BOKA FLYG

Boka Din Flygbiljett Till Sydamerika

040-664 50 80 Mån-Fre 9-17
E-post [email protected]

När du bokar din flygresa är det mycket viktigt att fylla i korrekt stavade namn på alla resenärer i bokningen. Det är tyvärr inte möjligt att ändra på stavningen i efterhand. För att få boka hos oss måste du ha fyllt minst 18 år.
Namn
Förnamn: ange alltid det första förnamnet i passet.

Efternamn: ange samtliga efternamn enligt passet.

Om du ska gifta dig måste du boka din resa i samma namn som du kommer att ha i ditt pass vid resa.

Du måste själv kontrollera att du fyllt i alla uppgifter korrekt.

Barnens ålder
Glöm inte att ange rätt ålder på alla barn som följer med på resan. Det är barnens ålder vid hemresedatum som gäller, inte åldern vid bokningstillfället.
OBS! Skulle barnet fylla 2 år under resans gång så bokar du det som ett barn över 2 år. Om barnet fyller 12 år under resans gång, ska du boka in det som vuxen.

Barn över 2 år måste ha en egen stol. Barn under 2 år får inget eget säte eller mat och betalar oftast mellan 10-20 % av biljettpriset.

Tidtabell
Alla flygtider som anges på din bokningsbekräftelse, e-ticket eller tidtabell är lokala tider. Flygtider och flightnummer kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att kontrollera din elektroniska biljett noggrant före både avresa och hemresa, och vara uppmärksam på tidtabellförändringar. Alla eventuella förändringar av din bokning kommuniceras av Inca Tours via e-post, så därför måste du titta i din inkorg med jämna mellanrum.

VIKTIGT
Läs och godkänn resevillkoren före köpet.

Innan köpet, kontrollera att stavningen av resenärens namn stämmer överens med stavningen i passet.

Regelbundet bevaka den angivna e-postadressen, då all korrespondans från oss sker via e-post.

Kontrollera flygtider och eventuella tidtabellsändringar för både ut- och hemresa.

Kontrollera med respektive flygbolag från vilken flygplatsterminal din avresa sker från.

Kontrollera visumregler för din slutdestination samt vid eventuella mellanlandningar. Detta gör du via respektive lands ambassad.

Kontrollera vilka vaccinationer som behövs inför resan.

Kontrollera passregler samt passets giltighetstid, då vissa länder kräver att passet är giltigt minst sex månader efter hemresan.

Kontrollera aktuella incheckningstider för hela resan.

Flygbiljetter är personliga och kan ej överlåtas, det går heller ej att byta namn.

Betalning
På Inca Tours kan du betalande med följande betalsätt:

– Internetbank ( Handelsbanken, Swedbank och SEB)

– Betal/Kreditkort (Visa och Mastercard)

När betalningen är genomförd är bokningen bindande. I del flesta fall kan inte biljetten ändras eller avbokas, dessa regler sätts av flygbolagen, inte av Inca Tours.

Biljetter
När vi fått betalningen tillhanda skickar vi en betalningsbekräftelse på e-biljetten till den e-postadress resenären angivit vid bokningstillfället. Denna betalningsbekräftelse är din biljett och skall medföras under hela resan.

Ombokning/avbokning
De flesta flygbolag har mycket restriktiva ombokningsregler. Vad som gäller för din bokning meddelas i offerten.

Avbokning utan tecknande av avbeställningsskydd är ej möjlig, vi rekommenderar därför att ni tecknar avbeställningsskydd vid bokningstillfället eller kollar vad ni har för reseförsäkring och avbeställnigsskydd i hemförsäkring eller när ni betalar med kort.

En avbokning måste styrkas med läkarintyg och avbokning och ersättning sker enligt villkoren för avbeställningsförsäkringen. Avbeställningsskydd kan tecknas även om resan påbörjas utanför Norden och för icke nordiska medborgare bara det bokas och köps hos Inca Tours i Sverige.
Avbokning måste ske snarast, dock inte senare än 24 timmar för avresa. Om inte Inca Tours kan nås, skall avbokningen ske direkt hos flygbolaget.

Kostnaden för avbeställningsskydd är 5% av beloppet.

Bagage, måltider och assistans
Tillåten bagagevikt/antal kollin varierar beroende på vilken typ av flygbiljett du har och vilket flygbolag du reser med. För att veta vad som gäller i ditt fall ber vi dig besöka ditt flygbolags hemsida.

Meddela oss vid beställning av specialmåltider, särskild stolsplacering och specialassistans.

Man kan aldrig förutse sjukdom för en själv eller nära anhörig. Därför rekommenderar vi att ni tecknar ett avbeställningsskydd. Detta gäller om du eller en nära anhörig drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall. Med nära anhörig avses i detta sammanhang den försäkrades maka, make, barn, föräldrar och person med vilken den försäkrade sammanbor under äktenskapsliknande förhållanden med.
Avbeställningsskydden omfattar inte eventuella tilläggsarrangemang så som bilhyra, hotell, teaterbiljetter eller liknande.

Avbeställningsskyddet måste tecknas vid bokningstillfället.

Biljetten måste avbokas innan avresa för att avbeställningsskyddet ska gälla. Det måste även finnas ett läkarintyg från en till Försäkringskassan ansluten läkare.

Vid avbokning på grund av sjukdom ska Inca Tours kontaktas. Flygbolaget måste kontaktas om avbokning sker utanför våra öppettider.

Läkarintyget samt information om till vilket konto återbetalningen önskas, tillsammans med skadeanmälningsblanketten undertecknad av kunden ska skickas till försäkringsbolaget. Mer information finns på skadeanmälningssidan eller på försäkringsbolagets kundtjänsttelefon 013-13 13 13.

Kostnad för avbeställningsskydd, servicepaket, konkursskydd samt administrativ avgift återbetalas inte.
Skulle du inte avboka dina biljetter innan avresedatumet görs ingen återbetalning alls.
Kontakta Inca Tours kundtjänst i god tid när ombokning/avbokning är aktuell. Sker avbokning alltför nära avresedatumet, kontakta flygbolaget direkt.

Avbeställningsskydd kan tecknas även om resan påbörjas utanför Norden och för icke nordiska medborgare om det bokas och köps hos Inca Tours i Sverige.

Avbeställningsskydd med konkursskydd
För att skydda dig mot flygbolagskonkurser rekommenderar vi dig att teckna ett konkursskydd. Det kostar 129 kr per person och skyddar dig i händelse att flygbolaget skulle gå i konkurs.

Om konkursen sker före avresa får du alla dina pengar tillbaka, om det sker under resans gång bokar vi om till en likvärdig hemresa.