Unik matlagning i Argentina
Francis Mallmann är en internationellt känd argentinsk kock, restaurangägare och författare. Mallman är berömd för sin matlagning över öppen eld. Han tillbringade mycket av sin barndom i Patagonien, v …
Francis Mallmann är en internationellt känd argentinsk kock, restaurangägare och författare.
Mallman är berömd för sin matlagning över öppen eld. Han tillbringade mycket av sin barndom i Patagonien, vilket har haft en stor påverkan på sätt att laga mat.
Francis började sin karriär i Frankrike, där han arbetade flera kända restauranger, inklusive flera med Michelin-stjärnor. Han återvände senare till Argentina och utvecklade sin egen stil, en kombination av det rustika och det eleganta, med fokus på eld som det centrala elementet.
Mallmann är känd för att använda ved och kol för att skapa intensiva smaker, och hans matlagning är influerad av de naturliga elementen från Patagonien.
Chef’s Table och Netflix
Mallmann blev känd för den bredare allmänheten genom Netflix serien Chef’s Table från 2015, där han beskrivs som bohemisk filosof med en passion för bra mat, gott vin, och det fria livet i Patagonien.
Mallmann driver flera restauranger både i Argentina och utomlands, där några av de mest kända inkluderar 1884 Restaurante i Mendoza, Patagonia Sur i Buenos Aires. Dessutom har han etablerat sig internationellt med restauranger som Los Fuegos i Miami och Fuegos de Apalta i Chile.
Restauranger i Sydamerika
För er som reser till Sydamerika har ni en unik möjlighet att äta på några av Mallmans restauranger.
Belägen i Bodega Escorihuela Gascón, en av de äldsta vingårdarna i Mendoza, är 1884 en av Mallmanns mest ikoniska restauranger. Här fokuserar han på att tillaga rätter över öppen eld med inspiration från det patagonska landskapet och vinregionen.
Patagonia Sur, i Buenos Aires ligger i stadsdelen La Boca och erbjuder en intim matupplevelse med en meny som reflekterar Mallmanns kärlek till det vilda Patagonien. Restaurangen är intim och exklusiv, med fokus på noggrant utvalda ingredienser och traditionell patagonisk matlagningsteknik.
Mallmann anses av många vara en av de mest spännande kockarna, med en unik stil och sätta att laga mat på.
När ni bokar er resa med Inca Tours så hjälper vi er med att ge er restaurangtips på bra autentiska restauranger.