Lyxkryssning i Amazonas Peru

Städer / Platser
Iquitos, Nauta
Dagar4
Nätter3
REF: #1800

Det finns många sätt att uppleva Amazonas djungel på, ett av de bästa sätten är att kasta loss på en oförglömlig kryssning! Kryssa dig igenom de många vattenvägarna, gör äventyrliga utflykter, paddla kanot mitt i floden och mycket mer. Här får du en unik möjlighet att träffa på lokalbefolkningen i Amazonas för lära dig deras kultur och sedvänjor, eller varför inte experimentera lite exotisk mat från djungeln? Att åka på en kryssning i Amazonas är en unik upplevelse, du får möjlighet att se alla olika typer av miljöer under dagarna på vattnet. Du kommer få fiska piraya, gå på vandringar i regnskogen, fågelskåda och mycket mer. Det här är ett riktigt häftigt sätt att uppleva Amazonas på!

 

Fundo Casual (L, M)

Vi blir upphämtade av vår transfer när vi anländer till flygplatsen i Amazonasstaden Iquitos. Vi äter en lunchlåda samtidigt som vi tar oss mot den lilla flodstaden Nauta vid floden Marañon. När vi anländer kliver vi på vår båt som kommer vara vårt hem för de närmsta dagarna, Delfin III. Vi blir visade till rummet med allt vi kommer behöva för resan, här finns till och med en privat terrass! Vi börjar vår resa och kan direkt börja njuta av panoramautsikten från observationsdäck. Vår guide ger oss all information om resan vad gäller schema, aktiviteter, rutt, höjdpunkter, djurlivet och andra detaljer för att vi ska kunna få det mesta ut av vår resa. Vår första aktivitet är en spännande vandring i djungeln på Fundo Casual-rutten som tar dig djupt in i regnskogen. Här kommer du att ha möjlighet att se exotiska djur så som anaconda, regnbågsboaorm, tarantulaspindel och giftgrodor. När vi återvänder till båten njuter vi av en god middag.

Las Palmas, Yanayacu, Yanayaquillo & Yachay (F, L, M)

Vi vaknar tidigt den här morgonen för att kunna njuta av djurlivet den tidiga morgonen i Pacaya Samiria National Reserve. Här finns en stor variation av fåglar och stora palmträd. Den stora höjdpunkten är möjligheten att se en papegoja i det vilda! Den här dagen får du också möjlighet att besöka Yanayacu, här kan du se svarthalsad vråk, häger, kiskadi, amazonkungsfiskare, sydlig tofskarakara och mycket mer. I Yanayaquillo paddlar vi kanot och fiskar piraya! På kvällen besöker vi Yachay, en liten by där lokalbefolkningen bor. Vi får lära känna byns shaman, Carola. Shamanens roll är ofta missförstådd, den associeras ofta med svart magi och trollformler. Dessa bitar ingår också i shamanens arbetsuppgifter, men de är mer varierade än så. Här får du lära dig mer om shamanen Carola och livet i byn Yachay.

Yanayaquillo & Confluence (”där floderna möts”) (F, L, M)

Vi börjar dagen med att navigera Yanayaquillos vatten, det här är ett av de mest välbehållna områden i Pacaya Samiria National Reserve. Här är ett populärt ställe för att mata delfiner! Vi kommer också få prova på pirayafiske. Efter en god lunch får vi se Confluence, eller mer känt som ”där floderna möts”, där vi får se färgerna från tre olika floder mötas. Detta anses av många vara källan till Amazonasfloden. När solen går ner får vi ett utmärkt tillfälle att ta läckra solnedsgångsfoton i Amazonas regnskog. Vi kommer även att besöka en liten by med 500 urinvånare. Här välkomnas vi med stora leenden och vänliga människor. Här kommer lokalbefolkningen visa dig hur de lever, du får se olika processer för att laga mat och ta fram råvaror och se en dag i livet på en ”ribereño”, en riktigt häftig upplevelse!

Landgång och räddningscentret för floddjur (F)

På morgonen är det tyvärr dags att säga hej då till våra nyfunna vänner och gå i land. Vi tar en transfer från hamnen i Nauta och tar oss mot flygplatsen i Iquitos. På vägen dit stannar vi på räddningscentret för floddjur ACOBIA. Här får du chansen att träffa manater (kallas även sjökor) och lära dig om dessa fantastiska och snälla djur, och varför de är utrotningshotade. Här finns också andra djur som blivit omhändertagna av centret av olika anledningar. Efter detta lärorika besök är det dags att återigen ta oss mot flygplatsen där besättningen på Delfin III vinkar adjö och vi tar oss tillbaka till Lima.
FAKTA

• Del i internationell grupp
• Minimum 2 personer
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
• Engelsktalande guider
• Fasta avgångar måndagar & onsdagar

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Helpension enligt program
• Drycker så som juicer, vatten, sodavatten, kaffe, te, öl, husets cocktails, piscodrinkar & husets vin till middag
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Inrikesflyg samt flygskatter
• Dricks
• Utflykter och transporter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

4 dagars Relais et Chateaux-kryssning
Delfin III https://www.delfinamazoncruises.com/our-cruises/delfin-iii/

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 25800?
Kort dag för dag program
  1. Fundo Casual (L, M)
  2. Las Palmas, Yanayacu, Yanayaquillo & Yachay (F, L, M)
  3. Yanayaquillo & Confluence (”där floderna möts”) (F, L, M)
  4. Landgång och räddningscentret för floddjur (F)