Hola Ecuador & Galapagos

Städer / Platser
Galapagos, Guayaquil, Otavalo, Quito
Dagar 13
Nätter 12
REF: #530

Hola Ecuador & Galapagos är en resa som är tänkt som ett startpaket i Ecuador och Galapagos.
Kombinera gärna med några av våra tilläggspaket eller hör med oss om en annan kombinationsmöjlighet.

Avresa

Välkommen till Quito och Ecuador! Ankomsttransfer till hotellet.

Quito – Otavalo – Quito (F)

Efter frukost bär det av till den lilla bergsbyn Otavalo vars namn blivit synonymt med väv- och textilkonst enligt uråldriga indiantraditioner. Marknaden som hålls om lördagar har så gjorts sedan långt innan Inkatiden och här återfinns allt från boskap till hantverk av alla de slag. Numera hålls även mindre marknader under veckans alla dagar. Vi besöker även staden Cotacachi berömd för sin läderframställning och vi gör även ett stopp vid Cuicocha lagunen innan vi återvänder till Quito.

Quito (F)

Stadsrundtur (ca 5 tim) i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn och Inti Ñan museét. Vi besöker några av de viktigaste kyrkorna som storslagna La Compañia. Vi kör genom traditionella området San Juan och vid Panecillo berget får vi en magnifik utsikt över staden. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito – Parque Nacional Cotopaxi - Riobamba (F)

Avresa från Quito genom Volcanos Avenue, under denna resa kommer du att kunna beundra skönheten i Andernas landskap. Detta är ett utmärkt tillfälle att ta fantastiska foton. Vi tar ett kort stopp i nationalparken Cotopaxi, där vi äter lunch. Efteråt fortsätter vi vår resa söderut tills vi når Riobamba, här kommer vi att besöka en typisk hacienda i regionen, där vi äter middag och spenderar natten.

Riobamba – Tåg – Ingapirca - Cuenca (F, LL)

Efter vår frukost åker vi till tågstationen i Alausí. Vi kommer att njuta av vår resa ombord på tåget till den berömda Nariz del Diablo (Devil's Nose), det är ett vinkelrätt berg och ansågs vara ett av de viktigaste hindren för att förbinda städerna Quito och Guayaquil, såväl som en av de svåraste järnvägarna att bygga i världen. Därefter återvänder vi till Alausí. Vi äter vår lunchlåda (ingår). Vi fortsätter resan till ruinerna i Ingapirca, denna plats anses vara det största arkeologiska komplexet av inkafolket i Ecuador (entréavgift tillkommer). Efter detta besök fortsätter vi till Cuenca. Övernattning i Cuenca.

Cuenca (F)

Efter vår frukost besöker vi Cuencas historiska centrum, inklusive dess vackra kyrkor och torg, charmiga marknader, hantverksbutiker samt blommarknaden. Vi har möjlighet att se floden Tomebamba, som skiljer den gamla staden från den nya staden. Beroende på dina personliga önskemål avslutas rundturen med ett besök på en Panama-hattfabrik eller en konstverkstad. Ledig eftermiddag för att koppla av eller besöka staden på egen hand.

Cuenca – Parque Nacional Cajas - Guayaquil (F)

Från Cuenca åker vi västerut till El Cajas nationalpark. Inne i parken finns det cirka 200 sjöar, dessa är rester av den senaste istiden. Små floder med sina kristallina vattendrag som är kopplade till sjöarna och strömmar mot Stilla havet. Under eftermiddagen fortsätter vi resa väg till Guayaquil.

Guayaquil – Galapagos, Baltra (F, L)

OBS Programmet kan variera. Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Galapagosöarna. Vid ankomst hämtas ni upp er av er guide, vi fortsätter ner till Puerto Ayora där vi besöker den viktiga forskningsstationen Charles Darwin där vi besöker en av de största Galapagos-sköldpaddorna samt landiguanas. Den lokala guiden ger oss en detaljerad förklaring om öarnas utveckling. Vi åker tillbaka till hotellet.

