Klassiska Peru & Exotiska Panama

Dagar15
Nätter14
REF: #655

Vi är stolta över att presentera en ny specialresa för dig som vill besöka Peru´s höjdpunkt Machu Picchu med natur och kultur för att senare besöka det spännande Panama med suverän shopping i det moderna Panama city. Resan avslutas i den oexploaterade San Blas-arkipelagen med besök hos Kunaindianerna och deras säregna kultur. San Blas kan liknas vid Centralamerikas motsvarighet till Maldiverna och är en helt igenom genuin upplevelse.

Skandinavien - Lima.

Ankomst till Lima där ni välkomnas av transferpersonal som tar er till Hotell Ramada på flygplatsen.

Lima - Cusco (F)

Transfer till flygplatsen för att ta flyget vidare till Cusco. Vid ankomst väntar transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker vi de stora sevärdheterna i Cusco.Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sin storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från den 17-talet "Cusco målarskola".Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Cusco - Pisaq (F, L)

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Denna tur med max 16 deltagare ger en mer lugn takt och möjligheter på vägen att stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi anländer till den arkeologiska platsen av Pisaq där du kommer att ha en privilegierad utsikt över det magnifika Inka jordbrukets terrasser. Pisaq är även känt för för sin souvenir marknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där Solens Tempel (bildad av sex gigantiska monoliter, vars totalvikt överstiger 50 ton) och Terrace av de tio nischer står ut. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen - Macchu Pichu (F, L)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaks till Aguas Caliente där en god lunch bjuds på restaurang Totos House. Övernattning i Aguas Caliente.

Machu Picchu - Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco. Buss och inträde till Machu Picchu/Huayana Picchu tillkommer (ca 760 kr). Check Out på hotellet ca kl 09:00, men det går bra att lämna bagaget på hotellet. Buss och inträde till Machu Picchu/Huayana Picchu tillkommer (ca 950 kr/person. Första bussen avgår från Aguas Calientes kl05:30 och sen går den var 10:e minut hela dagen. Sista bussen ner till byn avgår kl17:30. Max 2500personer tillåts att besöka Machu Picchu dagligen, därför rekommenderas förköp av inträde. Om ni önskar vandra och klättra upp för Huayana Picchu så är det möjligt. Det är inget för den höjdrädde, vissa strapatser kan vara farliga om det har regnat. Endast 400personer tillåts att vandra per dag, vandringen är ca 3timmar. Inträdet går ej att köpa vid Machu Picchu utan detta måste göras antingen i Cusco eller Aguas Calientes eller via oss. Den första gruppen (200personer) startar kl07:00 och den andra grupppen (200personer) startar kl10:00

Cusco (F)

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza De Armas.

Cusco – Lima (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Lima. Ankomsttransfer och på eftermiddagen är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör stortorget (Plaza de Armas), stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Lima – Panama City (F)

I lämplig tid, transfer till flygplatsen för flyg vidare till Panama City. Ankomsttransfer till ert hotel och kvällen på egen hand.

Panama City (F)

Panama City – tre städer i en! Efter frukost hämtas vi av vår guide som tar oss ut på en stadsrundtur. Vi startar med en busstur till Panama Kanalen och dom berömda Miraflores slussarna. Här får vi uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Vi besöker även muséet där vi får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas vi mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antigua med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Panama City-San Blas (F, L, M)

Tidig morgon beger vi oss iväg på det stora äventyret. Vi flyger ca 45 minuter till Atlantkusten där vi landar på den palmbeströdda kustremsan för sedan åka "indianbåt" till ön Kosnega. Nu befinner vi oss mitt i Kuna Yala, indianernas egna autonoma rike, som består av över fyrahundra öar och skär, varav fyrtio är bebodda av 40 000 Kunaindianer. Här får endast indianerna själva idka handel. All verksamhet styrs och ställs enbart av dem. Vi inkvarterar oss på Yandup Lodge som erbjudersom är ett spartanskt boende men med egen dusch och toalett. Utflykt ingår under båda dagar på plats och samtalas på plats på lodgen om vilken man önskar, se mer information i slutet av programmet under; vad som ingår.

San Blas (F, L, M)

Idag bekantar vi oss med Kunaindianernas liv, kultur och traditioner. Vi besöker de närliggande öarna där indianerna lever efter urgamla traditioner och det finns tillfälle att stödja deras unika leverne genom att lokalt köpa vackert hantverk. Huvudnäringarna är hantverk och fiske, men också kokospalmodling som sker på fastlandet. Folket här är mycket stolta över sitt rika kulturarv och på kvällen bjuder ungdomarna på sång och musik med anor från fornstora dagar.

