14 / 13

Ecuador Runt och Galapagos

Pris från 43900?
REF: #532

En komplett resa till Ecuador som innehåller såväl kryssning på Galapagos samt rundresa på fastlandet. Resan börjar med den smäckra huvudstaden Quito och den intressanta indianmarknaden Otavalo. Vi reser sedan vidare med tåg genom vulkanernas aveny till den vackra kolonialstaden Cuenca där den ursprungliga Panama-hatten föddes. Från storstaden Guayaquil tar vi oss sedan ut till Galapagos där de uråldriga sköldpaddorna och oblyga sjölejonen väntar på oss.

Kort dag för dag program
 1. Avresa
 2. Quito (F)
 3. Quito - Otavalo - Cotacachi – Karanki (F, M)
 4. Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)
 5. Quito - Baños - Riobamba (F)
 6. Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F, LL)
 7. Cuenca - Guayaquil (F)
 8. Galapagos och Baltra (F, L, M)
 9. Galapagos Isabela och Fernandina (F, L, M)
 10. Galapagos Isabela (F, L, M)
 11. Galapagos Santiago (F, L, M)
 12. Galapagos Baltra - Guayaquil (F)
 13. Avresa Guayaquil (F)
 14. Skandinavien

Avresa

Avresa från Skandinavien. Ankomsttransfer till hotellet.

Quito (F)

Stadsrundtur (ca 5 tim) i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn och Inti Ñan museét. Vi besöker några av de viktigaste kyrkorna som storslagna La Compañia. Vi kör genom traditionella området San Juan och vid Panecillo berget får vi en magnifik utsikt över staden. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito - Otavalo - Cotacachi – Karanki (F, M)

Idag besöker vi marknaden Otavalo och staden Cotacachi berömd för sin läderframställning samt ett stopp vid Cuicocha lagunen innan turen går vidare Magdalena där man får ta del av Karanki samhället som ligger vackert i bergigt landskap med sina laguner och vulkanen Imbabura. Här finns tillfälle att aktivera sig med trekking, mountancykling och ridning mot litet tillägg. Övernattning sker i bekväma rum med privata faciliteter. Hemmalagad lokal middag intas på kvällen.

Karanki - Ibarra - Salinas - Quito (F, L)

Innan vi åker tillbaka till Quito åker vi vidare till Ibarra för att hoppa på tåget, Liberty Train, som går till den varma dalen Ambuqui, genom sockerrörsfält och tunnlar till broar över djupa dalar. Den 26 km långa färden (ca 2 tim) avslutas i staden Salinas, en Afro-Ecuadoriansk by. Här avnjuts en god lunch på en lokal restaurang

Quito - Baños - Riobamba (F)

Efter en tidig avfärd reser vi genom vulkanernas aveny där Cotopaxi, världens högsta aktiva vulkan (5.897m) är belägen. Vi är på väg till den lilla kurorten Baños där vi stannar för att besöka olika vattenfall som tex ”Pailon del Diablo”. Vår slutdestination för idag är Riobamba.

Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F, LL)

Efter frukost väntar en bussresa genom ett av dom mest vackra landskapen i Ecuador. Vi besöker staden Guano, berömd för sitt hantverk med handgjorda mattor. Vidare går resan till den första byggda spanska kyrkan i Ecuador-Balbanera kyrkan. Vi besöker även dom berömda inka ruinerna även kallade Incapirca, vilket betyder Inkans vägg som är dom mest viktiga fornminnena i Ecuador. Dessa byggdes på 1500-talet på huvudvägen som idag förbinder Quito med Cusco i Peru. Framåt kväll anländer vi till Cuenca. Incheckning på hotellet.

Cuenca - Guayaquil (F)

Stadsrundtur i den vackra koloniala staden med kullerstensgator och trånga gränder. Här finns livliga marknader och vackert hantverk. Cuenca var en gång en konkurrerande Inkastad till Cusco i Peru. När spanjorerna anlände till Cuenca låg staden i ruiner och man byggde upp den igen, denna gång utifrån en kolonial arkitektur med kullerstensgator och katedraler. Vi besöker även byn Chordeleg där de kända Panama hattarna tillverkas. Ja det är sant, de originella hattarna kommer från Ecuador. Avresa mot kusten. Vi färdas genom den vackra nationalparken El Cajas som bland annat har över 200 laguner. Denna 3 timmars resa tar oss genom olika klimatzoner som slättmark, andiskskog, subtropiskskog och regnskog innan vi fortsätter till storstaden Guayquil. Incheckning på hotell.

