Yucatánhalvöns höjdpunkter

Dagar 11
Nätter 10
REF: #591

Denna resa till Yucatan är en perfekt kombination för den som önskar sol och bad blandat med en lagom dos kultur och historia. Vi besöker bland annat Uxmal, en av Mayafolkets mest betydelsefulla städer och givetvis bekantar vi oss med ruinen Chichen Itza som är en av de sju nya världsundren. Sol och bad avnjuts vid den gemytliga badorten Playa del Carmen på Yucatan.

Ankomst till Cancun och välkomsttransfer till hotellet.

Njut av sol och bad

Egen tid för att njuta av värmen, solen och den härliga stranden.

Heldagsutflykt till Tulum och naturparken Xel-Ha.

Efter frukost hämtas ni på hotellet för en heldagsutflykt till Tulum. Ca 2 timmars bilfärd söder om Cancun ligger Tulum, den enda Mayastaden belägen direkt vid havet, på en klippa ovanför en kritvit strand. Man vet mycket lite om själva Mayakulturen, men enligt en tes användes det Tulum vi ser idag endast vid religiösa festligheter. Bostadsområden lär ha legat utanför den mur som omger Tulum. En annan tes är att staden, på grund av sitt annorlunda läge, även fungerade som vaktpost eller fyr. Utflykten fortsätter mot naturparken Xel Ha. Här erbjuds sol och bad, i färskvatten eller hav och en möjlighet att med snorkel utforska en undervattensvärld proppfylld av synintryck och spännande upplevelser, eller kanske en simtur med delfiner skulle locka? Retur till hotellet i Playa del Carmen.

Buss till Merida.

I nordöstra Yucatan finner man områdets huvud¬stad Merida, en vacker gammal kolonialstad. Stadens katedral är en av dess största sevärdheter och en av de äldsta på kontinenten. Den anlades på samma plats, och med samma byggstenar, som där Mayakul¬turen haft sitt religiösa centrum i staden T’Ho. I Meridas arkitektur och kultur märks flera karibiska och europeiska influenser som kom hit med tillresande handelsmän. På eftermiddagen har ni en guidad stadsrundtur. Övernattning i Merida

Heldagsutflykt till Uxmal

Vi börjar heldagsutflykten med att åka till Yaxcopoil, en restaurerad 1600-tals hacienda utanför Mérida där man odlar en sorts agave (henequen) för tillverkning av textiler och framställning av tequila och mezcal. Vi äter lunch på haciendan innan vi fortsätter vidare till Uxmal, en av Mayakulturens kanske mest betydelsefulla städer. Som mest bodde här 25 000 människor, vilket innebär att detta var Yucatanhalvöns största Mayastad. Dess namn betyder “byggd 3 gånger”, vilket syftar till Mayaindianernas vana att bygga tempel ovanpå befintliga sådana. Uxmals största, Trollkarlens tempel, byggdes faktiskt i hela fem omgångar med den traditionellt enklare bottenstrukturen som längre upp blir allt mer sirligt dekorerad. Innan vi återvänder till Mérida, besöker vi cenoten Sambulá (turkos- eller smaragdfärgade grundvattenhål som ansågs heliga av maya-kulturen). Retur till Merida.

Besök Chichen Itza. Retur till Playa del Carmen

Denna dag bjuder på en verkligen unik upplevelse, nämligen Chichen Itza, Mayakulturens mest storar­tade tempelstad. Staden byggdes någon gång mellan 430 - 850 efter Kristus och erövrades av Toltekerna på 900-talet. På 1200-talet övergavs staden och djungeln tog över. När restaureringarna tog vid i början på 1900-talet var staden helt övervuxen. Här besöker ni bland annat Krigarens och Jaguarens tempel i vilka unga flickor offrades till krigsguden Chac Mools ära. Besöket är en mäktig upplevelse. Transfer vidare mot Playa del Carmen.

Njut av sol och bad

Njut av sol och bad

Njut av sol och bad

Vid lagom tid, transfer till flygplatsen

Hemkomst

FAKTA

• Dagliga avgångar året om
• Minimum 2 deltagare
• Pris per person
• Engelskspråkiga guider

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum
• Engelsktalande guider

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg till Cancun, tur och retur.
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Playa del Carmen: The Reef Playacar
Mérida: La Misión de Fray Diego

-
Pris från 23500 ?
Kort dag för dag program
 1. Ankomst till Cancun och välkomsttransfer till hotellet.
 2. Njut av sol och bad
 3. Heldagsutflykt till Tulum och naturparken Xel-Ha.
 4. Buss till Merida.
 5. Heldagsutflykt till Uxmal
 6. Besök Chichen Itza. Retur till Playa del Carmen
 7. Njut av sol och bad
 8. Njut av sol och bad
 9. Njut av sol och bad
 10. Vid lagom tid, transfer till flygplatsen
 11. Hemkomst