Städer / Platser
Cusco, Lima, Machu Picchu, Urubamba
Dagar 9
Nätter 8
REF: #135

Hola Peru är en resa som är tänkt som ett startpaket i Peru. Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.

Ankomst Lima

Ankomst och transfer till ert hotell. Ledig kväll.

Lima

I dag är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör torget Plaza De Armas, stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Lima - Cusco (F)

Flyg till Cusco. Transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker vi de stora sevärdheterna i Cusco. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sina storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från det 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Besök Urubamba – den heliga dalen och byn Pisaq

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Turen ger er möjligheter att på vägen stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi besöker Pisaq som är känd för sin souvenirmarknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där vi besöker bl a Solens Tempel, bildad av sex gigantiska monoliter och totalvikt överstiger 50 ton. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Heliga dalen - Macchu Pichu (F, M)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaka till Aguas Calientes. Övernattning.

Machu Picchu - Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco.

Cusco (F)

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza De Armas.

Cusco – Lima (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Lima. Ledig eftermiddag för egna aktiviteter, förslagsvis: besök av frukt-och grönsaksmarknaden Surquillo med matlagningskurs, eller middag på någon av Limas utsökta restauranger på kvällen.

Lima (F)

I lämplig tid, transfer till flygplatsen för hemresa eller till något av våra andra resmål.

FAKTA

Minimum 2 personer
Pris per person
Dagliga avresor
Engelsktalande guider
Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende, del i standard dubbelrum
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Internationellt flyg
Flygskatter
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

3*+
Lima: Fairfield by Marriott
Cusco: Tariq Art Boutique Hotel
Sacred Valley: Awa Spot
Machu Picchu: Casa Andina Standard

Möjlighet till uppgradering till 4-stjärnigt boende mot tillägg

Reseberättelser

Vi har haft en väldigt minnesrik resa! Alla arrangemang fungerade utmärkt och vi upplevde oss väldigt väl omhändertagna av Peru-agentens personal. Vi blev alltid hämtade punktligt och var hela tiden väl informerade om vad, som gällde inför nästa “moment”/arrangemang i resan. Vi måste säga att verkli …

Stefan Hovborg Program: Skräddarsytt Peru

Hej Maria Tack detta har varit en helt fantastisk resa! Allt har fungerat perfekt och vi har många upplevelser med oss hem. Er partner i Peru, Setours, har hela tiden varit på plats för oss när vi kom till en ny ort eller skulle färdas vidare. De gav oss bra information och var mycket trevliga, i sy …

Elisabeth och Göran Program: Peru, skräddarsytt.

Det har varit en fantastisk resa med Cusco, Machu Picchu, Heliga Dalen, Pisaq, Titicacasjön med öarna samt Lima. Kombinationen med Flyg, tåg, buss samt bil gör att man får en enastående överblick och verkligen ser och upplever landet med dess fantastiska natur och folk m.m. Guider och hotellpersonal …

Med vänlig hälsning Anders och Eva Nilshagen Program: Skräddarsytt Peru

Nu är vi hemkomna efter en helt underbar semester i Bolivia och Chile, med en avslutande vecka på Påskön. Vi ville bara tacka för ett kanonupplägg. Allt har klaffat och fungerat utan minsta problem. Bra guider i La Paz och i Uyuni. Hotellen har också varit kanon. Som sagt, vilken upplevelse vi har v …

Tommy och Johannes Program: Skräddarsytt Bolivia & Chile
Pris från 32500 ?
Kort dag för dag program
  1. Ankomst Lima
  2. Lima
  3. Lima - Cusco (F)
  4. Besök Urubamba – den heliga dalen och byn Pisaq
  5. Heliga dalen - Macchu Pichu (F, M)
  6. Machu Picchu - Cusco (F)
  7. Cusco (F)
  8. Cusco – Lima (F)
  9. Lima (F)