Vackra Bahia – Chapada Diamantina & Rio De Janeiro

Dagar11
Nätter10
REF: #446

Bahia är ett av Brasiliens mest intressanta områden med starka afrikanska influenser i Salvador och den enorma nationalparken Chapada Diamantina, där man på sena 1800-talet utvann diamanter från de rika bergen. Resan fortsätter till Rio de Janeiro med sina grönskande sockertoppsberg och de undersköna stränderna som givit staden dess internationella rykte. Det bästa av Brasilien helt enkelt!

Skandinavien - Salvador

Avresa till Salvador de Bahia.

Salvador

Välkomsttransfer till hotellet. På eftermiddagen utforskar vi Salvador på ett lite annorlunda sätt. Vi börjar med ett besök på avkopplande halvön Itapagipe där levnadssättet ter sig lugnare än i centrala Salvador. Här drar fiskare upp sina båtar på land medan lokalbefolkningen samlar snäckor i sanden. Kyrkan Bomfim, är ett av Brasiliens viktigaste pilgrimsmål och om kyrkan är öppen gör vi ett besök (kyrkan är stängd på måndagar). Vi fortsätter till distriktet Monserrat med fantastisk panorama vy över staden och därefter vidare till marknaden Modelo. Här är det dags att testa dina kunskaper i konsten att pruta! Vackert hantverk och annat är uppskattade souvenirer... Retur till hotellet.

Halvdagstur-Panoramisk stadstur

Efter frukost bär det av på en historisk rundtur i Salvador. Vi åker via eleganta avenyer och gator till atmosfäriska Pelourinho. Denna stad är som en stad i staden med sin vackra arkitektur och pastellfärgade fasader. För 150 år sedan utspelades sig här dystra scener då man på torgets mitt sålde nyanlända slavar till plantagen runt omkring. Idag är staden ett Unesco världsarv och en vacker upplevelse. Vi besöker de mest kända kyrkorna Säo Francisco Kyrkan och Katedralen. På kvällen underhålls vi av danskompaniet Bahia Folklore i en enastående show. Vi bjuds på afrikansk dans inspirerad från sina rötter i Angola, multikulturell historik och religion. Detta genom bland annat heliga danser till havsgudinnan Yemanjá, skördedanser och den kända kampdansen Capoeira. Efter uppträdandet bjuds det på traditionell middag på en restaurang i området.

Med buss till vackra Chapada Diamantina

Transfer till busstationen. Buss till den lilla bergsbyn Lençois (ca 5 tim) som ligger mitt i Nationalparken Chapada Diamantina. Incheckning på hotellet. Lençois betyder på portugisiska ”vitt lakan” och det syftar till de vita tält diamantgrävarna satte upp under tiden som även kallas ”Diamant febern”.

Chapada Diamantina

Vi kommer att komma till några otroliga naturfenomen som gör Nationalparken Chapada Diamantina till en av de vackraste i världen. Siluett och vykortsbilden av parken är från berget Morro do Pai Inácio vars högsta topp är 1120 möh. Utsikten är magisk och legenden kring Pai Inácio ökar sinnesstämningen. Vi hinner även med ett dopp i vattenfallet innan vi fortsätter vår resa i parken. Poço do Diabo, eller ”Djävulens brunn” som det betyder, är ett utmärkt område för dem som gillar bergklättring och repellering. Bergen formar en 22 meter hög kanjon runt kratern och i vattnet kan man bada. Med bil fortsätter vi till Gruta Azul, ”den Blå grottan” och till Gruta da Pratinha, ”Silver grottan” med sitt kristallklara vatten. Vi hinner även med att bekanta oss med grottan Lapa Doce som är känd för sina fantastiska formationer som är tusentals år gamla. Grottan är en av de största i hela Brasilien med kanalsystem på 17 km. Retur till vårt hotell

Ledig dag

Buss tillbaka till Salvador.

Efter tidig frukost bär det av till busstationen igen. Transfer till hotellet. Kvällsutflykt Salvador by Night med middag.

Rio de Janeiro

Transfer till flygplatsen för avresa till Rio.

Rio de Janeiro - stadsrundtur med Corcovado

Efter frukost åker ni på utflykt till Corcovado, nationalparken mitt i Rio på vars topp den världskända Jesusstatyn tronar. Men det är inte nödvändigtvis statyn som är huvudattraktionen. Utsikten över jättestaden Rio, med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna är oslagbar. Transfer tillbaka till ert hotell. Middag och sambashow.

Rio de Janeiro - Sockertoppen

Efter frukost åker ni på stadsrundtur i Rio de Janeiro. I sann Brasiliansk anda kretsar mycket av livet kring stränderna. Här samlas man och umgås med sin familj och sina vänner, man surfar, spelar fotboll och volleyboll, eller hänger sig åt en av brasilianarnas specialiteter, nämligen njutning, någonting som också märks på de otaliga små kaféer och restauranger som kantar de flesta gator. Dagen inkluderar även en utflykt till stadens andra mest kända bergstopp, nämligen den 375 meter höga Sockertoppen, som man når med en hisnande linbanetur i två etapper.

Avresa Skandinavien.

I lagom tid, transfer till flygplatsen för hemresa eller.
FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor
• Engelskspråkiga guider
• Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende på 3-4 stjärniga hotell, del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Salvador: Vila Galé http://www.vilagale.com/pt/hoteis/bahia/vila-gale-
Chapada Diamantina: Canto das Aguas Hotel www.lencois.com.br
Rio de Janeiro: South American www.southamericanhotel.com.br

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 34900?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien - Salvador
 2. Salvador
 3. Halvdagstur-Panoramisk stadstur
 4. Med buss till vackra Chapada Diamantina
 5. Chapada Diamantina
 6. Ledig dag
 7. Buss tillbaka till Salvador.
 8. Rio de Janeiro
 9. Rio de Janeiro - stadsrundtur med Corcovado
 10. Rio de Janeiro - Sockertoppen
 11. Avresa Skandinavien.