12 / 11

Cuba Bella – Vackra Kuba

Pris från 21500?
Städer / Platser
Cienfuegos, Havanna, Trinidad, Viñales
12
11
REF: #920

Kuba Bella – vackra Kuba: en berikande upplevelse genom några av Kubas höjdpunkter. Vi startar i Havanna, staden med sin oehörda charm och rika folkliv, för att åka vidare till Vinales på Kubas landsbygd bland tobaksfält och härlig natur, med avslut i den coloniala staden Trinidad med sina vita hus och boulevarder. Staden som anses vara den vackraste på Kuba

 

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien/Havanna (M)
 2. Havanna (F, L)
 3. Havanna (F, L)
 4. Havanna (F, L)
 5. Viñales (F, L)
 6. Havanna - Cienfuegos (255km) (F, L, M)
 7. Cienfuegos - Trinidad (90 km.) (F, L, M)
 8. Trinidad (F)
 9. Trinidad (F)
 10. Trinidad (F)
 11. Trinidad - Havanna – Skandinavien (F, L)
 12. Ankomst

Skandinavien/Havanna (M)

Ankomsttransfer till hotellet i gamla Havanna.

Havanna (F, L)

Efter frukost spenderas dagen med en stadsrundtur i Havanna. Vi besöker Capitoleum och de viktigaste torgen: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco och Plaza Vieja. Vidare gör vi ett besök i Havana Club-muséet. Vi äter lunch på en lokal restaurang, därefter besöker vi den berömda restaurangen La Floridita, där bl a Ernest Hemingway brukade hålla till under sina vistelser på ön. Rundturen avslutas med en guidad tur på Museo de la Revolución.

Havanna (F, L)

Efter frukost hämtas ni på hotellet/casa particular ger vi oss iväg mot S.Paola för en heldag med Hemingway. Vi besöker Hemingwaymuséet och fiskebyn Cojimar. Vi äter lunch på Terrazas de Cojimar. Efter lunchen åker vi förbi bl a Kristusmonumentet, Morro och Cabana-fortet fr 1600-talet och en hantverkarmarknad. . Vi avslutar med en mojito på terrassen på Hotell Ambos Mundos, som Hemingway brukade göra vid solnedgången. Tillbaks till hotellet/casa particular och kvällen ledig för egna aktiviteter.

Havanna (F, L)

Dagen börjar med ett besök till Fusterlandia i Jaimanitas utanför Havanna, där konstnären José Antonio Fuster prytt gatorna och fasaderna med sin konst. Det pittoreska samhället påminner lite om Gaudí-parken i Barcelona. Vi äter lunch på en lokal restaurang. Därefter gör vi en stadsrundtur i det moderna Havanna och Miramar-området, förbi kyrkogården där Columbus vilar och avslutar turen med ett stopp i Plaza de la Revolución för att ta fina bilder. Resten av kvällen ledig tid.

Viñales (F, L)

Heldagsutflykt till Pinar Del Rio och Viñales. Upphämtning tidigt på morgonen för färd västerut på motorväg bland cyklister och häst och vagn genom ett grönskande landskap. Väl i Pinar del Rio får ni besöka en cigarrfabrik och tobaksplantagen Casa Del Veguero eller casa de Benito för att ta del av tobaksodlingen. Passa på att inhandla era cigarrer till förmånliga priser direkt från tillverkarna! Vidare går turen till Viñales och Indian grottan där ni färdas med båt och skådar grottans olika formationer. Läcker upplevelse och mystiken hägrar! Äventyret går vidare till den sk ”Prehistoric Mural” som Fidel Castro lät uppföras mellan1952-1962 och som illustrerar människans process från levande organism till just människa. 120 m i höjd och 180 m i bredd. Lunch serveras här. På vägen tillbaka till Havanna stoppar vi för fotografering över den fantastiska och vackra Vinalesdalen.

Havanna - Cienfuegos (255km) (F, L, M)

Efter frukost checkar vi ut och fortsätter resan mot Cienfuegos. På väg dit besöker vi en krokodilfarm och gör en båttur till indianbyn Taino. Vi äter lunch på La Boca de Guama och därefter stannar vi till i staden Santa Clara där vi bland annat besöker Che Guevaras Mausoleum. På kvällen kommer vi fram till vårt casa particular eller hotellet i Cienfuegos där vi äter middag.

Cienfuegos - Trinidad (90 km.) (F, L, M)

Vi startar dagen med frukost och ger oss därefter ut på en stadsrundtur i Cienfuegos och dess strandpromenad Malecon. Därefter åker vi till Trinidad och på vägen dit gör vi ett besök i Sockerkvarnsdalen och stannar till i sockerkvarnen Manaca Iznaga. Framme i Trinidad äter vi lunch och därefter gör vi en stadsrundtur som går till bland annat Plaza Mayor, Casa de la Trova & La Canchachara där vi tar en cocktail. Ledig kväll.

Trinidad (F)

Lediga dagar för att njuta av staden och omnejder.

Trinidad (F)

Trinidad (F)

Trinidad - Havanna – Skandinavien (F, L)

Efter frukost har vi transfer till flygplasten i Havanna för returresa till Skandinavien.

Ankomst

FAKTA

• Minimum 2 personer
• Engelsktalande guider,
• Del i Internationell grupp
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet

VAD INGÅR I PRISET

VAD INGÅR I PRISET?
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald B&B el. hotell - del i dubbelrum
• Visum

VAD TILLKOMMER

• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Boende:
I Casa Particular (Bed&Breakfast)

Kan uppgraderas till Hotell:
Havanna: Hotell Inglaterra
Cienfuegos: Hotell Jagua el. La Union
Trinidad: Costa Sur (All inclusive)

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG