Uyuni saltöken

Städer / Platser
Uyuni
Dagar3
Nätter2
REF: #430

TILLÄGGSRESA

Salar de Uyuni täcker en yta på 10 000 kvadratkilometer och är därmed världens största saltöken. För 40 000 år sedan var saltfältet en del av en gigantisk förhistorisk sjö. När sjön torkade bildades två mindre sjöar – UruUrusjön, Poopósjön och saltöknen Salar de Uyuni. Under regnsäsongen bjuder Salar de Uyuni på ett magnifikt skådespel då ett tunt lager vatten gör att horisontlinjen mellan himmel och mark suddas ut.

La Paz – Uyuni ( M )

Transfer tar oss till La Paz flygplats på ca 4040 m för vidare flyg till det unika Uyuni och dess vita saltöken. Saltöknen är ett besynnerligt "månlandskap" av salt, där endast de tåligaste överlever, men de bländande vyerna och den öronbedövande stillheten erbjuder en makalös upplevelse. Vid ankomst transfer till ert hotell och övernattning i Colchani på det unika Salthotellet där det mesta är tillverkat av just salt!

Uyuni ( F, L, M)

På morgonen börjar vårt äventyr och vi åker ut till Salar de Uyuni, världens största saltfält med en storlek ungefär lika stor som Skåne. Vi bekantar oss med proceduren i den lokala saltframställningen, vilken utvinner cirka 25 000 ton salt varje år, innan turen fortsätter längre ut i saltöknen. Efter en promenad på ön Isla Inkawasi belägen mitt i detta hårda, karga landskap och täckt av gigantiska kaktusar intar vi vår lunch för att sen fortsätta vidare över detta fantastiska landskap. Fotostopp längs vägen är en självklarhet och avslutningsvis intar vi en liten picknick före vår retur tillbaka till salthotellet.

Uyuni-La Paz (F)

Idag bär det av tillbaka till La Paz igen. Transfer till flygplatsen för flyg tillbaka till La Paz. ( önskar ni att avsluta resan på annat sätt eller lägga till något av våra övriga program, meddela oss )
FAKTA

Min 2 personer
Pris per person

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Engelsk guide
• Måltider enligt detaljerat program
F = Frukost L = Lunch M = Middag
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Glöm inte: Solhatt, solkräm, kikare, varma kläder för kalla nätter, bra vandringsskor och regnkläder ( för perioden dec-mars ) Större bagage rekommenderas att förvara i La Paz före resans start.
Flyget tar endast 15 kg i incheckat bagage + handbagage 3 kg.

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminära hotell 4*
Colchani: Luna Salada http://www.lunasaladahotel.com.bo/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 9500?
Kort dag för dag program
  1. La Paz – Uyuni ( M )
  2. Uyuni ( F, L, M)
  3. Uyuni-La Paz (F)