San Blas – Panama City-Playa Blanca (F,L,M)

Nu är det dags att ta farväl av våra nyvunna indianvänner och vi flyger tillbaka till "civilisationen" och Panama City. På vägen från Albook flygplats till Playa Blanca passar vi på att göra ett stopp på det berömda Albrook Mall för möjlighet att göra den sista shoppingen innan vidare resa på den legendariska Pan American Highway ca 1,5 timme till kusten för sköna dagar vid stranden i avkopplande allinclusive miljö.

Playa Blanca (F,L,M)

Egna dagar vid resortet.

Playa Blanca (F,L,M)

Egna dagar vid resortet.

Playa Blanca-Panama flygplats (F,L,M)

I god tid tar transfern oss tillbaka till Panama flygplats för flyg hemåt igen.

Hemkomst

F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

- Dagliga avgångar året runt
- Del i internationell grupp
- Min 2 deltagare

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i hotellkategori 4*
• Del i dubbelrum
• Engelsk/spansktalande guider i Peru.
• Internationellt flyg samt flygskatter
(flyg beräknat från Stockholm, andra orter mot ev. tillägg)
• Inrikesflyg samt flygskatter
Två dagsutflykter på San Blas öarna/Panama/dag. Snorklingtur, besök hos Kuna Indianerna, besök av olika öar, regnskogstrekking eller trekking till ett vattenfall för bad i sjö. Meddela på San Blas!

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter, inrikes ca 6 dollar
samt ca 31 dollar internationellt Peru!
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Eventuell buss och inträde dag 5 till Machu Picchu, ca 660 kr/person
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring
• Alla övriga kostnader betalas kontant på plats

Obs nya bestämmelser för bagage på tåget mellan Cusco/Ollantaytambo och Machu Picchu
PeruRail har bestämt att endast acceptera ett (1) handbagage/person på max 5 kg (10 kg om man vandrar Inkaleden) eller/och 157cm (längd + höjd + bredd). Detta blir effektivt från 11 februari 2008 och är ett beslut tagit för att förbättra säkerheten på tågen då nödutgångar ofta blockerats av stort bagage. Bagage utöver detta kommer att kunna transporteras i en extra vagn till en extra kostnad på 50 USD då vår leverantör måste hämta upp bagaget i Ollantaytambo och med privat transport transportera bagaget till ert hotell i Cusco. Där finns också en möjlighet att förvara bagage i Ollantay tågstation mot en kostnad på 5 USD/väska (betalas kontant på plats) men då måste man lämna och hämta upp bagaget själv. Förvaringen har öppet mellan 07.00-19.00 varje dag.

Inca Tours rekommenderar att man endast tar med sig ett bagage på max 5 kg under vistelsen i Machu Picchu.

Observera bagageregler för inrikesflyg i Panama
På inrikesflygen får man checka in max 11 kilon per person och handbagage max 4 kilon per person. Har man mer bagage finns det möjlighet att lämna detta på hotellet i Panama City. Har man mer bagage finns det möjlighet att lämna detta med guiden före flygresan till San Blas.

PRELIMINÄRA HOTELL

Lima: Hotell Ramada www.ramada.com
Cuzco: Eco Inn www.ecoinnhotels.com
Heliga dalen: Casa Andina Private www.casa-andina.com
Aguas Calientes: Hatuchay Tower www.hatuchaytower.com
Lima: Sol de Oro www.soldeoro.com

Panama Preliminära hotell 4*
Panama: Wyndham Panama Centro
www.tryphotels.com/en/tryp-panama-centro.html

San Blas: Yandup Lodge Enklare boende med rustik känsla
Playa Blanca: Playa Blanca Resort www.playablancaresort.com

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 56900?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien - Lima.
 2. Lima - Cusco (F)
 3. Cusco - Pisaq (F, L)
 4. Heliga dalen - Macchu Pichu (F, L)
 5. Machu Picchu - Cusco (F)
 6. Cusco (F)
 7. Cusco – Lima (F)
 8. Lima – Panama City (F)
 9. Panama City (F)
 10. Panama City-San Blas (F, L, M)
 11. San Blas (F, L, M)
 12. San Blas – Panama City-Playa Blanca (F,L,M)
 13. Playa Blanca (F,L,M)
 14. Playa Blanca (F,L,M)
 15. Playa Blanca-Panama flygplats (F,L,M)
 16. Hemkomst