Naturliga Kuba

Dagar 15
Nätter 14
REF: #1817

En resa genom några av Kubas fantastiska nationalparker vid havet och landsbygden och kulturarvsstäderna Havanna, Trinidad och Cienfuegos.
I Pinar del Rio besöker vi Guanahacabibes Nationalpark, ekoturismsamhället Las Terrazas i Sierra del Rosario, vattenfallet i Soroa, Playa Larga och Topes de Collantes i Trinidad – höjdpunkter för den som gillar aktiv semester i naturen.
Vi avslutar rundresan med avkoppling på Jibacoas vackra stränder.

Skandinavien/Havanna

Ankomsttransfer till ert casa particular. Kväll på egen hand.

Havanna (F)

Kl 9.30 samlas vi på Munditours kontor, Hotel Plaza 5:e vån, för att ha en genomgång av programmet.

Havanna (F, L)

Efter frukost spenderas dagen med en stadsrundtur i Havanna. Vi startar med en 1-timmes panoramatur i veteranbil till stadens modernare områden, via Plaza de la Revolución, Vedado, Miraflores för att sedan avsluta med en guidad tur till fots i gamla staden, La Habana Vieja. Där besöker vi Capitoleum och de viktigaste torgen: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza de San Francisco och Plaza Vieja. Vi äter lunch på en lokal restaurang, därefter besöker vi den berömda restaurangen La Floridita, där bl a Ernest Hemingway brukade hålla till under sina vistelser på ön.

Las Terrazas (Pinar del Río) (F, L)

I dag åker vi västerut till Las Terrazas, en nationalpark med yta på 25ha, med berg, dalar och olika ekosystem. Vi besöker Buenavista kaffeplantage och gör en canopy-tur innan vi intar lunch på Las Terrazas ekovillage. Vidare besöker vi San Juan floden med naturliga pooler. Tid för sol och bad i flodens kristallklara vatten.

Las Terrazas – Soroa - Maria la Gorda (F, L)

I dag fortsätter vi resan till öns västligaste del, genom tobaks- och sockerrörsplantage till Soroas orkidéträdgård med över 300 sorters orkidéer och vackra vattenfall. Vi stannar till på vägen i koloniala byn Candelaria och får en inblick i detta lilla samhälle på landsbygden.

Maria La Gorda (Guanahacabibes Peninsula Nationalpark) (F)

Lediga dagar till frivilliga aktiviteter. Den marina nationalparken erbjuder möjligheter till många olika aktiviteter: Fågelskådning: det finns 5 olika utsiktstorn för att beskåda de över 200 olika fågelarter som kan ses. Vandring och utflykter: det finns olika vandringsleder med olika svårighetsgrader, de mest eftertraktade är: ”Cueva las Perlas”, ”Del Bosque al Mar (fr skog till hav)” och Hoyo del Palmar. Det finns också intressanta utflykter med guide till närliggande samhällen och projekt: ”För ett ekologiskt jordbruk”, ”Cabo de San Antonio” (en pittoresk fiskarby med fyren Roncali fr mitten av 1800-talet). Dykning: Maria La Gorda Diving Center samlar såväl nybörjare som professionella dykare från hela världen. Härifrån har man utomordentliga förhållanden till att kunna se ett välbevarat ekosystem med flera olika korallrev, bl a Karibiens största svarta korallrev, sköldpaddor, sniglar, hummer, ålar, ett otal fiskstim och man kan även se ett otal skeppsbrutna galjoner. Havssköldpaddor: Mellan juni och september kommer fyra av världens sju utrotningshotade havssköldpaddearter till Guanahacabibes kust. Vi följer med guiden som visar oss hur man beskyddar dem till exempel i Playa La Barca.

Maria La Gorda (Guanahacabibes Peninsula Nationalpark) (F)

Sol och bad: På halvön finns c:a femton orörda stränder, de mest kända är Maria La Gorda, Punta Colorada, Las Tumbas och Playa Frances.

Maria la Gorda - Playa Larga (F)

Ledig dag för sol och bad i Playa Larga.