Navigering till obebodd ö, North Seymour, South Plazas eller Santa Fe Island, beroende på tillgänglighet (F, L)

Tidigt på morgonen kommer du att hämtas från ditt hotell för att åka till Itabaca Channel genom en båtfärd. Avresa till ön Bartolomé, som ligger tvärs över Sullivan Bay. Den har en höjd på 114 meter, varifrån vi kan observera några av de vackraste landskapen på Galapagosöarna, som: vulkaniska kottar, månliknande kratrar, lavafält och den berömda Tobabildade höjden eroderad vid havet. Det finns väldigt lite vegetation på denna ö. Den har två vackra stränder med marina sköldpaddor samt en mycket liten koloni av Galapagos-pingviner. Lunch ombord på båten och på eftermiddagen kommer du att snorkla, sedan åker vi tillbaka till Santa Cruz till hotellet.

Ledig dag (F)

Ledig dag för egna aktiviteter.

Navigering till obebodd ö, North Seymour, South Plazas eller Santa Fe Island, beroende på tillgänglighet (F, L)

Denna är ö har en otrolig vik med vackert turkost vatten för besök, platsen är skyddad av en naturlig stenbarriär, du kan se kolonier av sjölejon och sparvhökar som flyger över platsen. Ön är hem för två arter av landiguanor, och deras huvudsakliga mat är blad och frukt från stora kaktusar. Krabbor, natthäger, marina leguaner, hånfåglar, landduvor och galapagossparvhök kan ofta ses runtom i området. En annan attraktion på denna ö är gigantiska tonfiskar. Lunch serveras ombord på båten, på eftermiddagen finns möjlighet att snorkla och observera vackert marint liv. Därefter åker vi tillbaka till hotellet i Santa Cruz.

Santa Cruz Island- Baltra- Quito / Guayaquil (F)

Transfer från hotellet till Baltra och flyg till Guayaquil där vi övernattar

Guayaquil och hemresa (F)

Transfer till flygplatsen och hemresa

FAKTA

• Minimum 2 personer
• Pris per person
• Dagliga avresor
• Engelskspråkiga guider
• Internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygsskatter
• Utflykter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Boende på 3- el. 4-stjärniga hotell, del i dubbelrum
• Inrikesflyg samt flygskatter

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatskatter
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Entréavgift Galapagos National Park (100 USD)
• Transit Controlcard 20 USD och Isabela Departure Fee 10 USD (betalas på plats)
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Övriga lokala skatter och avgifter

PRELIMINÄRA HOTELL

3*:
Quito: Hotel Casa Gardenia
Riobamba: Hostería Andaluza
Cuenca: Hotel Carvallo
Guayaquil: Hotel Macaw
Santa Cruz: Deja Vu Hotel

4*:
Quito: Hotel Patio Andaluz
Riobamba: Hostería Andaluza
Cuenca: Hotel Santa Lucia
Guayaquil: Hotel Wyndham
Santa Cruz: Ikala Hotel

Reseberättelser

Tack för en mycket välarrangerad resa! Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider. Mycket nöjd med …

Bengt Magnusson med familj Program: Galapagos
Pris från 49500 ?
Kort dag för dag program
 1. Avresa
 2. Quito – Otavalo – Quito (F)
 3. Quito (F)
 4. Quito – Parque Nacional Cotopaxi - Riobamba (F)
 5. Riobamba – Tåg – Ingapirca - Cuenca (F, LL)
 6. Cuenca (F)
 7. Cuenca – Parque Nacional Cajas - Guayaquil (F)
 8. Guayaquil – Galapagos, Baltra (F, L)
 9. Navigering till obebodd ö, North Seymour, South Plazas eller Santa Fe Island, beroende på tillgänglighet (F, L)
 10. Ledig dag (F)
 11. Navigering till obebodd ö, North Seymour, South Plazas eller Santa Fe Island, beroende på tillgänglighet (F, L)
 12. Santa Cruz Island- Baltra- Quito / Guayaquil (F)
 13. Guayaquil och hemresa (F)