Galapagos och Baltra (F, L, M)

Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Galapagosöarna. Vid ankomst hämtas ni upp er av er guide, en busstur på ca 10min till piren där ni stiger ombord på valt fartyg som är vårt hem de nästföljande dagarna. Navigeringen styrs mot Ballena Bay som ligger på västra sidan av Santa Cruz. Ballena Bay är känt för sin olivgröna strand och att det under 1900-talet fanns en bosättning här. Möjlighet att får se iguanas och sea birds följt av snorkling. Landstigning i vatten

Galapagos Isabela och Fernandina (F, L, M)

Idag är besöks den största av alla Galapagos öarna, Isabela. Efter frukost görs en landstigning vid Tagus Cove som sägs vara en gammal sjörövargrotta. En vandring uppåt på den närmaste vulkanen ger en magnifik utsikt över Charles Darwin lagunen. Torr landstigning. Nästa stopp är Espinosa Point som är ett vackert landskap med klippor, sand och lavaformationer, men framför allt är det djurlivet som är slående - här blandas 100-tals iguanas med sjölejon och stora fågelkolonier. Torr landstigning

Galapagos Isabela (F, L, M)

Efter frukost besöker vi Elisabeth Bay som är öar som har kolonier av blåfotade sulor och pingviner. Försök att ta ett foto på en pingvin och en kaktus – den kombinationen existerar bara på Galapagos! På eftermiddagen går vi iland på en vulkanisk svart strand på Urbina Bay. Beroende på säsong kan man se stora sköldpaddor och land iguanas och den ovanliga ”Flightless Cormorant”. Det finns möjlighet till snorkling med havssköldpaddor, sjölejon, och otaliga tropiska fiskar. Våt landstigning.

Galapagos Santiago (F, L, M)

Resan går vidare mot ön Santiago. Området är omringat av mangrove, en trevlig promenad tills ni kommer till en utsiktspunkt där man kan skåda en fantastisk utsikt över hela bukten. Det finns också en lagun där flamingos emellanåt kan skådas. Buccaneer Cove har branta klippor och tillsammans med den röd-lilaaktiga stranden gör vyn fantastisk. På eftermiddagen besöks Sullivan Bay. Här kan man bada och dyka tillsammans med sjölejon och pingviner. Landstigning sker i vattnet vid en underbar vit sandstrand med lavaformationer.

Galapagos Baltra - Guayaquil (F)

På väg till flygplatsen besöker ni Primicias, där jättesköldpaddorna finns i sin naturliga miljö. Transfer till Baltra för att ta flyget tillbaks till fastlandet och vårt hotell.

Avresa Guayaquil (F)

Vid lagom tid, transfer till flygplatsen för vidare flyg mot Skandinavien.

Skandinavien

Hemkomst Obs programmen på kryssningen varierar beroende på båt och vecka. Ovan är ett exempel F = Frukost L = Lunch LL=Lunch låda M = Middag
FAKTA

Min 2 personer
Del i internationell grupp

Pris per person i 3* och Turistklass-kryssning: fr. 43 900 kr
Pris per person i 4* och Förstaklass-kryssning: fr. 52 000 kr

VAD INGÅR I PRISET

• Internationellt flyg samt flygskatter
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Engelsktalande guider
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum/hytt standard plus.

VAD TILLKOMMER

• Lokala flygplatsskatter
• Galapagos Nationalpark 100 USD. Betalas kontant på plats
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Resplan med Coral I och II-Galapagos

5dagar/4 nätter
(onsdag till söndag, ojämna veckor, program B)
Onsdag: Flyg till Baltra och Santa Cruz
Torsdag: Isabela och Fernandina
Fredag: Isabela
Lördag: Santiago
Söndag: Baltra – Flyg från Baltra till Guayquil/Quito

5dagar/4 nätter
(onsdag till söndag, jämna veckor, program D)
Onsdag: Flyg till San Cristobal
Torsdag: San Cristobal
Fredag: Mosquera Islet och Bartolomé
Lördag: Rabida och Santiago
Söndag: Santa Cruz. Flyg från Baltra till Guayaquil/Quito

PRELIMINÄRA HOTELL

Quito: Hotel Quito www.hotelquito.com
Imbabura: Magdalena Karanki Community
Riobamba: Hosteria Abraspungo www.haciendaabraspungo.com
Cuenca: Hotel Carvallo www.hotelcarvalloecuador.com
Guayaquil: Hotel Oro Verde www.oroverdehotels.com
Galapagos:
Lonesome George https://www.islasgalapagos.travel/?p=183
Coral I eller Coral II www.gogalapagos.com/coralsleep.html

Reseberättelser

Tack för en mycket välarrangerad resa! Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider.Alltså ett mycket …

Bengt med familj Program Galapagos

FRÅGOR

Har du frågor om programmet?

BLOGG