Uruguays Höjdpunkter

REF: #647

Uruguay är ett litet men fångfacetterat land. Vid kusten hittar du huvudstaden Montevideo samt jetsetorten Punta del Este. I inlandet lever ännu gauchokulturen med sina boskapsrancher och cowboys. Upplev kultur- och sjörövarhistoria i mysiga Colonia del Sacramento. Bada på någon av de många fina stränderna längs kusten. Ät sedan gott i huvudstadens köttrestauranger där du även har möjlighet att prova det inhemska vinet. Innan du lämnar landet måste du prova det lokala örteet mate som lokalbefolkningen konstant sippar på. Låt dig välkomnas av uruguayanernas omtalade gästvänlighet!

Buenos Aires - Colonia

Avgång med färja över Rio de la Plata (c:a 2h30min). Ankomst till Colonia del Sacramento och transfer till Hotel Plaza Mayor i hjärtat av gamla staden. Colonia grundades av portugiserna 1680 och är landets äldsta stad, uppsatt på UNESCO:s Världsarvslista. Vi gör en rundvandring för att betrakta de välbevarade koloniala byggnaderna, varav många numera är muséer. Kullerstensgatorna, katedralen och befästningen vittnar om en tid då området tvistades mellan portugiser och spanjorer.

Colonia – Montevideo (F, L)

Efter frukost åker vi med reguljärbuss till huvudstaden Montevideo (c:a 2h). Transfer till ert hotell. Efter incheckning ger vi oss av till Mercado del Puerto för att äta en typisk uruguayansk ”asado” (grillat kött). Den livliga saluhallen var från början en brittisk järnvägsstation som skulle fraktas vidare till Chile, men lastades av i fel hamn, restes upp 1865 och förvandlades till saluhall, därav hela strukturen som än i dag påminner om en typisk dåtida järnvägsstation. I dag har saluhallen förvandlats till ett klassiskt lunchställe. Här serveras olika sorters kött och fisk, allt grillat i en mycket pittoresk atmosfär, gärna med ett gott vin till eller medio y medio, en lokal läskande dryck som består av hälften cider, hälften vitt vin.

Montevideo – Punta del Este – Guardia del Monte (F, L, M)

Under förmiddagen besöker några av mest kända vingårdarna utanför Montevideo. Efter vinprovning och lunch, fortsätter vi turen till Punta del Este. Halvön är en mötesplats för väldens jetset under sommarsäsongen, med mycket livligt nattliv, men också omringat av mycket grönska och orörd natur. Vi besöker huvudavenyn Gorlero, yachthamnen, Golfklubben, de lyxigaste villaområdena San Rafael och Cantegril, vidare till villan Casapueblo där ägaren och skaparen, konstnären Carlos PáeszVilaró, har satt sin prägel med en säregen arkitektur och design. Vi tar oss vidare genom de populära stränderna fram till herrgården Estancia Guardia del Monte, intill Castillos-lagunen. Estancian har fantastiska vyer över landbygden, skog och våtmarker. Naturreservatet i våtmarkerna har ett eget ekosystem och bebos av ett otal unika fågelarter (närmare 400). Några av dem är den svarthalsade svanen (den största kolonin finns här), vita gäss, flamingos och ñandu, en struts som är den största och tyngsta fågeln i Sydamerika. Uttrar och capybara ( vattensvin) är ej heller sällsynta här. På eftermiddagen besöker vi den berömda Ombú-skogen, troligen den enda i världen eftersom trädarten sällan växer i större grupper. Ombún är ett imponerande träd med en stam som kan vara bredare än 2 m i diameter och flera av dem man hittar i skogen är över 500 år gamla.

Estancia Guardia del Monte (F, L, M)

Efter frukost gör vi en ridtur till Palm-skogen. Ingen vet riktigt hur eller vem som planterade palmerna, vissa beräknas vara over 300 år gamla, och de ger landskapet ett mycket exotiskt utseende. På eftermiddagen kan ni delta i några av gauchons dagliga sysslor, göra ridturer, trekking, promenera eller bara slappna av och njuta av lugnet och naturen.

Estancia Guardia del Monte – Valizas – Cabo Polonio – La Pedrera (F, L)

Efter frukost åker vi vidare längs med kusten till fiskarbyn Valizas, där vår guide möter upp oss för att börja vårt äventyr mot Cabo Polonio. Vi gör först en båttur genom Valizas-ån till den lilla byn Rincon, där vi får möta lokalbefolkningen, fiskare och hantverkare . Härifrån startar vi vår trekking vid de enorma sanddynerna upp till Buena Vista -dynan där vi får en fantastist utsikt över Atlanten och Cabo Polonio. Framme i Cabo Polonio äter vi lunch på lokal restaurang vid havet, bestånde av typiska fisk- och skaldjursrätter. Cabo Polonio var en gång en liten fiskerby med den största sjölejonkolonin i världen som man kan betrakta på bara några meters avståd när vi besöker fyren. Byn har så småningom utvecklats till en mindre ekoturism-ort och bevarar än i dag det som kännetecknade den ursprungliga fiskebyn: endast några hus har el, endast bilar med speciella tillstånd får komma in i byn, inga hus har staket och man försöker respektera naturen och inte förändra landskapet. Vi åker 4x4 jeep tillbaka till Valizas där vår transfer väntar på att ta oss vidare till La Pedrera, en liten badort norr om Punta del Este. Övernattning i Pueblo Barrancas Eco Lodge.

La Pedrera (F)

Ledig dag för att njuta av stranden och promenader. La Pedrera sägs vara “den perfekt balkongen att betrakta havet ifrån” och det beror på att det är beläget vid speciella klippformationer vid viken som gör att Atlantens skönhet och kraft upplevs på nära håll. Även om La Pedrera inger ett “chict” intryck är stämningen mycket lugn och avslappnad. För den som är sugen på lite nattliv, finns det fantastiska restauranger och pubar som har öppet till ganska sent på kvällen.

La Pedrera (F)

Dagen på egen hand att njuta av sol och bad.

La Pedrera - Montevideo (F)

Efter frukost, privat transfer till Montevideo (flygplats eller hamn om ni skall tillbaka till Buenos Aires). (utöka gärna med ett av våra tilläggsprogram) F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet

VAD INGÅR I PRISET

• Färjetransport Buenos Aires – Colonia
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum

VAD TILLKOMMER

• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminära hotell
Colonia: Plaza Mayor, 4* www.posadaplazamayor.com
Montevideo: NH Columbia, 4* www.nh-hotels.com/nh/en/hotels/uruguay/montevideo/nh-columbia.html
Rocha: Estancia Guardia del Monte
La Pedrera: Pueblo Barrancas Eco lodge www.pueblobarrancas.com

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 22900?
Kort dag för dag program
  1. Buenos Aires - Colonia
  2. Colonia – Montevideo (F, L)
  3. Montevideo – Punta del Este – Guardia del Monte (F, L, M)
  4. Estancia Guardia del Monte (F, L, M)
  5. Estancia Guardia del Monte – Valizas – Cabo Polonio – La Pedrera (F, L)
  6. La Pedrera (F)
  7. La Pedrera (F)
  8. La Pedrera - Montevideo (F)