Patagonien för naturälskare

 

Dag 1            Avresa ifrån Skandinavien 

Dag 2.           Buenos Aires (M)
Ankomst till Buenos Aires och transfer till valt hotell i centrum. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur där ni bland annat besöker sevärdheter som Pink House där Eva Peron höll sina tal från balkongen, parlamentet, konstnärsstadsdelen La Boca och San Telmo samt det exklusiva området Recoleta.

Dag 3.           El Calafate-El Chalten (F)
Transfer till flygplatsen. Flyg till El Calafate, en härlig stad i ständig förnyelse. Själva namnet härstammar från en blomma som växer i det karga Patagonien. Transfer ca 2,30 tim till vårt hostal. Incheckning och övernattning.

Dag 4.           Fitz Roy massivet (F, L)
Efter frukost bär det av med bil till starten av vår första trekkingdel som tar oss till baslägret Fitz Roy.
En sluttning på 400m leder fram till De los Tres lagunen, en isolerad lagun omgiven av glaciärer. På eftermiddagen tar vi oss vidare till Lagunen Capri därifrån vi har en fantastisk utsikt av Fitz Roy massivet.
( 3405 m.ö.h ) Tillbaka till hostel.

Dag 5.           Cerro Torre massivet-Calafate ( F, L )
Tidigt på morgonen börjar dagens vandring som först leder till Cerro Torre basläger därifrån vi vandrar till Capri Lagunen via Madre och Hija lagunerna genom tät skog längs Fitz Roy floden. Vårt mål för dagen är det mäktiga Torre massivet med sin höjd på 3125 m.ö.h. och Torre lagunen. Vandring tillbaka  till El Chalten där buss tar oss tillbaka till El Calafate och hotellet.

Dag 6.           Perito Moreno Glaciären ( F )
Äntligen dags att bekanta sig med den enorma Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika gångbroar och utsiktsplatser. Ett mullrande och knallande ljud hörs när glaciären kalvar och stora isberg rasar ner i sjön nedan. Ett naturens skådespel. Åter till hotellet i El Calafate.

Dag 7.           El Calafate-Torres Del Paine (F)
Tidig avresa från El Calafate mot Nationalparken Torres Del Paine. Resan går genom vackert landskap där större fåglar som choiques och flamingos är lätta att få syn på. Längs vägen inne i parken besöks utsiktsplatser vid sjön Nordenskiöld och topparna Cuernos del Paine. Vi checkar in på vårt hostel.

Dag 8.           Torres Del Paine (F,L)
Idag väntar en härlig vandring som börjar vid sluttningarna Almirante Nieto Mount nära Ascencio floden. Vi når Chileno Refuge och därifrån vandrar vi genom ett skogsområde och genom oförglömliga landskap når vi fram till Las Torres basläger. Därifrån vandrar vi till utsiktsplatsen Las Torres View Point och beskådar de kända granittopparna som stoltserar med sina 2800m. Retur till vårt hostel.

Dag 9.           Torres Del Paine-Puerto Natales (F)

Dag på egen hand att upptäcka parken. Framåt sen eftermiddag åker vi till hotellet i Puerto Natales.

Dag 10.         Puerto Natales-Punta Arenas (F,L)
Efter tidig frukost finns det tid att strosa i denna fiskeby för att sedan besöka pingvin kolonin vid Otway Bay med avslut i Punta Arenas där vi övernattar på hotell.

Dag 11.         Ushuaia (F)
Vi färdas med buss och båt över Magellan sundet. På andra sidan väntar en bussfärd till Eldslandet och Rio Grande. Vid ankomst till Ushuaia övernattar vi på hotell.

Dag 12.         Tierra Del Fuego National Park (F,L)
Idag kör vi till nationalparken Tierra del Fuego nära gränsen till Chile där vi med zodiacs ankommer till Redonda Island som har ett otroligt rikt fågelliv som väntar oss. Övernattning på hotell.

Dag 13          Beagle kanalen-Ushuaia-Buenos Aires (F)
Tidig morgon väntar en båttur på Beaglekanalen. Ett stopp görs på Isla de Lobos där ni kommer att bekanta er med sjölejon som gett ön dess namn. Ett besök görs även på Isla de Pájaros (Fågelön) där det finns över 20 olika fågelarter.
På eftermiddagen väntar transfer som tar oss till Ushuaia flygplats och flyg tillbaka till Buenos Aires igen. Vid ankomst transfer till hotellet.

Dag 14          Hemresa Skandinavien
I lagom tid transfer till flygplatsen

Dag 15          Ankomst

F = Frukost L = Lunch M = Middag

FAKTA

 • Del i internationell grupp
 • Minimum 2 personer, max 16 personer.
 • Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
 • Engelsktalande guider
 • Fasta avgångar November – februari, för exakta datum hör med oss
 • Patagonien har ett snabbt växlande klimat vilket kan påverka resans upplägg.

Pris per person från: 37 295kr

VAD INGÅR I PRISET?

 • Internationellt flyg (från Stockholm) samt skatter i lägsta ekonomiklass
 • Privat och gemensamma transporter enligt program
 • Utflykter enligt program, ibland delad med andra resenärer som ej tillhör gruppen
 • Engelsktalande, lokala guider
 • Måltider enligt program
 • Inrikesflyg Buenos Aires- El Calafate + Ushuaia-Buenos Aires i lägsta ekonomiklass
 • Boende på hotell och hostels där det nämns.
 • Maxantal deltagare 16 pers

VAD TILLKOMMER?

 • Nationalparksavgifter ca 100 US-dollar/person.  Betalas kontant på plats.
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring
 • Dricks

Information om bagage
Ert bagage följer med er under hela rundresan men ni behöver inte bära allt hela tiden. Del av bagage kan lämnas på hotellet i El Calafate för vandringsdagarna i El Chalten.
Vad gäller vandringen i Torres del Paine kommer vi att färdas en del sträckor med buss och kan lämna del av bagaget i bussen när vandringen tar vid.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa. 

Skicka bokningsförfrågan