8 / 7

Kuba på cykel

Pris från 17500?
Städer / Platser
Havanna, Pinar Del Rio, Trinidad, Viñales
8
7
REF: #1301

Den här fantastiska 8-dagars cykeltur genom Kuba lockar inte bara entusiastiska cyklister utan alla som vill uppleva landet på ett annorlunda sätt.

 

 

Kort dag för dag program
  1. Skandinavien - Havanna
  2. Havanna (F)
  3. Havanna (F)
  4. Havanna - Viñales (F)
  5. Vinales (F)
  6. Viñales - Trinidad (F)
  7. Trinidad (F)
  8. Trinidad - Havanna (F)

Skandinavien - Havanna

Ankomsttransfer till ert hotell.

Havanna (F)

Vi möts upp kl 8.00 vid vår träffpunkt och startar cykelturen till Plaza de la Revolución, Kolumbuskyrkogården och Havannas grönområden i utkanterna, Bosque de La Habana. Under cykelturen kommer vi att besöka bostadsområden och få tillfälle att få en inblick i det dagliga livet i staden. Vidare cyklar vi till gamla staden och får se de viktigaste torgen och äldre byggnaderna. Vid Plaza Vieja gör vi en paus på 20 min innan vi cyklar vidare längs med strandpromenaden El Malecón tillbaka till vår mötespunkt. Kl 1500 har vi en genomgång av programmet för kommande dagar på Hotel Plaza. C:a 25 km

Havanna (F)

Efter frukost möts vi kl 08.00. Dagens cykeltur startar med att vi tar färjan som korsar Havanna-viken till Casa Blanca samhället. Därifrån cyklar vi genom en mindre landsväg till den äldre byn Guanabacoa, känd som centrum för den afro-kubanska religionen. Vidare tar vi oss till Regla och upp till Lenin-kullen, varifrån man får en fantastisk vy över Havanna. I Regla gör vi ett kort uppehåll för lunch (ej inkluderad) och efter att besöka kyrkan Nuestra Señora de Regla, tar vi färjan tillbaka till Havanna. C:a 35 km

Havanna - Viñales (F)

Efter frukost får vi busstransfer till byn Viñales. Resten av dagen ledig för att bekanta oss med denna pittoreska by mitt i bördiga Vinales-dalen.

Vinales (F)

I dag besöker vi ett par av dom viktigaste och intressantaste platserna i Vinales: "Prehistoric Mural” som Fidel Castro lät uppföras mellan1952-1962 och som illustrerar människans process från levande organism till just människa, 120 m i höjd och 180 m i bredd och det andra är Muséet Palenque de los Cimarrones som informerar om den afro-kubanska religionen och dess historia kring slaveriets tid på 1800-talet. Vidare cyklar vi till Indiangrottan där vi åker båt och skådar grottans olika formationer. En läcker upplevelse och mystiken hägrar! Eftermiddagen ledig för egna upptåg eller bara vara vid boendet i lugn miljö.

Viñales - Trinidad (F)

Tidig avresa med buss till staden Trinidad. Ankomst och transfer till ert boende. Resten av dagen ledig för att utforska denna färgrika och livliga kolonialstad.

Trinidad (F)

Vi möts kl 8.00 och börjar cykla till La Pastora, ingången till sockerkvarns-dalen, Sugarmillvalley - det som en gång gav uppskov till godsherrarnas enorma rikedom och excentriciteter och som i dag bedrivs av olika kooperativ. Vi lämnar cyklarna och fortsätter till fots upp till utsiktsplatsen varifrån vi får en fantastik vy över sockerkvarnsdalen, Ancon-stranden. Därefter fortsätter vi in i Nationalparken Topes de Collantes. I Topes de Collantes odlas det kaffe och i den tropiska grönskan kan man få se zun-zun, världens minska kolibri eller Tocororo, Kubas nationalfågel (den har kubanska flaggans färger). Vi gör en paus för lunch (ingår ej) och efter lunchen finns det möjlighet att bada i naturliga pooler i nationalparken. Kl 15 hämtar vi våra cyklar och tar oss tillbaka ner till Trinidad. Cykelavstånd: 24km

Trinidad - Havanna (F)

Efter frukost får vi transfer tillbaka till Havanna för hemresa. Tips: Lägg gärna till sol- och bad dagar i Ancon utanför Trinidad eller annan destination .
FAKTA

• Minimum 2 personer
• Engelsktalande guider,
• Del i Internationell grupp
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Cykel och hjälm
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i 3* hotellkategori i Havanna, casa particular (Bed and Breakfast) i Viñales och Trinidad
• Visum

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter ca 25CUC
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Deauville i Havanna
Casas particulares (B&B) i Viñales och Trinidad

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG