15 / 14

Kuba Fly and Drive

Pris från 23900?
REF: #570

Hyr bil och upptäck Kuba på egen hand. Hotellen är förbokade men ni kör i egen takt och stannar till där ni önskar och skapa er egna Kubaupplevelse.

Kort dag för dag program
 1. Avresa Skandinavien
 2. Havanna (F)
 3. Havanna (F)
 4. Havanna – Pinar del Rio (162km) (F)
 5. Pinar del Rio (F)
 6. Pinar del Rio – Trinidad (497km) (F, M)
 7. Trinidad (AI)
 8. Trinidad – Camaguey (254km) (F)
 9. Camaguey – Santiago de Cuba (327km) (F)
 10. Santiago de Cuba (F)
 11. Santiago de Cuba – Santi Spiritus (513km) (F)
 12. Santi Spiritus – Varadero (192km) (F)
 13. Varadero (AI)
 14. Varadero (AI)
 15. Varadero – Havanna (AI)

Avresa Skandinavien

Avresa och ankomsttransfer till hotellet i Havanna.

Havanna (F)

Dagen fri för egna aktiviteter. Smaka på ordet, Havanna, och ni finner er säkert dagdrömmandes av musik, dans, salonger fyllda av cigarrök och människor smuttandes på den populära drinken Moijitos gjord på inhemsk rom. Men Kubas huvudstad har mycket mer att erbjuda och här finns många sevärdheter för de historie- och kulturintresserade.

Havanna (F)

Dagen fri för egna aktiviteter. Det mest besökta området i Havanna är Malecón. Denna promenad är 7 km lång och den följer den historiska delen av staden. Här är det härligt att promenera medan solen strålar och vinden fläktar gott. För invånarna i Havanna betyder promenaden även tradition och religion. Många är de som kommer hit och kastar offergåvor i havet till Gudarna.

Havanna – Pinar del Rio (162km) (F)

Provinsen Pinar Del Rio ligger på öns västra sida. Denna region är speciellt intressant för de naturintresserade. Landskapet domineras av stora, rundade kalkstensformationer, så kallade Mogotos. Förutom vacker natur som inbjuder till vandringar finns här också de stora tobaks plantagen och fabrikerna som tillverkar de ökända cigarrerna. Väl här kan man besöka någon av fabrikerna som exempelvis Fabrica de Tabacos Francisco Donatién. Här arbetar ca 40 anställda med allt från att producera tobaken till att rulla den till utsökta cigarrer.

Pinar del Rio (F)

Området är också känt för sin söta och torra likör gjort på en lokal planta vid namn Guayaba. På Casa Garay inbjuds man till en rundtur som avslutas med ett smakprov på deras likör tillagat på hemligt recept. Andra intressanta ställen att besöka i Pinar del Rio är Palatset “de Guash” där naturvetenskapliga museet ligger, eller ett besök på Teatro Milanés.

Pinar del Rio – Trinidad (497km) (F, M)

Trinidad tillhör en av de sju städer som byggdes av en liten grupp spanjorer på 1600-talet, ledda av Diego Velázquez. Detta var en orolig tid då staden attackerades häftigt av pirater och dessutom befann sig under engelskt hot. Runt denna tid var Trinidad beroende av produktion och försäljning av socker. Plantagens herrar bodde i sanslös lyx, med stora vackra koloniala hus som än idag finns att återse. Trinidad är en av Kubas vackraste städer med palats, breda boulevader och stora marknadstorg där tiden tycks stått still.

Trinidad (AI)

Utanför centrala Trinidad finns ännu mer att uppleva. Ett besök på Céspedes’ parken är ett måste där gamla som unga passar på att njuta av musik och dans. Kubaner har en infödd känsla för musik och rytmer.

Trinidad – Camaguey (254km) (F)

Camaguey är inte bara ett stort boskapsområde utan har dessutom ett spännande kulturellt liv och ett historiskt center i kolonialstil. I denna stad är det lätt att gå vilse i de labyrint liknande gator och torg. Av denna anledning är det bäst att besöka Camaguey när man inte har bråttom utom har tid att upptäcka varje hörn och överraskas av dess skönhet. Gamla hus med vackra innegårdar, eller speciella kyrkor så som Iglesia del Carmen, vilken byggdes år 1825 men har en tydlig barrock stil.

Camaguey – Santiago de Cuba (327km) (F)

Invånarna av Santiago de Cuba är väldigt stolta över deras stad som även kallas ”revolutionens vagga”. Självständighetskriget 1890 samt revolutionen 1959 med Fidel Castro i spetsen, började här. Santiago de Cuba är troligen den mest händelserikaste staden av dem alla med härliga rytmer som härstammar från Afrika. Stadens värme och musik lockar människor till party och dans, speciellt under juni då det är festival tider. Detta är staden där Compay Segundo och musiken Buena Vista Social Club föddes. Ett besök på Casa de la Trova blir ett oförglömligt musikaliskt möte där de gamla musikerna spelar autentisk medryckande kubansk Santiago musik.

Santiago de Cuba (F)

Dag på egen hand.

Santiago de Cuba – Santi Spiritus (513km) (F)

Bilturen går vidare mot Santi Spiritus som är en av de bäst bevarade städer i Karibien från tiden för socker handeln. Här kan ni besöka Parroquial Mayor som är Kubas äldsta kyrka eller Kolonial konst muséet som ni hittar i ett av de vackraste gamla kolonial husen i Santi Spiritus.

Santi Spiritus – Varadero (192km) (F)

Idag lämnar ni bilen i Varadero.

Varadero (AI)

Sol och bad på egen hand

Varadero (AI)

Sol och bad på egen hand

Varadero – Havanna (AI)

Transfer från hotellet till flygplatsen i Havanna. Avresa mot skandinavien. F = Frukost AI = All Inclusive
FAKTA

• Dagliga avgångar
• Minimum 2 personer

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Ankomst och avresetransfer
• Hyrbil (ekonomibil) från dag 4-12
• Fria mil
• Informationskit med kartor, hotellvouchers mm
• Frukost samt All Inclusive i Trinidad och Varadero
• Boende i vald hotellkategori
• Del i dubbelrum

* leverantören har rätt att ändra hotellnamn fram till 2 veckor innan avresa.

VAD TILLKOMMER

• Drop off kostnad ca 50 CUC
• Bensin, parkering och tullavgifter
• Depositionsavgift ca 200 CUC
• Bilförsäkring, ca 15 CUC/dag
• Dricks och utflykter som ej nämns i det detaljerade programmet
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Alla extra kostnader betalas kontant på plats
Obs att internationellt körkort kan behövas.
Under juli månad kan det vara svårt att få tag på hyrbilar. Boka långt i förväg.

PRELIMINÄRA HOTELL

Havana: Casa Particular (B&B – rum med a/c och privat badrum)
Viñales: Hotel Rancho San Vicente
Trinidad: Hotel Brisas Trinidad (all inclusive avgift à 15 cuc/person/natt betalas på plats)
Camaguey: Hotel Camagüey
Santiago de Cuba: Hotel Versalles
Santi Spiritus: Hotel Rancho Hatuey
Varadero: Starfish Varadero 4* (all inclusive)

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG