Mendoza – Santiago

Tilläggresa
Dagar 6
Nätter 5
REF: #424

Det finns många sätt att ta sig mellan Argentina och Chile men ingen väg är så vacker som landvägen mellan Mendoza och Santiago. Dessutom passar vi på att besöka vingårdar längs vägen, där provsmakning också ingår.

Resan kan göras i omvänd ordning, dvs med start i Chile.

Mendoza

Tidigt flyg från Buenos Aires till Mendoza. Vid ankomst transfer till hotellet. Med privat transport färdas vi genom det bördiga departementet Maipú, Mendozas viktigaste plats för historiska vingårdar. Här besöker vi Bodega Zuccardi, en av Mendozas första vingård som öppnade sina dörrar för turismen. Här provsmakar vi olika viner och njuter av en sen lunch. Vår vintur går vidare till Bodega La Rural, där vi provsmakar kända viner som Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot och Malbec samt besöker La Rurals museum.

Mendoza (F, L)

Privat heldagsutflykt till familjeägda bodegan Catena Zapata och Ruca Malen. Redan 1902 planterade Nicola Catena, immigrant från Italien, den första Malbec druvan på familjens ägor och idag exporterar man vin till hela världen. Ruca Malens är en ganska ny vingård som lanserade sitt första vin 1999 med stora framgångar. Ur Ruca Malens sortiment finner vi Ruca Malen, Kinien och Yauquen. Obs att val av vingårdar kan variera beroende på lokala omständigheter..

Santiago de Chile (F)

Transfer till busstationen i Mendoza för vidare färd (turistbuss) över de vackra Anderna till Chiles huvudstad Santiago. Under resans gång kan man, på en klar dag, se Sydamerikas högsta berg Aconcagua (6962m). (ca 8 tim). Transfer till ert hotell.

Santiago de Chile (F)

Efter frukost är det dags att lära känna Santiago de Chile med en stadsrundtur. Vi åker upp till Santa Lucía där Señor Pedro de Valdivia grundade Santiago år 1541. Här har vi en enastående vy över Santiago. Väl nere i stan igen besöker vi Plaza de Armas, katedralen, stadshuset och givetvis presidentpalatset La Moneda. Därefter fortsätter stadsrundturen till de östra delarna med moderna byggnader. Vi besöker Faba juvelaffären där den sällsynta ”Lapislázuli” stenen finns. Denna sten går endast att finna i Chile och i Afghanistan. På eftermiddagen bär det av på privat heldagsutflykt där vi besöker vingården Concha y Toro. Vingården ligger 27 km från Santiago, vid Andernas fot, mitt i den rika Maipo regionen. Här produceras ett flertal olika viner men den vi känner till mest från svenska systembolaget är Casillero del Diablo. Se även www.conchaytoro.com Retur till Santiago.

Valparaíso och Viña del Mar (F)

Idag besöker vi UNESCO-hamnstaden Valparaiso och den populära badorten Viña del Mar. Sen retur till Santiago och hotellet.

Santiago de Chile (F)

Frukost. Transfer till flygplatsen Utöka gärna programmet med ett av våra tilläggspaket, eller hör med oss om en egen kombinationsresa! F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor
• Internationell grupp/privat med engelsktalande guide

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Privata utflykter där det nämns, annars del av Internationellgrupp
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i hotellkategori 4*, del i dubbelrum
• Inrikesflyg Buenos Aires - Mendoza samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Mendoza: Amerian www.amerian.com/hotel-amerian-executive-mendoza-hotel
Santiago: Diego de Velazquez https://hoteldiegodevelazquez.com/

-
Pris från 17900 ?
Kort dag för dag program
  1. Mendoza
  2. Mendoza (F, L)
  3. Santiago de Chile (F)
  4. Santiago de Chile (F)
  5. Valparaíso och Viña del Mar (F)
  6. Santiago de Chile (F)