Bocas del Toro

Städer / Platser
Bocas del Toro, Panama City
Dagar5
Nätter4
REF: #603

TILLÄGGSRESOR

I nordvästra Panama, vid den Karibiska kusten, ligger ögruppen Bocas del Toro. Här är det den afro-karibiska stämningen som bestämmer tempot och maten är kryddig och god. Stränderna är av vitaste sand och palmerna vajar sakta i vinden. Vattensporter som fiske, dykning och snorkling är populärt här och det finns även möjlighet att simma med delfiner.

Ankomst Panama City

Välkommen till Panama! Vid ankomst hämtar en transferrepresentant upp dig på flygplatsen, sedan incheckning på hotell i Panama City. Panama City är landets huvudstad och största stad. Det är hem för en varierad blandning av kulturer och en enorm historisk sektor i Gamla stan. Det livliga och livliga bankområdet är å andra sidan väldigt modernt och jämförs ofta med Miami. Panama City är en spännande plats som du säkert kommer att njuta av under ditt besök i detta underbara land.

Panama City - Bocas del Toro (F)

Efter frukost, transfer till den lokala flygplatsen i Panama City för ditt flyg till Bocas del Toro. Isla Colon är Bocas del Toro-skärgårdens största och mest utvecklade ö. Det är hem till provinshuvudstaden Bocas del Toro, en färgglad stad gjord av trähus byggda i början av 1900-talet. Isla Colon fungerar som ett bekvämt nav för att utforska skärgården eftersom vattentaxis kan ta dig bort till avlägsna stränder och magnifika snorkelplatser. Njut och låt dig gungas in i Bocas del Toros sköna och lugna karibiska tempo.

Bocas del Toro: Starfish Beach, Boca del Drago & Bird Island (F)

Dagens äventyr börjar med en kort båttur från Bocas Town till Bird Island för att observera ett brett utbud av marint liv och fåglar som migrerar till regionen varje år. Fastlandskusten och bergsregionerna i Panama fungerar som en utsökt bakgrund för fotomöjligheter. Sedan reser vi till Boca del Drago för bad, snorkling och lunch på en populär restaurang på spetsen av Isla Colon (lunch ingår inte). Njut av den vita sandstranden och kulturen som den här platsen har att erbjuda. Hela eftermiddagen tillbringas på Starfish Beach och en chans att se sjöstjärnor i havet. Här finns ett vackert område som kallas Playa Estrella-"poolen" för bad, snorkling och naturskådning. Sent på eftermiddagen återvänder vi till Bocas Town.

Bocas del Toro - Panama City, Panamakanalen (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen i Bocas del Toro för flyg tillbaka till Panama City. Väl framme startar vi med en stadsrundtur. Vi börjar med att åka till Panamakanalen och dom berömda Mirafloresslussarna, vi ska även besöka Agua Clara som ligger på atlantsidan av Panamakanalen. Här får vi uppleva när dom stora fartygen passerar genom slussen höjda och sänkta ca 16 meter. Vi besöker även muséet där vi får ta del av kanalen och dess historia. Ingenjörskonst på hög nivå. Vidare färdas vi mot ruinerna Panama Viejo, den första och viktigaste hamnstaden vid Stilla Havet. Staden totalförstördes i slutet av 1600-talet av piraten Henry Morgan. Stadsrundturen fortsätter till de moderna och finansiella kvarteren i Panama City. City, som det kort och gott kallas av dem som bor här, är en av Latinamerikas mest moderna städer med en skyline likt Manhattan i New York. Nästa stopp blir det koloniala Panama, Casco Antigua med kullerstensgator och trånga gränder. Blommor väller över de vackra balkongerna och husfärgen har flagnat.

Hemresa (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för hemresa
FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

Inrikesflyg tur och retur Panama City - Bocas del Toro
Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program
Boende med del i dubbelrum
Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

Dricks
Utflykter som ej nämns i programmet
Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Bocas del Toro: Bocas Town Hotel
Panama City: Toscana Inn

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?
-
Pris från 11500?
Kort dag för dag program
  1. Ankomst Panama City
  2. Panama City - Bocas del Toro (F)
  3. Bocas del Toro: Starfish Beach, Boca del Drago & Bird Island (F)
  4. Bocas del Toro - Panama City, Panamakanalen (F)
  5. Hemresa (F)