12 / 11

Panamas Höjdpunkter

Pris från 32900?
Städer / Platser
El Valle, Gamboa, Panama City, San Blas
12
11
REF: #308

En komplett rundresa som inkluderar de bästa bitarna av Panama. Från huvudstadens vackra gamla stadskärna, till Gamboas täta djungler. Från San Blas orörda skärgård till den tempererade El Valle-dalen. Vi gör dessutom ett besök hos de lokala Emberaaindianerna som visar oss sin uråldriga kultur och traditionella leverne.

Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – Panama.
 2. Panama City-Miraflores (F)
 3. Panama City (F)
 4. Panama City-Embera Indian by (F, L)
 5. Panamakanalen – Världens åttonde underverk-Gamboa
 6. Gamboa regnskog (F)
 7. Gamboa regnskog – San Blas (F, L, M)
 8. San Blas (F, L, M)
 9. San Blas – El Valle (F)
 10. El Valle (F)
 11. El Valle – Panama City (F)
 12. Hemkomst Skandinavien

Skandinavien – Panama.

Välkommen till Panama! Vi möts upp av transferpersonal som tar oss till hotellet.

Panama City-Miraflores (F)

Vi startar med en busstur till Panama Kanalen och dom berömda Miraflores slussarna. Här får vi uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Vi besöker även muséet där vi får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas vi mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antigua med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Panama City (F)

Ledig dag i Panama City - möjlighet att upptäcka denna stad på egen hand.

Panama City-Embera Indian by (F, L)

Panama har sju olika indianstammar som var och en har sitt eget språk och sin egen kultur. I dag bekantar vi oss med Embera indianernas liv och leverne, kultur och traditioner. Vi besöker den lilla indianbyn Ella Drua upp längs med Gatun floden.Här lever det traditionella hantverket vidare, kvinnorna gör smycken och prydnadsföremål av natur material,och männen sirliga trä skulpturer och urholkar jättelika trädstammar till kanoter. Huvudnäringarna förutom hantverk är givetvis fiske men också frukt och rotfrukts odling . Embera indianerna är mycket stolta över sitt rika kulturarv och vi bjuds på sång och musik med anor från fornstora dagar. Inslaget av friska och glada barn är glädjande märkbart och aktivt. På eftermiddagen återvänder vi till Melia hotellet för att koppla av vid poolen.

Panamakanalen – Världens åttonde underverk-Gamboa

Upplev Panamakanalen; världens åttonde underverk! Med buss tar vi oss till Gatun där vi går ombord vårbåt. Vi kryssar från Gatunsjön ned mot Stilla havet, genom tre jättelika slussar med original maskineri från 1914, en unik upplevelse även för en välberest resenär. Kanalen är byggd mitt inne i regnskogen så glöm inte kikaren. Apor och fåglar kan skådas, men främst den enorma trafiken.

Gamboa regnskog (F)

Dag på egen hand att njuta och upptäcka omgivningar.

Gamboa regnskog – San Blas (F, L, M)

I dag är det dags för det stora äventyret, vi flyger rätt över hela Panama till Atlantkusten där vi landar på den palm beströdda kustremsan för sedan åka “indianbåt” till San Blas öarna. Nu befinner vi oss mitt i Kuna Yala, indianernas eget autonoma rike, som består av över fyrahundra öar och skär, varav fyrtio är bebodda av 40 000 Kuna indianer. Här får endast indianerna själva idka business, all verksamhet styrs och stalls enbart av dem. Vi inkvarterar oss på vår lodge. Under dagen ingår utflykt.

San Blas (F, L, M)

Utflykt ingår även denna dag.

San Blas – El Valle (F)

Nu är det dags att ta farväl av våra nyvunna indianvänner och vi flyger tillbaka till “civilisationen”. Vi åker vidare längs med den legendariska Pan American Highway 120 kilmeter genom ett omväxlande landskap. Vårt mål är El Valle Anton en naturskön och sval dal dit Panama City borna brukar ta sin tillflykt undan storstadens svett och stress. Ankomst och incheckning på hotellet.

El Valle (F)

Vår eko dag i den skönt tempererade El Valle dalen bjuder på höga vattenfall med möjlighet till dopp och lätta promenader i vacker natur. Därefter besöker vi byns lilla zoo som inhyser färggranna röda grodor, spännande kattdjur och övriga lokala sällsyntheter. Givetvis blir det även marknad och butik och för hälsoivrare finns även tillgång till heta källor! Åter tillbaka till vårt hotel.

El Valle – Panama City (F)

Efter en lång och skön morgonsömn och en god lunch är det dags att ta sig till flygfältet i Panama City för hemfärd. (utöka gärna med ett av våra tilläggsprogram)

Hemkomst Skandinavien

fter planbyte återvänder vi till Norden tidigt på kvällen. F = Frukost L = Lunch M = Middag
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns
- Spansk och engelsktalande guider

Preliminära hotell 3-4*

Panama City: Tryp Centro Hotel www.tryphotels.com/en/
Gamboa: Gamboa Rainforest Resort www.gamboaresort.com/
San Blas: Yandup Lodge
www.yandup.com/
El Valle: Park Eden Hotel www.parkeden.com/

VAD INGÅR I PRISET

· Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter, inträdesavgifter,transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende med del i dubbelrum
Engelsk/spansktalande guider
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Utöka gärna med ett par extra dagar för sol och bad i avkopplande allinclusive miljö. Hotel Playa Blanca Resort**** Allinclusive ingår. http://www.playablancaresort.com/
Pris från 4 250 sek per person i delat dubbelrum för 3 nätter inkl transfers.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa.

PRELIMINÄRA HOTELL
Reseberättelser

Hej Nu har livet återgått till det normala igen. Vi hade en mycket trevlig tur till Panama. Allt fungerade enligt planerna. Flyget gick i tid och bytet i Amsterdam fungerade perfekt. Framme möter Folke oss. Bodde på ett verkligt flott hotell i Panama. Stan överraskade oss med sina många skyskrapor.V …

Hälsningar Eva & Lasse Program: Panama Fantasy (Upplev Panama med svensktalande guide)

Hej Åsa Här kommer en liten resume av vår panamaresa. Panama var en fantastisk upplevelse. Vi har fått ta del av landets alla godbitar. Landets historia med allt från kapten Morgans plundringar till byggandet av kanalen. Nutidshistoria med Noriegas uppgång och fall till den pågående uppbyggnaden av …

MVH Eivind och Veronica Gruppresa Panama

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG