havanna – Skandinavien (F)