Bocas del Toro

Tilläggresa
Städer / Platser
Bocas del Toro, Panama City
Dagar 6
Nätter 5
REF: #603

I nordvästra Panama, vid den Karibiska kusten, ligger ögruppen Bocas del Toro. Här är det den afro-karibiska stämningen som bestämmer tempot och maten är kryddig och god. Stränderna är av vitaste sand och palmerna vajar sakta i vinden. Vattensporter som fiske, dykning och snorkling är populärt här och det finns även möjlighet att simma med delfiner.

Ankomst Panama City

Välkommen till Panama! Vid ankomst hämtar en transferrepresentant upp dig på flygplatsen, sedan incheckning på hotell i Panama City. Panama City är landets huvudstad och största stad. Det är hem för en varierad blandning av kulturer och en enorm historisk sektor i Gamla stan. Det livliga och livliga bankområdet är å andra sidan väldigt modernt och jämförs ofta med Miami. Panama City är en spännande plats som du säkert kommer att njuta av under ditt besök i detta underbara land.

Panama City stadsrundtur (F, L)

Stadsrundturen börjar med ett besök i "Casco Antiguo" eller Gamla Kvarteret - staden byggdes år 1673 efter att "Gamla Panama" plundrats och bränts. Den dominerande arkitektoniska stilen i Casco Antiguo är en kombination av italiensk, fransk och spansk kolonial stil. Vi kommer att besöka några kyrkor - inklusive det berömda Gyllene Altaret som överlevde pirat Morgan's plundring och förstörelse, samt olika parker och torg. Därefter kommer dvi att besöka den symboliska Panamakanalen och Miraflores-slussarnas besökscenter . Detta besökscenter har tre huvudattraktioner: Museet, den audiovisuella presentationen och utsiktspunkten där det är möjligt att observera fartygen som passerar. 

Panama City - Bocas del Toro (F)

Efter frukost, transfer till den lokala flygplatsen i Panama City för ditt flyg till Bocas del Toro. Isla Colon är Bocas del Toro-skärgårdens största och mest utvecklade ö. Det är hem till provinshuvudstaden Bocas del Toro, en färgglad stad gjord av trähus byggda i början av 1900-talet. Isla Colon fungerar som ett bekvämt nav för att utforska skärgården eftersom vattentaxis kan ta dig bort till avlägsna stränder och magnifika snorkelplatser. Njut och låt dig gungas in i Bocas del Toros sköna och lugna karibiska tempo.

Bocas del Toro: Dolphin’s Bay, Crawl Cay & Zapatilla Cay Expedition (F, L)

Denna heldagstur börjar med en kort båttur till Laguna Bocatorito eller Dolphin's Bay, där det är nästan garanterat att man får syn på den halvpermanent befolkningen av flasknosdelfiner som kommer att leka runt båten. Delfinerna i Bocas del Toro verkar ha en speciell förkärlek för denna vik, på grund av överflödet av små fiskar, kräftdjur och bläckfiskar i dess vatten. Efter detta kommer du att besöka två av de viktigaste snorklingsplatserna i området. Först kommer du att göra ett stopp vid Crawl Cay - en av de mest populära snorklingsplatserna i Bocas del Toro. Denna lilla ö är omgiven av frodiga korallträdgårdar med överflöd av tropiska fiskar, korallhuvuden och färgglada svampar. Därefter besöker vi Zapatilla Cay, beläget i sydost om Bastimentos National Marine Park - 30 minuters båtfärd från Crawl Cay. Zapatilla Cay anses vara den vackraste ön i Bocas del Toro-arkipelagen och erbjuder besökare orörda vita sandstränder, kristallklart turkosvatten och några av Panamas mest attraktiva korallrev - med massor av tropiska fiskar och sprickor fulla av humrar, krabbor, ålar och en enorm mängd små andra djur.

Bocas del Toro - Panama City (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen i Bocas del Toro för flyg tillbaka till Panama City. Väl framme startar vi med en stadsrundtur. Vi börjar med att åka till Panamakanalen och dom berömda Mirafloresslussarna, vi ska även besöka Agua Clara som ligger på atlantsidan av Panamakanalen. Här får vi uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Vi besöker även muséet där vi får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas vi mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antigua med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Hemresa (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för hemresa eller vidare resa till Central- eller Sydamerika.

FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Inrikesflyg tur och retur Panama City - Bocas del Toro
Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende med del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Panama City: Best Western Plus Zen
Bocas del Toro: Eclyspe de Mar Acqua Lodge

-
Pris från 18900 ?
Kort dag för dag program
  1. Ankomst Panama City
  2. Panama City stadsrundtur (F, L)
  3. Panama City - Bocas del Toro (F)
  4. Bocas del Toro: Dolphin’s Bay, Crawl Cay & Zapatilla Cay Expedition (F, L)
  5. Bocas del Toro - Panama City (F)
  6. Hemresa (F)