Passion för Kuba

Dagar 17
Nätter 16
REF: #2663

Ni får en inblick i öns viktigaste historiska städer och besöker Havanna, Cienfuegos, Trinidad, Camagüey och Santiago de Cuba. Ni upptäcker städerna i egen takt men har transporterna och boendet förbokade så att ni kan slappna av och upptäcka på egen hand.

Vi passar även på att njuta av härliga sol- och baddagar i en av öns sydostligaste stränder Baracoa och i Playa Pesquero/Guardalavaca i Holguin-provinsen.

På väg tillbaka till Havanna stannar vi till i Santa Clara, en betydelsefull stad i landets nutida historia under revolutionen.

Havanna

Avresa från Skandinavien och ankomsttransfer till ert boende.

Havanna (F, L)

Stadsrundtur till stadens viktigaste sevärdheter med start kl 09.00. Utflykten startar i veteranbil till stadens utkanter och avslutas med lunch och drink i Gamla Staden (La Habana Vieja).

Havanna - Cienfuegos (F)

Avresa mot staden Cienfuegos och incheckning på vårt boende. Resten av dagen ledig för egna upptäckter.

Cienfuegos (F)

Ledig dag att utforska staden på egen hand.

Cienfuegos – Trinidad (F)

Avresa mot staden Trinidad och incheckning på vårt boende. Resten av dagen ledig för egna upptäckter. Trinidad var en gång i tiden centrum för den kubanska slavhandeln och ett riktigt smugglarnäste, men även ett centrum för sockerrörsodling. Ingenstans på Kuba är det mera uppenbart hur lukrativ sockerbranschen faktiskt var. Trinidad av idag är en av Kubas vackraste städer. Dess många palats, breda boulevarder och stora marknadstorg vittnar om dess storhetstid.

Trinidad (F)

Ledig dag att upptäcka staden på egen hand.

Trinidad (F)

Ledig dag för egna upptåg. Förslag på utflykt mot tillägg: Topes de Collantes: I nationalparken gör vi en 3-kilometers vandring (medelsvår) genom tropisk grönska och klippformationer som naturguiden berättar om under vandringsleden. Det möjlighet för ett dopp bland vattenfall och grönskande tropisk regnskog - ta med badkläder. Växligheten är frodig och flertalet olika vattenfall finns här. En enklare lunch ingår.

Trinidad – Camagüey (F)

Ni tar er på egen hand till Viazul bussterminal. Busstransfer till Camaguey. Vid ankomst, taxi från Viazul Terminal i Camaguey till ert boende. Ledig kväll.

Camagüey – Santiago de Cuba (F)

Avresa mot Santiago de Cuba. Ankomst och incheckning på ert boende.

Santiago de Cuba (F)

Dag på egen hand att upptäcka staden på egen hand. Santiago de Cuba är känd som den mest karibiska storstaden på ön, som på grund av sitt sydliga läge vid kusten präglats av immigration och handel med övriga karibiska öar. Staden har också en stark musikalisk tradition och karnevalen är en av de färggladaste på Kuba.

Santiago de Cuba - Baracoa (F)

Busstransfer till Baracoa, i Guantanamo-provinsen. Baracoa var den första staden som grundades på Kuba och blev därför den första huvudstaden på ön. Omgiven av floder, vattenfall och berg, vilket gör områdets naturliga omgivningar mycket attraktiva, ligger Baracoa intill Karibiens kristallklara vatten, med fantastiska korallrev och intressant marin fauna.

Baracoa - Guardalavaca (Holguin) (F, AI)

Transfer till ert All Inclusive-hotell för avkopplande dagar vid stranden.

Guardalavaca (AI)

Guardalavaca (AI)

Guardalavaca - Holguin – Santa Clara (F)

Taxi till Viazul bussterminal för vidare busstransfer till Santa Clara. Vid ankomst, taxi från bussterminalen i Santa Clara till ert boende. Santa Clara är en mycket betydelsefull stad för landets moderna historia. Här kan man besöka landmärken från revolutionens start och Ché Guevaras mausoleum och museum.

Santa Clara – Havanna (F, M)

På kvällen tar vi farväl av Havana med en guidad kvällstur i Gamla Havanna, vidare genom tunneln till San Carlos de la Cabaña Fortet där vi skall närvara på traditionella kanonskotten som avfyras kl 21.00 varje kväll. Vi avslutar med middag på La Bodeguita del Medio eller annan traditionell restaurang.

Havanna - Skandinavien (F)

FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider

VAD INGÅR I PRISET

• Hotell och måltider enligt program
• Visum.
• Transfers

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg med flygskatter
• Extra nätter eller uppgradering till andra hotell på förfrågan.
• Utflykter som ej nämns
• Ej nämnda måltider
• Extra nätter på förfrågan.

PRELIMINÄRA HOTELL

Havanna, Cienfuegos, Camagüey, Santiago de Cuba, Baracoa och Santa Clara boende på Casa Particulares
Holguin: Hotel Fiesta Americana Holguín Costa Verde https://www.fiestamericana.com/fiesta-americana-holguin-costa-verde-all-inclusive

-
Pris från 18900 ?
Kort dag för dag program
 1. Havanna
 2. Havanna (F, L)
 3. Havanna - Cienfuegos (F)
 4. Cienfuegos (F)
 5. Cienfuegos – Trinidad (F)
 6. Trinidad (F)
 7. Trinidad (F)
 8. Trinidad – Camagüey (F)
 9. Camagüey – Santiago de Cuba (F)
 10. Santiago de Cuba (F)
 11. Santiago de Cuba - Baracoa (F)
 12. Baracoa - Guardalavaca (Holguin) (F, AI)
 13. Guardalavaca (AI)
 14. Guardalavaca (AI)
 15. Guardalavaca - Holguin – Santa Clara (F)
 16. Santa Clara – Havanna (F, M)
 17. Havanna - Skandinavien (F)