10 / 9

Hola Ecuador & Galapagos

Pris från 38895?
Städer / Platser
Galapagos, Guayaquil, Otavalo, Quito
10
9
REF: #530

Hola Ecuador & Galapagos är en resa som är tänkt som ett startpaket i Ecuador och Galapagos.
Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.

Kort dag för dag program
  1. Avresa
  2. Quito (F)
  3. Quito – Otavalo – Quito (F)
  4. Quito – Galapagos, Baltra (F, L, M)
  5. Galapagos Isabela och Fernandina (F, L, M)
  6. Galapagos Isabela (F, L, M)
  7. Galapagos Santiago (F, L, M)
  8. Galapagos Baltra (F)
  9. Guayaquil/Quito (F)
  10. Skandinavien Hemkomst

Avresa

Välkommen till Quito och Ecuador! Ankomsttransfer till hotellet.

Quito (F)

Stadsrundtur (ca 5 tim) i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn och Inti Ñan museét. Vi besöker några av de viktigaste kyrkorna som storslagna La Compañia. Vi kör genom traditionella området San Juan och vid Panecillo berget får vi en magnifik utsikt över staden. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito – Otavalo – Quito (F)

Efter frukost bär det av till den lilla bergsbyn Otavalo vars namn blivit synonymt med väv- och textilkonst enligt uråldriga indiantraditioner. Marknaden som hålls om lördagar har så gjorts sedan långt innan Inkatiden och här återfinns allt från boskap till hantverk av alla de slag. Numera hålls även mindre marknader under veckans alla dagar. Vi besöker även staden Cotacachi berömd för sin läderframställning och vi gör även ett stopp vid Cuicocha lagunen innan vi återvänder till Quito.

Quito – Galapagos, Baltra (F, L, M)

Kryssningsprogrammet kan variera beroende på jämn/ojämn vecka och vald båt. Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Galapagosöarna. Vid ankomst hämtas ni upp er av er guide, en busstur på ca 10min till piren där ni stiger ombord på Coral I eller II som är vårt hem de nästföljande dagarna. Navigeringen styrs mot Ballena Bay som ligger på västra sidan av Santa Cruz. Ballena Bay är känt för sin olivgröna strand och att det under 1900-talet fanns en bosättning här. Möjlighet att får se iguanas och sea birds följt av snorkling. Landstigning i vatten.

Galapagos Isabela och Fernandina (F, L, M)

Idag är besöks den största av alla Galapagos öarna, Isabela. Efter frukost görs en landstigning vid Tagus Cove som sägs vara en gammal sjörövargrotta. En vandring uppåt på den närmaste vulkanen ger en magnifik utsikt över Charles Darwin lagunen. Torr landstigning.Nästa stopp är Espinosa Point som är ett vackert landskap med klippor, sand och lavaformationer, men framför allt är det djurlivet som är slående - här blandas 100-tals iguanas med sjölejon och stora fågelkolonier. Torr landstigning.

Galapagos Isabela (F, L, M)

Efter frukost besöker vi Elisabeth Bay som är öar som har kolonier av blåfotade sulor och pingviner. Försök att ta ett foto på en pingvin och en kaktus – den kombinationen existerar bara på Galapagos! På eftermiddagen går vi iland på en vulkanisk svart strand på Urbina Bay. Beroende på säsong kan man se stora sköldpaddor och land iguanas och den ovanliga ”Flightless Cormorant”. Det finns möjlighet till snorkling med havssköldpaddor, sjölejon, och otaliga tropiska fiskar. Våt landstigning.

Galapagos Santiago (F, L, M)

Resan går vidare mot ön Santiago. Området är omringat av mangrove, en trevlig promenad tills ni kommer till en utsiktspunkt där man kan skåda en fantastisk utsikt över hela bukten. Det finns också en lagun där flamingos emellanåt kan skådas. Buccaneer Cove har branta klippor och tillsammans med den röd-lilaaktiga stranden gör vyn fantastisk. På eftermiddagen besöks Sullivan Bay. Här kan man bada och dyka tillsammans med sjölejon och pingviner. Landstigning sker i vattnet vid en underbar vit sandstrand med lavaformationer.

Galapagos Baltra (F)

På väg till flygplatsen besöker ni Primicias, där jättesköldpaddorna finns i sin naturliga miljö. Transfer till Baltra för att ta flyget tillbaks till fastlandet och vårt hotell.

Guayaquil/Quito (F)

Vid lagom tid, transfer till flygplatsen för vidare flyg mot Skandinavien.

Skandinavien Hemkomst

Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.
FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor
• Engelskspråkiga guider
• Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygsskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende på 3- el. 4-stjärniga hotell, del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL
Reseberättelser

Tack för en mycket välarrangerad resa! Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider. Mycket nöjd med …

Bengt Magnusson med familj Program: Galapagos

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG