Panamas Höjdpunkter – Fly and Drive

Dagar12
Nätter11
REF: #308

En komplett rundresa som inkluderar de bästa bitarna av Panama. I juni 2009 valde befolkningen i Panama tio underverk i sitt land – ett i var och en av de nio provinserna plus ursprungsbefolkningen som anses vara nummer 10. Det här programmet kombinerar nio av de tio naturliga och kulturella underverken och tar dig till de platser som panamanierna vill att du ska se. Vi gör dessutom ett besök hos de lokala Emberáindianerna som visar oss sin uråldriga kultur och traditionella leverne. Detta program är en sann och äkta Panama-upplevelse.

 

Skandinavien – Panama.

Välkommen till Panama! Vi möts upp av transferpersonal som tar oss till hotellet.

Panama Canal Railway - Portobelo & Embera Quera Indianby (F, L)

Tidigt på morgonen hämtar vår representant dig på hotellet och tar dig till den lokala tågstationen (Corozal). Åk en tågresa på den historiska och ursprungliga järnvägen från Panama City till Colón. Denna resa på 1 timme leder dig genom djungeln och längs Panamakanalen. Efter den vackra tågresan fortsätter du med din guide från Colón till hamnen i Portobelo. Efter denna historiska utflykt till Portobelo fortsätter du till en Embera Indian Village vid Gatun-floden. Panama har sju olika indianstammar som var och en har sitt eget språk och sin egen kultur. I dag bekantar vi oss med Embera indianernas liv och leverne, kultur och traditioner. Vi besöker den lilla indianbyn Ella Drua upp längs med Gatun floden.Här lever det traditionella hantverket vidare, kvinnorna gör smycken och prydnadsföremål av natur material,och männen sirliga trä skulpturer och urholkar jättelika trädstammar till kanoter. Huvudnäringarna förutom hantverk är givetvis fiske men också frukt och rotfrukts odling. Embera indianerna är mycket stolta över sitt rika kulturarv och vi bjuds på sång och musik med anor från fornstora dagar. Inslaget av friska och glada barn är glädjande märkbart och aktivt. Sen eftermiddag återvänder vi till hotellet.

Panama City - Hyrbil - Chitre (F)

Vår representant kommer att besöka dig på ditt hotell för att ge dig information om hur du kör i Panama. Efteråt tar vår biluthyrare dig till deras närmaste kontor där du väljer en Kia Sport X 4x4 Automatic eller motsvarande. Du börjar nu ditt biläventyr i Panama. Korsa den berömda Bridge of the Americas och kör på Panamerican Highway längs Stilla Havet. Din destination för dagen är Pedasi, en liten by på Azuero-halvön. På vägen dit kommer du att kunna besöka tre underverk i Panama. I Nata, Cocle Province, stannar du för att besöka "Basilica de Santiago Apostol", den äldsta kyrkan på den amerikanska kontinenten. Basilikan byggdes 1522 och anses vara Panamas viktigaste religiösa byggnad från kolonialtiden. Vid ankomst till staden Chitre, incheckning på hotell.

Azuero Folklore - Herreraprovinsen (F)

Ansett av många som ”det kulturella hjärtat i Panama” lever invånarna på Azuerohalvön på sina traditioner och sin folklore, och de visar stolt upp det under hela året genom många festligheter. Vi kommer att i detalj se handgjorda "pollera", en av de vackraste dräkterna i världen, genom att besöka en äldre dam som har ägnat hela sitt liv åt den typiska klänningen för de panamanska kvinnorna. Vi kommer också att besöka små studios av lokala hantverkare. Upptäck tillverkningsprocessen för de traditionella produkterna från Herrera-provinsen: sockerrör, salt, lera och bröd. Upplev tillverkningsprocessen för två viktiga lokala drycker: seco och rom, från sockerrörsplantagen till dess destillation och tappning; se utvinning av salt från Stilla havet; besök produktionen av handgjord lerkrukmakeri; och lär dig hur det berömda La Arena-brödet bakas.

Pedasi - Boquete (F)

Idag besöker du de två nästa av underverken i Panama. I provinsen Veraguas besöker du den pittoreska byn San Francisco, strax ovanför Santiago. Den lokala kyrkan är ett annat bra exempel på centralamerikanska barockarkitektur. Altarna har restaurerats vackert för bara några år sedan så att både kyrkogäster och turister kan njuta av den magiska platsen. Vi fortsätter sedan på Panamerican Highway mot David som är en av de mest pittoreska vägarna i hela landet. Vackra landskap, boskap, små byar - denna väg erbjuder allt. På eftermiddagen kan du njuta av en kaffetur på Finca Lerida. Vi övernattar på Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel.

