Ecuador Runt & Galapagoskryssning

Dagar 13
Nätter 12
REF: #532

En komplett resa till Ecuador som innehåller såväl kryssning på Galapagos samt rundresa på fastlandet. Resan börjar med den smäckra huvudstaden Quito och den intressanta indianmarknaden Otavalo. Vi reser sedan vidare med tåg genom vulkanernas aveny till den vackra kolonialstaden Cuenca där den ursprungliga Panama-hatten föddes. Från storstaden Guayaquil tar vi oss sedan ut till Galapagos där de uråldriga sköldpaddorna och oblyga sjölejonen väntar på oss.

Avresa

Avresa från Skandinavien. Ankomsttransfer till hotellet.

Quito - Otavalo (F)

Efter frukost bär det av till den lilla bergsbyn Otavalo vars namn blivit synonymt med väv- och textilkonst enligt uråldriga indiantraditioner. Marknaden som hålls om lördagar har så gjorts sedan långt innan Inkatiden och här återfinns allt från boskap till hantverk av alla de slag. Numera hålls även mindre marknader under veckans alla dagar.

Quito (F)

Efter frukost är det dags för en stadsrundtur i vackra Quito samt ett besök på Ekvatorn. Vi besöker några av de viktigaste sevärdheterna i Quito. Trots att Quito endast ligger 24 kilometer från ekvatorns rand är klimatet milt och behagligt tack vare dess läge högt uppe bland bergen.

Quito - Riobamba (F)

Idag beger vi oss vidare längs the Panamericana Sur från Quito. Vi njuter av den magnifika vyn av vulkaner och snöklädda bergstoppar. Ett stopp görs på en inhemsk marknad. Vi besöker även en rosenplantage där vi lär oss hur odlingsprocessen går till. Väl i Riobamba gör vi ett kort stopp vid utsiktsplatsen Loma de Quito. Övernattning i Riobamba.

Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F, LL)

Efter frukost väntar en tågresa genom ett av dom mest vackra landskapen i Ecuador. Vi besöker staden Guano, berömd för sitt hantverk med handgjorda mattor. Vidare går resan till den första byggda spanska kyrkan i Ecuador-Balbanera kyrkan. Vi besöker även dom berömda inka ruinerna även kallade Incapirca, vilket betyder Inkans vägg som är dom mest viktiga fornminnena i Ecuador. Dessa byggdes på 1500-talet på huvudvägen som idag förbinder Quito med Cusco i Peru. Framåt kväll anländer vi till Cuenca. Incheckning på hotellet.

Cuenca (F)

Stadsrundtur i den vackra koloniala staden med kullerstensgator och trånga gränder. Här finns livliga marknader och vackert hantverk. Cuenca var en gång en konkurrerande Inkastad till Cusco i Peru. När spanjorerna anlände till Cuenca låg staden i ruiner och man byggde upp den igen, denna gång utifrån en kolonial arkitektur med kullerstensgator och katedraler.

Cuenca - Guayaquil (F)

Vi fortsätter resan söderut mot kusten. Vi färdas genom den vackra nationalparken El Cajas som bland annat har över 200 laguner. Denna 4 timmars resa tar oss genom olika klimatzoner som slättmark, andinsk skog, subtropisk skog och regnskog innan vi fortsätter till storstaden Guayquil. Incheckning på hotell.

Galapagos (F, L, M)

Transfer till flygplatsen för vidare flyg till Galapagosöarna. Vid ankomst hämtas ni upp er av er guide, en busstur på ca 10min till piren där ni stiger ombord på valt fartyg som är vårt hem de nästföljande dagarna.

Galapagos (F, L, M)

Kryssningsprogram

Galapagos (F, L, M)

Kryssningsprogram

Galapagos (F, L, M)

Kryssningsprogram

Galapagos Baltra - Guayaquil (F)

På väg till flygplatsen besöker ni Primicias, där jättesköldpaddorna finns i sin naturliga miljö. Transfer till Baltra för att ta flyget tillbaks till fastlandet och vårt hotell.

Avresa Guayaquil (F)

Vid lagom tid, transfer till flygplatsen för vidare flyg mot Skandinavien.

Skandinavien

Hemkomst Obs programmen på kryssningen varierar beroende på båt och vecka. Ovan är ett exempel F = Frukost L = Lunch LL=Lunch låda M = Middag

FAKTA

Min 2 personer
Del i internationell grupp

VAD INGÅR I PRISET

• Flyg från Ecuadors fastland till Galapagos, tur och retur
• Utflykter, inträdesavgifter och transporter enligt program
• Måltider enligt detaljerat program
• Engelsktalande guider
• Boende i vald hotellkategori, del i dubbelrum/hytt standard plus.

VAD TILLKOMMER

• Internationellt flyg till Quito, tur och retur
• Galapagos Nationalpark 200 USD. Betalas kontant på plats
• Dricks och utflykter som ej nämns i programmet
• Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

PRELIMINÄRA HOTELL

Quito: Hotel Casa Gardenia
Riobamba: Hostería Andaluza
Cuenca: Hotel Carvallo
Guayaquil: Hotel Macaw
Galapagos: Archipel: http://galapagos-archipel.com/

Reseberättelser

Tack för en mycket välarrangerad resa! Jag tror vi fick se allt vi hoppats få se. Simmat bland vattensköldpaddor, sjölejon och galapagospingviner. Landsköldpaddorna var mycket häftiga. Genomgående ett mycket välordnat program. Inga väntetider någonstans. Duktiga och trevliga guider.Alltså ett mycket …

Bengt med familj Program Galapagos
Pris från 55900 ?
Kort dag för dag program
 1. Avresa
 2. Quito - Otavalo (F)
 3. Quito (F)
 4. Quito - Riobamba (F)
 5. Riobamba - Guano – Incapirca – Cuenca (F, LL)
 6. Cuenca (F)
 7. Cuenca - Guayaquil (F)
 8. Galapagos (F, L, M)
 9. Galapagos (F, L, M)
 10. Galapagos (F, L, M)
 11. Galapagos (F, L, M)
 12. Galapagos Baltra - Guayaquil (F)
 13. Avresa Guayaquil (F)
 14. Skandinavien