Panamas Höjdpunkter

Dagar11
Nätter10
REF: #308

En komplett rundresa som inkluderar de bästa bitarna av Panama. Det här programmet kombineras natur, sol och bad och kultur – vi gör dessutom ett besök hos de lokala Emberáindianerna som visar oss sin uråldriga kultur och traditionella leverne. Detta program är en sann och äkta Panama-upplevelse.

 

Skandinavien – Panama.

Välkommen till Panama! Vi möts upp av transferpersonal som tar oss till hotellet. Ledig tid att vila efter resan.

Panama - Bocas del Toro (F)

Efter frukost åker vi till flygplatsen för att ta flyget till Bocas del Toro. Ankomst och båttransfer till hotellet. Ledig tid.

Heldagsutflykt till Dolphin's Bay, Crawl Cay och Zapatilla Cay (F, L)

Denna heldagstur börjar med en kort båttur till Laguna Bocatorito eller Dolphin's Bay, där det är nästan garanterat att man får syn på den halvpermanent befolkningen av flasknosdelfiner som kommer att leka runt båten. Delfinerna i Bocas del Toro verkar ha en speciell förkärlek för denna vik, på grund av överflödet av små fiskar, kräftdjur och bläckfiskar i dess vatten. Efter detta kommer du att besöka två av de viktigaste snorklingsplatserna i området. Först kommer du att göra ett stopp vid Crawl Cay - en av de mest populära snorklingsplatserna i Bocas del Toro. Denna lilla ö är omgiven av frodiga korallträdgårdar med överflöd av tropiska fiskar, korallhuvuden och färgglada svampar. Därefter besöker vi Zapatilla Cay, beläget i sydost om Bastimentos National Marine Park - 30 minuters båtfärd från Crawl Cay. Zapatilla Cay anses vara den vackraste ön i Bocas del Toro-arkipelagen och erbjuder besökare orörda vita sandstränder, kristallklart turkosvatten och några av Panamas mest attraktiva korallrev - med massor av tropiska fiskar, och sprickor fulla av humrar, krabbor, ålar och en enorm mängd små andra djur. Lunch ingår på en lokal restaurang.

Bocas del Toro - Boquete (F)

Transfer till piren på Isla Colón för att ta båten till Almirante, där transfer väntar på att ta oss till Finca Lérida  i Boquete. Ankomst och ledig tid att njuta av den naturliga omgivningen.

Baru Volcano Nationalpark (F)

Vandring i Baru Volcano National Park  Denna fantastiska vandring tar dig in i avlägsna jungfru molnskogar som omger omkretsen av Volcán Barú National Park. Det finns många stigar i detta område, och det bästa alternativet har valts för dig. Du kommer att tas till Pipeline Trail eftersom den är bäst underhållen, med gamla träd, fjärilar och har de bästa chanserna att upptäcka sällsynta arter som den skygga Resplendent Quetzal, sengångare och apor. Stigen är måttligt svår och kräver inte optimal fysisk kondition. Vandringen kommer att fokusera på fågelskådning och den omgivande vegetationen. Därefter fortsätter vandringen till vattenfallen.  Stigen går från måttligt till svår, så det är viktigt att du är i god fysisk kondition. Lost Waterfalls Trail följer Quebrada La Mina, en vacker bäck som slingrar sig genom bergsryggarna och dalarna ovanför Boquete och skapar spektakulära vattenfall som till slut mynnar ut i Rio Caldera.

Boquete - Boca Chica (F)

Efter frukost, åker vi vidare till Boca Chica vid Stillahavskusten.

Boca Chica (F)

Ledig tid för sol och bad.

Boca Chica - Panama City (F)

Transfer till flygplatsen i David för att åka tillbaka till Panama City. Ankomst och transfer till hotellet.

Panama City - Emberá Community (F, L)

Detta äventyr tar oss till Embera Quera Indigenous Community vid slutet av Gatunfloden. Turen börjar med en 30-minuters resa längs floden i en kanot med utombordsmotor; under resan är det möjligt att njuta av den vackra naturen med flora och fauna i regionen. När vi väl är i samhället kommer en av medlemmarna att förklara detaljerat om Emberas kultur, mat och språk; och kommer att svara på alla frågor du kan ha om deras livsstil. Dessutom kommer en kulturell presentation med traditionella danser och musik att låta dig interagera med gruppen och medlemmarna i samhället. Detta kommer att ta dig tillbaka i tiden. För att lära känna kulturen ännu bättre kan du njuta av en lätt, läcker, traditionell Embera-lunch, vanligtvis baserad på dagens fångst. Du kommer också att ha chansen att besöka en guidad botanisk stig i samhället, för att förklara växternas betydelse för Embera.

Panama City (F)

Stadsrundturen börjar med ett besök i "Casco Antiguo" eller Gamla Kvarteret - staden byggdes år 1673 efter att "Gamla Panama" plundrats och bränts. Den dominerande arkitektoniska stilen i Casco Antiguo är en kombination av italiensk, fransk och spansk kolonial stil. Vi kommer att besöka några kyrkor - inklusive det berömda Gyllene Altaret som överlevde pirat Morgan's plundring och förstörelse, samt olika parker och torg. Därefter kommer dvi att besöka den symboliska Panamakanalen och Miraflores-slussarnas besökscenter . Detta besökscenter har tre huvudattraktioner: Museet, den audiovisuella presentationen och utsiktspunkten där det är möjligt att observera fartygen som passerar. 

Panama City - Skandinavien (F)

Vid lämplig tid, transfer till flygplatsen för hemresa.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns
- Spansk och engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter, inträdesavgifter,transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende med del i dubbelrum
Engelsk/spansktalande guider
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Internationellt flyg till Panama City
Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Utöka gärna med ett par extra dagar i Bocas del Toro eller Boca Chica - fråga oss om tillägg.

PRELIMINÄRA HOTELL

Panama City: The Bristol Panamá
Bocas del Toro: Eclypse de Mar
Boquete: Finca Lérida
Boca Chica: Bocas del Mar

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
Reseberättelser

Hej Nu har livet återgått till det normala igen. Vi hade en mycket trevlig tur till Panama. Allt fungerade enligt planerna. Flyget gick i tid och bytet i Amsterdam fungerade perfekt. Framme möter Folke oss. Bodde på ett verkligt flott hotell i Panama. Stan överraskade oss med sina många skyskrapor.V …

Hälsningar Eva & Lasse Program: Panama Fantasy (Upplev Panama med svensktalande guide)

Hej Åsa Här kommer en liten resume av vår panamaresa. Panama var en fantastisk upplevelse. Vi har fått ta del av landets alla godbitar. Landets historia med allt från kapten Morgans plundringar till byggandet av kanalen. Nutidshistoria med Noriegas uppgång och fall till den pågående uppbyggnaden av …

MVH Eivind och Veronica Gruppresa Panama
Pris från 38900?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – Panama.
 2. Panama - Bocas del Toro (F)
 3. Heldagsutflykt till Dolphin's Bay, Crawl Cay och Zapatilla Cay (F, L)
 4. Bocas del Toro - Boquete (F)
 5. Baru Volcano Nationalpark (F)
 6. Boquete - Boca Chica (F)
 7. Boca Chica (F)
 8. Boca Chica - Panama City (F)
 9. Panama City - Emberá Community (F, L)
 10. Panama City (F)
 11. Panama City - Skandinavien (F)