Playa Larga (F, L)

Kl 9 startar utflykten till Sendero del Enigma, en vandringsled genom skog, träsk och vattenfall. Guiden berättar om områdets rika djur- och växtliv. Ta med badkläder för att bada i de naturliga pooler som bildas under vattenfallen.

Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad (F)

Transfer till Trinidad genom Cienfuegos, där vi gör en panoramisk stadsrundtur innan vi fortsätter vidare till Trinidad. Chauffören lämnar av er vid ert boende och avslutar här er privata tur. Kommande transporter blir i turistbussar med a/c.

Trinidad (F)

Efter frukost gör vi en stadsrundtur i världsarvsstaden Trinidad, vars koloniala byggnader, varav några av de äldsta är muséer, torg och kullerstensgator berättar om stadens historia genom seklen. Vi besöker bland annat Plaza Mayor, Casa de la Trova & La Canchachara där vi tar en cocktail och även passar på att besöka en hantverksmarknad. På eftermiddagen har vi en timmes salsa-lektion.

Topes de Collantes Nationalpark (F, L)

Idag åker vi på en heldagsutflykt till staden Guanayara och nationalparken Topes De Collantes. Vi samlas på torget och hämtas upp med militär jeep-lastbil som klarar av vägen upp till nationalparken. Vi passerar kaffefält och stannar för ett utsiktsstopp och skådar det Karibiska havet med Guanayara i horisonten. Väl i nationalparken gör vi en 6-kilometers vandring genom tropisk grönska och klippformationer som naturguiden berättar om under vandringsleden. Det finns möjlighet för ett dopp bland vattenfall och grönskande tropisk regnskog - ta med badkläder. Växligheten är frodig och flertalet olika vattenfall finns här. En enklare lunch ingår. Obs! Svårighetsgrad: hög, kräver bra kondition.

Trinidad – Jibacoa (F)

Transfer till stranden Jibacoa, en av de vackraste närmast Havanna (60km). Lediga dagar att njuta av sol och bad, dykning, snorkeling, etc.

Jibacoa (F)

Ledig dag.

Jibacoa – Havanna – Hemresa (F)

Transfer till flygplasten för hemresa.

FAKTA

Del i internationell grupp med engelsk färdledning, minimum 2 deltagare
Inga privata transporter om det inte nämns i programmet

VAD INGÅR I PRISET

Utflykter och transporter enligt program
Måltider enligt detaljerat program (obs! i Jibacoa all inclusive om man väljer hotellboende, i casa particular ingår alltid frukost)
Boende i vald hotellkategori eller casa particular (eget rum med badrum och a/c).
Visum

VAD TILLKOMMER

Internationellt flyg samt flygskatter
Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
Eventuell uppgradering till bättre hotell
Avbeställningsskydd
Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Preliminärt boende;
Havanna: Casa particular (B&B med eget badrum och a/c)
Las Terraza/ Soroa: Hotel La Moka eller Hotel Soroa
Hotel Maria La Gorda
Hotel Playa Larga
Trinidad: B&B eller hotell mot tillägg
Jibacoa: Villa Tropico

Reseberättelser

Hej! Har precis kommit hem efter en resa till Kuba med er. Vi är jättenöjda med allt ni planerade och bokade till oss. Allt fungerade problemfritt och allt ni bokade från boende till utflykter var över förväntan.

Marcus Molin Program, Naturliga Kuba
Pris från 23900 ?
Kort dag för dag program
 1. Skandinavien/Havanna
 2. Havanna (F)
 3. Havanna (F, L)
 4. Las Terrazas (Pinar del Río) (F, L)
 5. Las Terrazas – Soroa - Maria la Gorda (F, L)
 6. Maria La Gorda (Guanahacabibes Peninsula Nationalpark) (F)
 7. Maria La Gorda (Guanahacabibes Peninsula Nationalpark) (F)
 8. Maria la Gorda - Playa Larga (F)
 9. Playa Larga (F, L)
 10. Playa Larga – Cienfuegos – Trinidad (F)
 11. Trinidad (F)
 12. Topes de Collantes Nationalpark (F, L)
 13. Trinidad – Jibacoa (F)
 14. Jibacoa (F)
 15. Jibacoa – Havanna – Hemresa (F)