Kryssning i Amazonas Brasilien

Städer / Platser
Brasilien, Manaus
Dagar 6
Nätter 5
REF: #2604

Det finns många sätt att uppleva Amazonas djungel på, ett av de bästa sätten är att kasta loss på en oförglömlig kryssning i Amazonas! Kryssa dig igenom de många vattenvägarna, gör äventyrliga utflykter, paddla kanot mitt i floden och mycket mer. Här får du en unik möjlighet att träffa på lokalbefolkningen i Amazonas för lära dig deras kultur och sedvänjor, eller varför inte experimentera lite exotisk mat från djungeln? Att åka på en kryssning i Amazonas är en unik upplevelse, du får möjlighet att se alla olika typer av miljöer under dagarna på vattnet. Du kommer få fiska piraya, gå på vandringar i regnskogen, fågelskåda och mycket mer. Det här är ett riktigt häftigt sätt att uppleva Amazonas på!

Manaus Amazonasfloden (M)

Vi stiger på båten och åker mot Amazonasfloden medan vi avnjuter en välkomstdrink och lyssnar på information om rutten och faciliteterna. Efter lite snacks ses vi för att lyssna på en föreläsning där vi lär oss om Amazonas ekosystem samtidigt som båten tar oss uppför Amazonasfloden. Innan middagen kan du beställa en läskande caipirinha, Brasiliens nationaldrink. Efter middagen utforskar vi flodbanken med kraftfulla söklampor, vi kan då se kajmaner, en nära släkting till krokodilen, samt hökar, ormar, tororåttor, sengångare och grodor.

Janauacasjön (F, L, M)

Vi vaknar upp i Janauacasjön och börjar med en tidig kanotutflykt för att se regnskogen vakna. Vi håller utkik efter fåglar och njuter av att se rosa floddelfiner. Vi återvänder för att äta frukost, följt av en vandring i regnskogen och ett besök till invånarna som bor vid Janauacasjön. Dessa livnär sig på maniokplantor, fiske, olika fruktträd, gummi, brasilianska nötträd, trä och andra produkter. På eftermiddagen får du chansen att fiska pirayor och det finns goda chanser att se hoatzinfåglar och ägretthägrar. Efter middagen utforskar vi regnskogen i våra kanoter, då kommer det finns möjlighet att se diverse nattdjur och njuter av den fantastiska himlen med miljontals stjärnor på det södra halvklotet.

Januaury Ecological Park (F, L, M)

Vi vaknar tidigt för att ha möjlighet att fågelskåda och se Victoria Regia, jättenäckrosorna i Januaury Ecological Park. Medan vi njuter av vår frukost börjar båten sin navigering mot det fascinerande naturfenomenet “där vattnet möts”. Här möts två floder med mycket olika karaktär. Både färg och temperatur skiljer dem åt, och tack vare att vatten flödar olika fort löper de parallellt med varandra i uppemot 1,5 kilometer, men en distinkt skiljelinje, mitt i vattnet! Vi navigerar uppströms för Rio Negro-floden medan vi ser vackra vyer av Manaus. Efter lunch träffas vi återigen för att lära oss mer om Amazonas genom en spännande föreläsning. När middagen är klar är det dags att utforska regnskogen i våra kanoten, lyssna på den vackra fågel- och grodsången, med stora möjligheter att se diverse nattdjur.

Anavilhanas National Park (F, L, M)

Vi går upp tidigt på morgonen för att utforska omgivning runt vattnet i våra kanoter, vi kommer se fruktätande fåglar såsom papegojor och häftiga tukaner. Efter frukost går vi på en djungelvandring, vi upptäcker många nya och spännande dofter i löv, frukter, träd och djur. Runt klockan 12 återvänder vi till båten, den som vill kan få ta sig ett dopp innan lunch! På eftermiddagen navigerar vi igenom Anavilhanas National Park, en av världens största sötvattensskärgårdar, en labyrint av olika vattenvägar. Senare på eftermiddagen tar vi oss ut i våra kanoter och lär oss mer om den här fantastiska naturparken.

Besök hos lokalbefolkningen (F, L, M)

Den som gillar att fiska kan spendera den tidiga morgonen med fiske. Efter frukost besöker vi en by där lokalbefolkningen bor. En kort promenad genom deras trädgårdar är alltid intressant, många av urinvånarna har Indian-bakgrund, och deras kunskap om regnskogen är enorm. Vi får lära oss om hur man förbereder maniokmjöl, samt hur de sköter sin hälsa och utbildning för barnen. Efter lunch går vi i land på en av de vita sandstränderna, där du får chansen att bada i rent och klart vatten. Vi utforskar med kanot och tittar efter djur- och naturliv på den sena eftermiddagen. På vägen till Amazonasfloden serveras middag.

Igapó- och varzeaskogen (F, L, M)

Tidigt den här morgonen utforskar vi Lago Janauary Ecologial Park. Det här området är utmärkt för att observera djurliv, här har du också chansen att se Victoria Regia, de stora jättenäckrosorna. Vi besöker flera olika typer av skog, bland annat den mystiska och vackra skogen som lokalbefolkningen kallar Igapó, samt den otroligt rika varzeaskogen. Medan vi äter frukost navigerar vi återigen vid naturfenomenet “där vattnet möts”, där floderna Rio Negro och Amazonasfloden möts. Nu har vi kommit att återvända till Manaus, fantastiska dagar och nätter i regnskogen har nu kommit till sitt slut.

FAKTA

• Åk med Amazon Clipper Traditional eller Amazon Clipper Premium
• Del i internationell grupp
• Minimum 2 personer
• Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
• Engelsktalande guider
• Fasta avgångar måndagar & onsdagar

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Helpension enligt program
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Inrikesflyg samt flygskatter
• Dryck som läsk och alkohol
• Dricks
• Utflykter och transporter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Amazon Clipper Cruise https://amazonclipper.com.br/

-
Pris från 14500 ?
Kort dag för dag program
  1. Manaus Amazonasfloden (M)
  2. Janauacasjön (F, L, M)
  3. Januaury Ecological Park (F, L, M)
  4. Anavilhanas National Park (F, L, M)
  5. Besök hos lokalbefolkningen (F, L, M)
  6. Igapó- och varzeaskogen (F, L, M)