Sani Lodge i Amazonas

Städer / Platser
El Coca, Quito
Dagar 4
Nätter 3
REF: #543

Sani Lodge är en personlig och genuin lodge inbäddad i Amazonas regnskog ca 3,5 timmar med båt från staden Coca. Boendet sker bekvämt i egna små lodger inklusive helpension. Dagarna är fyllda med vandringar och utforskande i den täta och djurrika regnskogen och dess flora och fauna hänför er.

Quito-El Coca-Sani Lodge ( LL, M )

Resan börjar med flyg från Quito till El Coca, ca 35 min. Om vädret tillåter har ni en fantastisk utsikt över Anderna och Amazonas regnskog. Vid ankomst till El Coca flygplats möter guiden upp er för att ta er till båten som ni ska färdas i uppströms på Napo floden. Resan beräknas att ta ca 3,30 timmar beroende på vattenförhållanden och vi passerar delar av Amazonas och dess vackra natur. Väl framme välkomnas ni av lodge personalen som informerar er om lodgen och dess faciliteter. Sani Lodge ligger vackert inbäddad i grönska med regnskogen inpå. På eftermiddagen beger ni er ut på floden för att spana efter det rika djurlivet. Kajmaner, olika fågelarter och mycket mer brukar finnas i den frodiga och täta regnskogen. Väl tillbaka till lodgen har ni tid på egen hand innan middagen intas på kvällen.

Sani Lodge ( F, L, M )

Efter frukost tar ni båten till utsiktstornet "canopy tower" som ligger ca 30 min med kanot från lodgen och 15 min promenad genom snårig och tät djungel. Tornet är ca 25 m högt och utsikten är fantastisk över trädtopparna. Här finns flera arter av macaws, dom så kallade papegojorna i sina färgglada färger, tukaner samt sengångare uppe bland trädtopparna. Tillbaka till lodgen för lunch. Möjlighet att ta det lugnt efter lunchen och slappa i hängmattor eller läsa en bok. Senare på eftermiddagen beger ni er ut på någon av trekking stigarna som utgår från lodgen. Regnskogens växlighet med orchidéer och stora träd uppfyller förväntningarna. I lagom tid tillbaka till lodgen för middag för att senare i mörkret med kanot söka efter kajmaner.

Sani Lodge ( F, LL, M )

Tidigt i ottan sker avfärd på den stora floden Napo för att besöka ”the clayclick” en lervägg full av olika arter av parakiter. Väggen är väldigt mineralrik, vilket gör att dom röd/gröna parakiterna tar sig hit varje dag och äter från väggen. Det hela är ett skådespel och med en bra zoom eller kikare kommer ni riktigt nära för att skåda deras betéende. Vidare besöker ni det lilla samhället där ni får ta del av den lokala befolkningens leverne där vanligtvis kvinnor och barn jobbar med hantverk och männen är iväg på veckoarbete. Dagis och skola finns här och vid 17-18 års ålder flyttar många till storstäderna för vidare studier. Ni blir serverade snacks och dryck på ett genuint och traditionellt sätt. Möjlighet till lite shopping innan ni framåt sen eftermiddag/tidig kväll återvänder ni tillbaka till lodgen för middag som avslutas med ännu en kvällspromenad för att få uppleva ännu mer av Amazonas härliga regnskog.

Sani Lodge-El Coca-Quito ( F )

Programmet har nått sitt slut och efter frukost bär det av mot El Coca igen för vidare transport tillbaka till Quito. F = Frukost LL = Lunchlåda M = Middag

FAKTA

- Dagliga avgångar
- Del i internationell grupp
- Minimum 2 personer
- Inga privata transporter om det inte nämns i programmet
- Engelsktalande guider
- WIFI i receptionen

VAD INGÅR I PRISET

• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program. Snacks under utflykterna.
• Engelsk/spansktalande guide
• Boende i del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter.
• Gummistövlar och regnponcho
• Nationalparksavgift

VAD TILLKOMMER

Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Internationellt flyg samt flygskatter
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Vi reserverar oss för eventuella ändringar som är nödvändiga utanför vår kontroll. Vänligen kontrollera visum, vaccinationer, avbeställningsskydd och reseförsäkringar i god tid innan avresa.

PRELIMINÄRA HOTELL

Sani Lodge: www.sanilodge.com/

-
Pris från 13900 ?
Kort dag för dag program
  1. Quito-El Coca-Sani Lodge ( LL, M )
  2. Sani Lodge ( F, L, M )
  3. Sani Lodge ( F, LL, M )
  4. Sani Lodge-El Coca-Quito ( F )