Amazonas Juma Lodge

Tilläggresa
Städer / Platser
Amazonas
Dagar 4
Nätter 3
REF: #453

TILLÄGGSRESA

Juma Lodge är ett unikt djungelhotell som kommer att göra din Amazonasupplevelse oförglömlig. Lodgen ligger intill Jumafloden, ca tre timmar från Manaus.
Deras mysiga bungalows uppe bland trädkronorna har balkonger mot floden varifrån man ser de fantastiska soluppgångarna över Amazonas. Stanna upp och ta in känslan av att befinna er mitt i djungeln med alla dess exotiska ljud och läten.

Amazonas (M)

Ankomsttransfer med minivan och motorbåt till lodgen Juma, 3 timmar fr Manaus. Resan går via det fascinerande naturfenomenet, "vattnets möte". Här möts två floder med mycket olika karaktär. Både färg och temperatur skiljer dem åt, och tack vare att vatten flödar olika fort löper de parallellt med varandra i uppemot 1,5 kilometer, men en distinkt skiljelinje, mitt i vattnet! Under båtturen kan ni få se sötvattensdelfiner. Lodgen ligger vid floden Juma, en biflod till Amazonas. Vid ankomst till lodgen bjuds ni på en välkomstdrink gjord på exotiska frukter. Innan solen går ner är dags för alligatorjakt! Med ficklampan i högsta hugg spanar ni efter cajmaner och deras röda ögon vid flodbanken. Middagsbuffé lagad på lokala råvaror.

Amazonas (F, L, M)

Efter frukost promenerar ni tillsammans med en guide i regnskogen som informerar er om djur- och växtlivet, samt all växtrikedom och dess användning i bla mediciner och parfymindustrin. Retur till lodgen för lunch och vila. På eftermiddagen är det dags för en fisketur och ni får lära er om olika fiskearter, sköldpaddor, delfiner och de otal fåglerarterna som har sitt näste vid flodens kust. Med en köttbit på kroken är det inte alls otänkbart att man fångar sig en piraya!

Amazonas (F, L, M)

Tidigt på morgonen, strax innan soluppgång, bär det av motdagens första utflykt för att beskåda djurlivet som sakta vaknar till liv. Samtidigt får ni uppleva spektaklet av Juma flodens mörka vatten som förvandlas till en spegelblank yta som återspeglar grönskans alla nyanser. Retur till lodgen för att äta frukost och sedan följer ett besök hos lokalbefolkningen, caboclos, som till stor del försörjer sig på diverse odlingar. Eftermiddagen är fri till egna aktiviteter, kanske en stillsam kanottur skulle passa?

Amazonas (F)

Fantastiska dagar och nätter i regnskogen har nu kommit till sitt slut. Efter frukost är det dags att ta farväl från nyfunna vänner och återvända till Manaus och flygplatsen. Passa på att lägga till fler paket i Brasilien! För den som söker lite extra äventyr så går denna resa att kombinera med 1natt respektive 3nätter boendes ute i djungeln. Hör med oss om pris!

FAKTA

Minimum 2personer
Ordningen på utflykterna kan variera

VAD INGÅR I PRISET

Hotell: Juma Lodge: www.jumalodge.com.br

VAD TILLKOMMER

• Inrikesflyg samt flygskatter
• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Glöm ej att ta med:
Regnkläder, insektsmedel, simkläder, vandringsskor, sollotion, solhatt, solglasögon, kikare och framförallt kamera.

Övrigt
• Lodgen erbjuder inga gummistövlar utan man rekommenderar att gästerna tar med egna vandrarskor som tål vatten.
• Kombinera din vistelse på lodgen med några nätters boende i tält. Lodgen har flera olika program att välja på.

PRELIMINÄRA HOTELL

Hotell: Juma Lodge: www.jumalodge.com.br

-
Pris från 10900 ?
Kort dag för dag program
  1. Amazonas (M)
  2. Amazonas (F, L, M)
  3. Amazonas (F, L, M)
  4. Amazonas (F)