Los Quetzales-leden - Cerro Punta (F)

Los Quetzales-leden förenar de två samhällena Boquete och Cerro Punta och är en av Panamas mest besökta och populära vandringar, uppkallad efter en viss fågelart som kallas Resplendent Quetzal. Ganska svårfångade, dessa fåglar är sällsynta att observera och är en favorit bland många fågelskådare. Förutom Quetzal finns det mer än 220 andra fågelarter som är infödda i området. Från Cerro Punta till Boquete går leden från tropisk molnskog till tropisk regnskog och tar ungefär 4-6 timmars vandring att slutföra. Turen börjar med en två timmars bilresa från Boquete till Cerro Punta där ditt vandringsäventyr på Quetzal-leden börjar.

Boquete (F)

Ledig dag för att utforska Boquete. Vi rekommenderar ett besök i någon av de lokala kaffeodlingarna för att lära dig allt om processen från odling till malning. Det finns gott om vandring, fågelskådning, forsränning, zip line och varma källor tillgänliga i området, plus några vackra trädgårdar som är öppna för allmänheten.

Boquete - David - Bocas del Toro

Efter frukost, kör genom höglandet och ner till Karibiska kusten tills du når Almirante där du kommer att återlämna din hyrbil och går ombord på en båt till Bocas del Toro. Isla Colon är Bocas del Toro-skärgårdens största och mest utvecklade ö. Det är hem till provinshuvudstaden Bocas del Toro, en färgglad stad gjord av trähus byggda i början av 1900-talet. Isla Colon fungerar som ett bekvämt nav för att utforska skärgården eftersom vattentaxis kan ta dig bort till avlägsna stränder och magnifika snorkelplatser. Njut och låt dig gungas in i Bocas del Toros sköna och lugna karibiska tempo.

Dolphin Bay, Coral Keys & Red Frog Beach

Dagens äventyr börjar med en kort båttur till Dolphin Bay för att observera delfiner som leker i deras naturliga miljö. Fastlandskusten och bergsregionerna i Panama fungerar som en utsökt bakgrund för fotomöjligheter. Sedan åker vi till Coral Key för att snorkla på två platser och tid för lunch på en restaurang som ligger ovanför vattnet, vilket ger vacker utsikt över skärgårdsöarna Bocas del Toro (lunch ingår inte). Eftermiddagen kommer att tillbringas på Red Frog Beach, en av de vackraste stränderna i regionen. Tillbringa några timmar på denna strand vid havet med vågor, sand och sol. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet.

Bocas del Toro

Ledig dag i Bocas del Toro. Besök en av skärgårdens stränder, njut av stadens avslappnade atmosfär eller boka en valfri rundtur.

El Valle – Panama City

Vi åker med transfer till flygplatsen i Bocas del Toro för att åka tillbaka till Panama City. Väl framme startar vi med en stadsrundtur. Vi börjar med att åka till Panamakanalen och dom berömda Mirafloresslussarna. Här får vi uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Vi besöker även muséet där vi får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas vi mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antigua med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Hemresa (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen i Panama City för hemresa.
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns
- Spansk och engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Internationellt flyg samt flygskatter
Utflykter, inträdesavgifter,transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende med del i dubbelrum
Engelsk/spansktalande guider
Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Utöka gärna med ett par extra dagar för sol och bad i avkopplande allinclusive miljö. Hotel Playa Blanca Resort**** Allinclusive ingår. http://www.playablancaresort.com/
Pris från 4 250 sek per person i delat dubbelrum för 3 nätter inkl transfers.

PRELIMINÄRA HOTELL

Panama City: Tryp Centro Hotel
Las Tablas: Hotel Presidente
Boquete: Finca Lerida Coffee Plantation & Boutique Hotel
Bocas del Toro: Hotel Azul Paradise

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
Reseberättelser

Hej Nu har livet återgått till det normala igen. Vi hade en mycket trevlig tur till Panama. Allt fungerade enligt planerna. Flyget gick i tid och bytet i Amsterdam fungerade perfekt. Framme möter Folke oss. Bodde på ett verkligt flott hotell i Panama. Stan överraskade oss med sina många skyskrapor.V …

Hälsningar Eva & Lasse Program: Panama Fantasy (Upplev Panama med svensktalande guide)

Hej Åsa Här kommer en liten resume av vår panamaresa. Panama var en fantastisk upplevelse. Vi har fått ta del av landets alla godbitar. Landets historia med allt från kapten Morgans plundringar till byggandet av kanalen. Nutidshistoria med Noriegas uppgång och fall till den pågående uppbyggnaden av …

MVH Eivind och Veronica Gruppresa Panama
Pris från 41900?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien – Panama.
 2. Panama Canal Railway - Portobelo & Embera Quera Indianby (F, L)
 3. Panama City - Hyrbil - Chitre (F)
 4. Azuero Folklore - Herreraprovinsen (F)
 5. Pedasi - Boquete (F)
 6. Los Quetzales-leden - Cerro Punta (F)
 7. Boquete (F)
 8. Boquete - David - Bocas del Toro
 9. Dolphin Bay, Coral Keys & Red Frog Beach
 10. Bocas del Toro
 11. El Valle – Panama City
 12. Hemresa (F)