8 / 7

Quito till Guayaquil

Tilläggresa
Pris från 14900?
Städer / Platser
Cuenca, Guayaquil, Otavalo, Quito, Riobamba
8
7
REF: #1846

En resa som tar dig genom Ecuadors fastland längs med den s.k. vulkanaveny med Cotopaxi Nationalpark och Djävulsnäsan ner till kusten i Guayaquil.
Ett möte med landets natur och kultur genom snötäckta bergstoppar, bördiga dalar, färgsprakande kultur och pittoreska småbyar.

Kort dag för dag program
  1. Quito
  2. Quito (F)
  3. Quito – Otavalo - Cotopaxi (F)
  4. Cotopaxi Nationalpark (F)
  5. Tåg Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F)
  6. Cuenca (F)
  7. Cuenca - Guayaquil (F)
  8. Guayaquil – hemresa/ vidare resa till Galapagos (F)

Quito

Ankomsttransfer till hotellet.

Quito (F)

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn. Vi besöker några av de viktigaste sevärdheterna i Quito. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito – Otavalo - Cotopaxi (F)

Efter frukost bär det av till den lilla bergsbyn Otavalo vars namn blivit synonymt med väv- och textilkonst enligt uråldriga indiantraditioner. Marknaden som hålls om lördagar har så gjorts sedan långt innan Inkatiden och här återfinns allt från boskap till hantverk av alla de slag. Numera hålls även mindre marknader under veckans alla dagar. Därefter fortsätter vi genom vulkanernas Aveny till Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan (5.897m). Övernattning i Cotopaxi.

Cotopaxi Nationalpark (F)

Efter frukost besöker vi Nationalparken Cotopaxi, ett ekologiskt skydd¬sområde och vulkantoppen, parkens namne, är en hägrande utmaning för bergsklättrare från världen över. Här svävar kondorer och caracarafåglar i en miljö där inte bara den tunna luften utan den slående skönheten kan få vem som helst att tappa andan. Efter lunch fortsätter vi till Riobamba för övernattning på en Hacienda i dalen

Tåg Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F)

Efter frukost väntar en trevlig tågresa längs ”Vul¬kanernas aveny” eller ”Devil’s nose”. Glöm ej varma kläder och solskydd! Vid vår slutstation väntar transfer till staden Cuenca och ett besök vid Ecuadors mest välbevarade Inka-ruin, Ingapirca, som översätts till “Inkans vägg”.

Cuenca (F)

Stadsrundtur i den vackra koloniala staden med kullerstensgator och trånga gränder. Här finns livliga marknader och vackert hantverk. Cuenca var en gång en konkurrerande Inkastad till Cusco i Peru. När spanjorerna anlände till Cuenca låg staden i ruiner och man byggde upp den igen, denna gång utifrån en kolonial arkitektur med kullerstensgator och katedraler.

Cuenca - Guayaquil (F)

Vi fortsätter resan söderut mot kusten. Vi färdas genom den vackra nationalparken El Cajas som bland annat har över 200 laguner. Denna 3 timmars resa tar oss genom olika klimatzoner som slättmark, andiskskog, subtropiskskog och regnskog innan vi fortsätter till storstaden Guayquil. Incheckning på hotell.

Guayaquil – hemresa/ vidare resa till Galapagos (F)

Transfer till flygplatsen för avresa eller eventuell vidare resa till Galapagos.
FAKTA

- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program F=frukost
Engelsktalande guide
Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

Internationellt flyg samt flygskatter
Eventuellt tilläggsprogram/kryssning till Galapagos – fråga oss
Eventuell dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Hotell 3*+
Quito: Gardenia Hotel
Riobamba: Casa Real Hotel
Cuenca: Forum Hotel
Guayaquil: Hotel Macaw
4*
Quito: Patio Andaluz Hotel
Riobamba: Andaluza Hacienda
Cuenca: Santa Lucia Hotel
Guayaquil: Grand Hotel Guayaquil

-

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG